ΑρχικήUpdatesΤο Xiaomi 14 θα είναι το πρώτο τηλέφωνο με Snapdragon 8 Gen...

Το Xiaomi 14 θα είναι το πρώτο τηλέφωνο με Snapdragon 8 Gen 3

Το Xiaomi 14 θα είναι η πρώτη σειρά που θα κυκλοφορήσει με το chipset Snapdragon 8 Gen 3, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, όπως ανακοίνωσε στο Snapdragon Summit 2023 της Qualcomm.

Xiaomi 14 Snapdragon 8 Gen 3

Ο προκάτοχος της, το Xiaomi 13, είχε εφαρμόσει το Snapdragon 8 Gen 2. Αν και αρχικά μπορεί να φαίνεται αναμενόμενο, η φετινή έκδοση ανακοινώθηκε νωρίτερα από την περσινή, οπότε φαινόταν ότι δεν θα χρησιμοποιούσε chip επόμενης γενιάς της Qualcomm.

Ο William Lu ανακοίνωσε «Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ότι, στις 26 αυτού του μήνα θα κυκλοφορήσει το Xiaomi 14 και αυτό το μοντέλο χρησιμοποιεί επίσημα το Snapdragon 8 Gen 3″.

Δείτε ακόμη: Παγκόσμια κυκλοφορία για Xiaomi MIX Fold 4 – Αποκαλύφθηκαν οι αριθμοί μοντέλου!

Αφού σταμάτησε για να δώσει χρόνο στο κοινό να συγκεντρωθεί, ο William Lu συνέχισε να αναφέρει ότι «η Xiaomi και η Qualcomm έχουν μια μακροχρόνια συνεργασία και το Xiaomi 14 αποτελεί απόδειξη αυτής της στενής συνεργασίας μας με την Qualcomm». Επιπλέον, πρόσθεσε, «Αυτή είναι μία από τις πρώτες φορές που μια νέα πλατφόρμα και μια νέα συσκευή κυκλοφορούν ταυτόχρονα».

Το Snapdragon 8 Gen 3 προσφέρει αρκετά σημαντικές αναβαθμίσεις σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, καθώς ο William Lu υπερηφανεύεται για το γεγονός, ότι ξεπερνά τους ανταγωνιστές στην αγορά. Η CPU διαθέτει επτά πυρήνες για τις κύριες λειτουργίες, με έναν πυρήνα Cortex-X4 3,3 GHz ως τον κεντρικό πυρήνα. Οι πέντε από αυτούς, είναι πυρήνες απόδοσης Cortex-A720, με δύο από αυτούς να λειτουργούν στα 3,0 GHz και τους άλλους τρεις να προσφέρουν ταχύτητα έως και 3,2 GHz. Οι δύο τελευταίοι είναι πυρήνες απόδοσης Cortex-A520 με ταχύτητα 2,3 GHz.

Εκτός από την αύξηση των ακατέργαστων προδιαγραφών, η Qualcomm έχει επενδύσει πολλούς από τους πόρους της στην τεχνητή νοημοσύνη με το Snapdragon 8 Gen 3. Ωστόσο, είναι ευθύνη των OEM να υλοποιήσουν πολλές από αυτές τις αναβαθμίσεις και δεν είναι σαφές, εάν η Xiaomi το έχει πράξει. Παρ’ όλα αυτά, η Qualcomm παρουσίασε εργαλεία που περιλάμβαναν την ταχύτερη δημιουργία εικόνων στη συσκευή και μια λειτουργία Video Object Eraser που μοιάζει πολύ με το Magic Eraser της Google, αλλά για βίντεο.

Δείτε ακόμη: iPhone 16 Pro: “5G Advanced” με Snapdragon X75 της Qualcomm

Xiaomi 14 Snapdragon 8 Gen 3

Είχαμε επίσης μια σύντομη ματιά στο ίδιο το Xiaomi 14, με τον William Lu να το κρατά στη σκηνή για να το δουν όλοι. Οι λεπτομέρειες θα επιβεβαιωθούν στις 26 Οκτώβρη, όταν ανακοινωθεί επίσημα το τηλέφωνο, αλλά αναμένουμε μια εκπληκτική εμπειρία κάμερας με την υποστήριξη κορυφαίων φακών Leica Summilux. Αυτή θα συνοδεύεται από τις συνήθεις αναβαθμίσεις στην οθόνη και την μπαταρία. Προβλέπεται μια συναρπαστική εβδομάδα για τους οπαδούς της Xiaomi.

Πηγή: androidpolice.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS