ΑρχικήinetApple: Η απαγόρευση του iPhone 12 συνεχίζεται σε ορισμένα μέρη

Apple: Η απαγόρευση του iPhone 12 συνεχίζεται σε ορισμένα μέρη

Η απαγόρευση του iPhone 12 στη Γαλλία ισχύει ακόμα για ορισμένες από τις υπερπόντιες εδαφικές αποικίες της χώρας, καθώς φαίνεται ότι η Apple ξέχασε να εκδώσει μία ενημέρωση για αυτές.

Δείτε επίσης: Apple: Διορθώνει τα επίπεδα ακτινοβολίας του iPhone 12
iPhone 12

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν το γαλλικό όργανο εποπτείας Agence Nationale des Fréquences (ANFR) ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι το τηλέφωνο υπερέβαινε τους νόμιμους περιορισμούς έκθεσης σε ακτινοβολία και απαγόρευσε την πώληση της συσκευής.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, αυτό δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο ακούγεται. Αν και ο όρος “ακτινοβολία” ακούγεται φοβερός, αυτό που εννοεί πραγματικά το ANFR είναι η “ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων”, που είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Οι ασύρματες κινητές τηλεπικοινωνίες από τα smartphones μπορούν να προκαλέσουν τοπική θέρμανση του ανθρώπινου ιστού. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τυχόν κίνδυνο για την υγεία, αλλά προληπτικά, ο ποσότητα της RF ενέργειας που μπορεί να διαβιβάζεται στους χρήστες smartphone περιορίζεται από το νόμο.

Το iPhone 12 πέρασε τις δοκιμές ακτινοβολίας RF κατά την κυκλοφορία του και δεν είναι σαφές γιατί έχει αποτύχει ξαφνικά αυτές τις δοκιμές τρία χρόνια αργότερα. Η Apple εξήγησε ότι το ANFR χρησιμοποίησε ένα μη τυπικό τεστ και προσάρμοσε τις ρυθμίσεις των γαλλικών τηλεφώνων για να περάσουν το τεστ, με αποτέλεσμα να αρθεί το απαγορευτικό.

Δείτε ακόμα: Το iPhone 12 θα είναι σύντομα και πάλι νόμιμο στη Γαλλία

απαγόρευση

Ωστόσο, ενώ η ενημέρωση over-the-air αποστέλλεται στα μοντέλα iPhone 12 στη Γαλλία, το ίδιο δεν συμβαίνει στα Γαλλικά υπερπόντια εδάφη. Το Macworld σημειώνει ότι αυτό σημαίνει ότι η απαγόρευση εξακολουθεί να ισχύει σε έξι από αυτές τις περιοχές.

Οι γαλλικές επικράτειες που δεν έχουν άρει το απαγορευτικό είναι η Γουαδελούπη, η Γουιάνα, η Μαρτινίκα, η Μαγιότ, η Ρεϊνιόν και ο Άγιος Μαρτίνος. Άλλα γαλλικά εδάφη έχουν νομικούς προβληματισμούς που επηρεάζουν εάν το iPhone 12 απαγορεύεται ή όχι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ANFR.

Το δελτίο τύπου αναφέρει ότι η Apple θα εκδώσει την ενημέρωση στις επηρεασμένες περιοχές μέχρι το τέλος του έτους. Δεν είναι σαφές γιατί η εταιρεία δεν μπορεί να το κάνει αμέσως.

Οι συνέπειες της απαγόρευσης για αυτές τις περιοχές είναι πολλαπλές και σημαντικές. Καταρχάς, η απαγόρευση δημιουργεί μια ανισότητα στην πρόσβαση στην πιο πρόσφατη τεχνολογία για τους κατοίκους αυτών των περιοχών. Ενώ οι καταναλωτές σε άλλες περιοχές μπορούν να αποκτήσουν το iPhone 12 και να απολαύσουν τα πλεονεκτήματά του, οι κάτοικοι αυτών των περιοχών παραμένουν αποκλεισμένοι από αυτήν την εμπειρία.

Δείτε επίσης: Τώρα και το Βέλγιο κάνει έρευνα για την ακτινοβολία του iPhone 12

Επιπλέον, η απαγόρευση έχει ανεπιθύμητες οικονομικές συνέπειες. Οι περιοχές αυτές χάνουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από τις πωλήσεις των iPhone 12 και την αντίστοιχη αύξηση των εσόδων. Αυτό μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία και την απασχόληση, καθώς οι επιχειρήσεις στις περιοχές αυτές δεν μπορούν να επωφεληθούν από τη ζήτηση για τα νέα προϊόντα της Apple.

Επιπλέον, η απαγόρευση μπορεί να έχει επιπτώσεις στην εικόνα και το κύρος των περιοχών αυτών. Η αδυναμία να αποκτήσουν πρόσβαση στα πιο πρόσφατα προϊόντα της Apple μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι αυτές οι περιοχές είναι περιθωριοποιημένες ή απομακρυσμένες από την τεχνολογική πρόοδο. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τον τουρισμό, τις επενδύσεις και τη γενική ανάπτυξη των περιοχών αυτών.

Τέλος, η απαγόρευση μπορεί να έχει κοινωνικές συνέπειες. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών μπορεί να νιώθουν αδικημένοι και αποκλεισμένοι από την τεχνολογική πρόοδο. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει αίσθημα απομόνωσης και ανισότητας, επηρεάζοντας την κοινωνική συνοχή και την ευημερία των κατοίκων.

Πηγή: 9to5mac

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS