ΑρχικήHow ToΠώς να ξεκλειδώσετε την κρυφή και πιο ισχυρή κάμερα στο iPhone 15;

Πώς να ξεκλειδώσετε την κρυφή και πιο ισχυρή κάμερα στο iPhone 15;

Η πίσω κάμερα στα iPhone 15, iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max διαθέτει έναν αισθητήρα 48MP, αλλά οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις της περιορίζουν σε 24MP.

iPhone 15 κάμερα

Ωστόσο, μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις για να τραβήξετε φωτογραφίες στα 48MP, προσφέροντας μεγαλύτερη λεπτομέρεια και ευκρίνεια.

Οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων περιλαμβάνουν τη δυνατότητα των iPhone 15 Pro και Pro Max να τραβούν φωτογραφίες σε μορφή ProRAW, προσφέροντας μεγαλύτερο έλεγχο και δυνατότητες επεξεργασίας. Τα υπόλοιπα μοντέλα μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες 48MP σε μορφή HEIF ή JPEG.

Η χρήση ενός αισθητήρα 48MP προσφέρει μεγαλύτερη λεπτομέρεια, αλλά μπορεί να απαιτεί επιπλέον χώρο αποθήκευσης και χρόνο επεξεργασίας. Αυτό επίσης μπορεί να περιορίσει το δυναμικό εύρος των φωτογραφιών σας χωρίς την τεχνική του pixel binning. Όταν επιλέγετε την υψηλότερη ανάλυση, πρέπει να λάβετε υπόψη την απαιτούμενη επιπλέον χωρητικότητα αποθήκευσης και τον εκτεταμένο χρόνο επεξεργασίας των φωτογραφιών σας.

Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της κάμερας του iPhone 15

Διαβάστε ακόμη: iOS 17.1: Λύνει το πρόβλημα “Burn-in” στο iPhone 15 Pro Max

Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις φωτογραφίας στο iPhone 15 σας και να επιλέξετε τη μορφή εικόνας που προτιμάτε, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο iOS.
  2. Πηγαίνετε προς τα κάτω και πατήστε “Κάμερα”
  3. Στην επιλογή “Pro Default,” θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε “High Efficiency (HEIF)” και “Most Compatible (JPEG).” Το HEIF τείνει να παράγει μικρότερα μεγέθη αρχείων, ενώ το JPEG είναι συμβατό με ένα ευρύτερο φάσμα λογισμικού
  4. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία 48MP, πηγαίνετε πίσω στην οθόνη “Κάμερα” και ενεργοποιήστε την επιλογή “Resolution Control”/ “Έλεγχος Ανάλυσης” (στα iPhone 15 και 15 Plus) ή “ProRAW & Resolution Control” (στα iPhone 15 Pro και 15 Pro Max)
  5. Στα iPhone 15 Pro και Pro Max, μπορείτε επίσης να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο το εικονίδιο για να εναλλάξετε ανάμεσα στο HEIF/JPEG και το ProRAW
iPhone 15 κάμερα

Αφού επιλέξετε τις επιθυμητές ρυθμίσεις, η εφαρμογή “Κάμερα” στο iPhone σας θα σας παρέχει την επιλογή για 48MP κατά τη λήψη φωτογραφιών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως όταν τραβάτε Live Photos ή κάνετε λήψεις macro, αυτή η επιλογή δεν θα είναι ορατή προεπιλεγμένα. Για να διατηρήσετε την επιλογή των 48MP, θα πρέπει να την ενεργοποιείτε ξανά ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πηγή: popsci.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS