ΑρχικήUpdatesΧρήστες Android Προσθέτουν Ψηφιακό ID στο Πορτοφόλι Google

Χρήστες Android Προσθέτουν Ψηφιακό ID στο Πορτοφόλι Google

Η Google επεκτείνει μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες Android να προσθέτουν την ταυτότητά τους (ID) ή την άδεια οδήγησης στο Πορτοφόλι.

ID πορτοφόλι google

Από σήμερα, οι κάτοικοι της Arizona, του Colorando και της Georgia μπορούν να αποθηκεύουν μια ψηφιακή έκδοση της ταυτότητάς τους στην εφαρμογή. Η Google ενεργοποίησε για πρώτη φορά την επιλογή στο Maryland τον Ιούνιο. Η Apple επιτρέπει επίσης στους ανθρώπους σε συγκεκριμένες τοποθεσίες να προσθέτουν ένα ψηφιακό αντίγραφο του ID τους στο Apple Wallet.

Προς το παρόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ψηφιακό ID αποθηκευμένο στο Πορτοφόλι Google για την ταχεία διεκπεραίωση σε γραμμές TSA PreCheck σε επιλεγμένα αεροδρόμια. Η Google σχεδιάζει να προσφέρει φέτος περισσότερους τρόπους χρήσης της ψηφιακής έκδοσης της ταυτότητάς σας, όπως για ενοικίαση αυτοκινήτου μέσω εφαρμογής. Η ιδέα είναι, ότι η εφαρμογή θα έχει πρόσβαση μόνο στις απαραίτητες πληροφορίες, όπως το όνομα του κατόχου και την καταλληλότητά του για οδήγηση.

Δείτε ακόμη: Το Google Wallet σύντομα θα επιτρέπει σε τηλέφωνα χωρίς NFC να πραγματοποιούν in-store πληρωμές

Τα ψηφιακά ID που προστίθενται στο Πορτοφόλι Google είναι κρυπτογραφημένα, επομένως κανείς δεν θα έχει πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες εκεί, εκτός αν αποφασίσει ο χρήστης να τις μοιραστεί. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο ID, θα χρειαστεί να επαληθευτεί η ταυτότητα σας με τη χρήση δακτυλικού αποτυπώματος. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξετε ποιες πληροφορίες θέλετε να μοιράζεστε όταν παρουσιάζετε την ψηφιακή του ταυτότητα.

Για να προσθέσετε ένα ID από την Αριζόνα, το Κολοράντο, τη Γεωργία ή το Μέριλαντ στο Πορτοφόλι Google, η συσκευή σας πρέπει να είναι Android 8 ή μια νεότερη έκδοση. Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Πορτοφόλι Google, πατήστε το κουμπί Προσθήκη στο Πορτοφόλι, επιλέξτε την επιλογή Κάρτα ταυτότητας και επιλέξτε την πολιτεία που εξέδωσε το ID. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να σαρώσετε το ID και να τραβήξετε ένα γρήγορο βίντεο selfie για να επαληθεύσετε, ότι είστε το άτομο στο οποίο ανήκει. Στη συνέχεια, η Google θα ελέγξει την ταυτότητά σας.

Σε περίπτωση που χάσετε ή σας κλέψουν το τηλέφωνό σας, μπορείτε να διαγράψετε το ψηφιακό σας ID μέσω των ρυθμίσεων του λογαριασμού σας στη Google. Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να ζητήσετε από το DMV της πολιτείας σας να αφαιρέσει το ID από το Google Wallet.

ID πορτοφόλι google

Ταυτόχρονα, τώρα είναι δυνατό να δημιουργήσετε ένα ψηφιακό πάσο στο Πορτοφόλι Google απλά τραβώντας μια φωτογραφία ή ένα screenshot ενός QR code. Ο στόχος είναι να σας επιτραπεί να προσθέσετε στην εφαρμογή κάρτες, που δεν υποστηρίζονται από το Πορτοφόλι, όπως η κάρτα της βιβλιοθήκης ή η συνδρομή σας στο γυμναστήριο.

Πηγή: engadget.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS