ΑρχικήSecurityIP Protection: Η λειτουργία Google Chrome αποκρύπτει τις διευθύνσεις IP

IP Protection: Η λειτουργία Google Chrome αποκρύπτει τις διευθύνσεις IP

Η Google ετοιμάζεται να δοκιμάσει τη νέα λειτουργίαIP Protection” για τον περιηγητή Chrome, που βελτιώνει την ιδιωτικότητα των χρηστών, καλύπτοντας τις διευθύνσεις IP τους με χρήση διακομιστών μεσολάβησης.

Δείτε επίσης: Google Chrome: 6 τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε εκτός σύνδεσης

IP Protection

Αναγνωρίζοντας την πιθανή κατάχρηση των διευθύνσεων IP, η Google επιδιώκει να βρει μια ισορροπία μεταξύ της διασφάλισης της ιδιωτικότητας των χρηστών και των απαραίτητων λειτουργιών του διαδικτύου.

Οι διευθύνσεις IP επιτρέπουν σε ιστότοπους και online υπηρεσίες να παρακολουθούν δραστηριότητες σε διάφορους ιστότοπους, δημιουργώντας έτσι μόνιμα προφίλ χρηστών. Αυτό αντιπροσωπεύει σημαντικά προβλήματα ιδιωτικότητας καθώς, οι χρήστες δεν έχουν αυτή τη στιγμή άμεσο τρόπο να αποφύγουν την κρυφή παρακολούθηση.

Ενώ οι διευθύνσεις IP μπορεί να αποτελούν πιθανά μέσα παρακολούθησης, είναι επίσης αναπόσπαστες για κρίσιμες λειτουργίες του ιστού, όπως η δρομολόγηση της κίνησης, η πρόληψη απάτης και άλλες ζωτικές εργασίες δικτύου.

Η λύση “IP Protection” αντιμετωπίζει αυτόν τον διπλό ρόλο δρομολογώντας την κίνηση από τρίτους σε συγκεκριμένους τομείς μέσω διακομιστών proxy, καθιστώντας τις διευθύνσεις IP των χρηστών αόρατες σε αυτούς τους τομείς. Καθώς το οικοσύστημα εξελίσσεται, έτσι θα εξελίσσεται και το IP Protection, προσαρμόζοντας τον τρόπο λειτουργίας του για να συνεχίζει να προστατεύει τους χρήστες από τη διασυνδεσιμότητα μεταξύ ιστοτόπων και προσθέτοντας επιπλέον τομείς στην κίνηση που διακομίζεται μέσω proxy.

Αρχικά, το IP Protection θα είναι μια opt-in επιλογή, διασφαλίζοντας στους χρήστες τον έλεγχο της ιδιωτικότητάς τους και επιτρέποντας στη Google να παρακολουθεί τις τάσεις συμπεριφοράς. Η εισαγωγή της λειτουργίας θα γίνει σταδιακά για να προσαρμοστεί στις περιφερειακές ανάγκες και να διασφαλιστεί ομαλή μετάβαση.

Δείτε ακόμα: Google Chrome: Νέες βελτιώσεις στη γραμμή αναζήτησης

Στην αρχική της προσέγγιση, μόνο οι καταχωρημένοι τομείς θα επηρεαστούν σε περιβάλλοντα τρίτων, επικεντρώνοντας την προσοχή σε αυτούς που θεωρούνται ότι παρακολουθούν τους χρήστες. Η πρώτη φάση, με το όνομα “Φάση 0“, θα στέλνει αιτήσεις μόνο σε δικούς της τομείς χρησιμοποιώντας έναν αποκλειστικό proxy. Αυτό θα βοηθήσει τη Google να δοκιμάσει την υποδομή του συστήματος και να αποκτήσει περισσότερο χρόνο για να βελτιώσει τη λίστα των domain.

Μόνο οι χρήστες που έχουν συνδεθεί στο Google Chrome και έχουν IP βασισμένη στις ΗΠΑ μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα proxy. Μια επιλεγμένη ομάδα πελατών θα συμπεριληφθεί αυτόματα σε αυτήν την προκαταρκτική δοκιμή, αλλά η αρχιτεκτονική και η σχεδίαση θα υποστούν τροποποιήσεις καθώς προχωρούν οι δοκιμές.

Για να αποτραπεί η πιθανή κατάχρηση, ένας εξυπηρετητής πιστοποίησης που λειτουργεί από την Google, θα διανέμει διαπιστευτήρια πρόσβασης στον διαμεσολαβητή, θέτοντας μια ποσοστιαία ποσόστωση για κάθε χρήστη.

διευθύνσεις IP

Στις επερχόμενες φάσεις, η Google σχεδιάζει να υιοθετήσει ένα σύστημα 2-hop proxy για να αυξήσει ακόμα περισσότερο την ιδιωτικότητα.

Καθώς πολλές online υπηρεσίες χρησιμοποιούν την τεχνολογία GeoIP για να προσδιορίζουν την τοποθεσία ενός χρήστη και να προσφέρουν υπηρεσίες, η Google σχεδιάζει να αναθέσει διευθύνσεις IP σε συνδέσεις μέσω proxy που αντιπροσωπεύουν μια “γενική” τοποθεσία του χρήστη αντί για τη συγκεκριμένη τοποθεσία του, όπως παρουσιάζεται παρακάτω.

Ανάμεσα στους τομείς όπου η Google προτίθεται να δοκιμάσει αυτήν τη λειτουργία είναι οι δικές της πλατφόρμες, όπως το Gmail και οι υπηρεσίες διαφήμισης. Η Google σχεδιάζει να δοκιμάσει αυτήν τη λειτουργία από την έκδοση Chrome 119 έως την έκδοση Chrome 225.

Δείτε επίσης: Πώς να αποθηκεύσετε μόνιμα ομάδες καρτελών στο Chrome

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των κρυφών IP διευθύνσεων? 

Η ταυτότητα ενός χρήστη στο διαδίκτυο συχνά συσχετίζεται με τη διεύθυνση IP, η οποία, όταν αποκρύπτεται, μπορεί να παράγει αρκετά οφέλη για τα άτομα και την κοινωνία ευρύτερα. Η απόκρυψη της διεύθυνσης IP μπορεί να προσφέρει προστασία από παρακολούθηση, διατήρηση των προσωπικών δεδομένων και αποφυγή παραβιάσεων της ιδιωτικότητας. 

Αρχικά, η απόκρυψη της διεύθυνσης IP μπορεί να εμποδίσει την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων ενός χρήστη. Μεταξύ άλλων, ένας πάροχος διαδικτυακών υπηρεσιών, όπως η Google, μπορεί να χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να προσαρμόσει την εμπειρία του χρήστη είτε στα αποτελέσματα αναζήτησης, είτε σε διαφημίσεις. 

Δεύτερον, η απόκρυψη της διεύθυνσης IP μπορεί να διασφαλίσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Πληροφορίες όπως η ταυτότητα ή η γεωγραφική τοποθεσία του χρήστη μπορούν να παραμείνουν απρόσιτες, εμποδίζοντας έτσι τον εκβιασμό, τις απάτες ή άλλες κακόβουλες επιθέσεις

Κατανοώντας την Απόκρυψη της Διεύθυνσης IP 

Η αλλαγή ή η απόκρυψη της IP διεύθυνσης είναι δυνατή μέσω διάφορων τεχνολογικών λύσεων, όπως, μεταξύ άλλων, του Virtual Private Network (VPN), του Proxy Server ή του TOR Network. Εντούτοις, παρά τα οφέλη, κάθε λύση ενέχει και τις δικές της επιπλοκές και προκλήσεις.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS