ΑρχικήsecurityKwik Trip: Τα συστήματά της λειτουργούν κανονικά μετά την κυβερνοεπίθεση

Kwik Trip: Τα συστήματά της λειτουργούν κανονικά μετά την κυβερνοεπίθεση

Μετά από μια κυβερνοεπίθεση που υπέστει πριν από δύο εβδομάδες, η εφαρμογή και το πρόγραμμα ανταμοιβών της Kwik Trip λειτουργούν ξανά πλήρως, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα.

Δείτε επίσης: Kwik Trip: Επιβεβαιώνει έμμεσα ότι υπέστη κυβερνοεπίθεση

Kwik Trip

Από τις 9 Οκτωβρίου, το παντοπωλείο “αναρρώνει” από τις διακοπές στο εσωτερικό του δικτύου, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής, της ιστοσελίδας, του τηλεφωνικού συστήματος και του προγράμματος ανταμοιβής.

Η Kwik Trip εργάζεται εδώ και δύο εβδομάδες για να αποκαταστήσει αυτά τα προγράμματα, με το Kwik Rewards να είναι ένα από τα τελευταία που είναι πλήρως λειτουργικό.

Κατανοούμε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες μπορεί να μην είχατε τη δυνατότητα να εξαργυρώσετε ή να συγκεντρώσετε ανταμοιβές και ζητούμε ειλικρινά συγνώμη για την αναστάτωση και τον αποθαρρυντικό αντίκτυπο που αυτό μπορεί να είχε προκαλέσει. Είμαστε αποφασισμένοι να διορθώσουμε αυτήν την κατάσταση και έχουμε περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο θα το επιτύχουμε“, δήλωσε μια ανακοίνωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η εταιρεία έχει ξεκινήσει μια σελίδα με συχνές ερωτήσεις (FAQ), για να προσφέρει τις πιο πρόσφατες πληροφορίες και να απαντήσει στις ερωτήσεις των πελατών, καθώς και να εξηγήσει πώς μπορούν να ανακτηθούν οι ανταμοιβές.

Δείτε ακόμα: Κυβερνοεπίθεση διαταράσσει τις υπηρεσίες τοπικών νοσοκομείων

Οι αξιωματούχοι της Kwik Trip αναφέρουν ότι το περιστατικό κυβερνοασφάλειας ανιχνεύτηκε και επεξεργάστηκε άμεσα και σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει κανένα σημάδι που να υποδεικνύει ότι οι πληροφορίες πληρωμής των πελατών έχουν παραβιαστεί.

κυβερνοεπίθεση

Καθώς τα τελευταία καταστήματα επανέρχονται από το περιστατικό, η Kwik Trip ευχαριστεί τους πελάτες της για την υπομονή και την κατανόησή τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Γεγονός είναι, δυστυχώς, ότι η αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων δεν είναι πλέον απλά μια προβλέψη, αλλά μια απτή και τρέχουσα πραγματικότητα. Παράλληλα με τη μετεξέλιξη που διαπιστώνουμε στην τεχνολογία, εξελίσσονται επίσης και οι τρόποι επίθεσης τους οποίους αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι αρχές. 

Δείτε επίσης: Akira Ransomware: Αμερικανική εταιρεία ενέργειας θύμα κυβερνοεπίθεσης

Ο κίνδυνος των αυξανόμενων κυβερνοεπιθέσεων 

Εκτός από την ανησυχητική αύξηση στον αριθμό των επιθέσεων, πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη την κλίμακα των επιθέσεων. Δεν είναι μόνον μικρές επιχειρήσεις ή μεμονωμένα άτομα που υφίστανται επιθέσεις. Ακόμη και οι μεγάλες πολυεθνικές μπορούν να πληγούν βαριά. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι οι κρατικές υπηρεσίες και οι κρίσιμες υποδομές μπορούν επίσης να στοχοποιηθούν. 

Τέλος, να τονίσουμε ότι οι συνέπειες των επιθέσεων μπορεί να είναι αρκετά σημαντικές. Οι οργανισμοί που πλήττονται από κυβερνοεπιθέσεις μπορεί να αντιμετωπίσουν χρηματικές απώλειες, να υποστούν φθορά της αξιοπιστίας τους και να χάσουν εμπιστευόμενα δεδομένα

Προστασία από τις κυβερνοεπιθέσεις 

Καθ’ όλη αυτή την εξέλιξη, η προστασία από τις κυβερνοεπιθέσεις καθίσταται ακόμη πιο σημαντική. Οι προκλήσεις στην κυβερνοασφάλεια απαιτούν μια ολοκληρωμένη και συνεχώς ενημερωμένη προσέγγιση. Ας ελπίσουμε ότι οι οργανισμοί θα δίνουν την προτεραιότητα που αξίζει στην κυβερνοασφάλεια, με σκοπό να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τον συνεχώς αυξανόμενο κυβερνοτρομοκρατικό κίνδυνο.

Πηγή: wtaq

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS