ΑρχικήsecurityChrome: Πλαστή ενημέρωση εγκαθιστά κακόβουλο λογισμικό

Chrome: Πλαστή ενημέρωση εγκαθιστά κακόβουλο λογισμικό

Στο συνεχώς εξελισσόμενο πεδίο της κυβερνοασφάλειας, μια επίμονη απειλή αναδύεται υπό τη μορφή μιας απατηλής ψεύτικης ενημέρωσης για το Chrome. Αυτό το κακόβουλο λογισμικό (RAT), που παριστάνει μια νόμιμη ενημέρωση του προγράμματος περιήγησης, παραμένει ενεργό και συνεχίζει να αποτελεί σημαντική απειλή για τους ανυποψίαστους χρήστες.

Δείτε επίσης: IP Protection: Η λειτουργία Google Chrome αποκρύπτει τις διευθύνσεις IP

Chrome

Η πλαστή ενημέρωση του Chrome είναι πολύ περισσότερο από ό,τι φαίνεται, καθώς λειτουργεί ως Remote Access Trojan που μπορεί να αποκτήσει τον έλεγχο του υπολογιστή σας. Συχνά λειτουργεί ως αρχικό βήμα σε μια επίθεση ransomware, και αυτό το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές οικονομικές απώλειες και παραβίαση δεδομένων.

Ειδικοί στην κυβερνοασφάλεια ανακάλυψαν μια νέα εκδοχή αυτού του κακόβουλου λογισμικού, που ονομάζεται “FakeUpdateRU” από τον Jerome Segura της MalwareBytes. Αυτό είναι διαφορετικό από το προηγούμενο κακόβουλο λογισμικό SocGholish, δηλώνοντας την εμπλοκή μιας διαφορετικής ομάδας χάκερ που εκμεταλλεύεται την αυξανόμενη ζήτηση για επιθέσεις ransomware.

Πρόσφατα έχουν εμφανιστεί πολλές παρόμοιες ομάδες, που προκάλεσαν γρήγορη αντίδραση από την Google. Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει προβεί σε ενέργειες για να αποκλείσει τις περισσότερες ιστοσελίδες που διανέμουν αυτό το κακόβουλο λογισμικό, εμφανίζοντας σελίδες προειδοποίησης αν οι χρήστες προσπαθήσουν να τις ανοίξουν. Το κακόβουλο λογισμικό παραβιάζει το αρχείο index[.]php των θεμάτων των ιστοσελίδων, αναπαριστώντας αρκετά την εμφάνιση μιας αυθεντικής σελίδας ενημέρωσης του Chrome.

Δείτε ακόμα: Google Chrome: 6 τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε εκτός σύνδεσης

πλαστή ενημέρωση

Τα πιο συχνά σημάδια ενός μολυσμένου με remote access trojan (RAT) συστήματος, είναι η απροσδόκητη επιβράδυνση της απόδοσης του υπολογιστή και η αυξημένη χρήση των πόρων του συστήματος. Ο RAT μπορεί να εκτελεί επιπλέον διεργασίες που καταναλώνουν πόρους, καθιστώντας το σύστημα αργό και μη αποδοτικό.

Ένα άλλο σημάδι μολύνσεως με RAT είναι η εμφάνιση ανεξήγητων παραθύρων ή διαφημίσεων που εμφανίζονται αυθόρμητα στην οθόνη. Ο RAT μπορεί να εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό που προβάλλει διαφημίσεις ή παράθυρα που ενοχλούν τον χρήστη και προκαλούν διαταραχή.

Επιπλέον, η αλλαγή των ρυθμίσεων του συστήματος χωρίς την άδεια του χρήστη μπορεί να είναι ένα άλλο σημάδι μολύνσεως με RAT. Ο RAT μπορεί να αλλάξει τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, του τοίχου προστασίας ή άλλων συστατικών του συστήματος χωρίς την γνώση του χρήστη.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Νέες βελτιώσεις στη γραμμή αναζήτησης

Τέλος, η απροσδόκητη εμφάνιση νέων εφαρμογών ή επεκτάσεων προγραμμάτων περιήγησης μπορεί να υποδείξει μολύνσεις με RAT. Ο RAT μπορεί να εγκαταστήσει νέες εφαρμογές ή πρόσθετα στο σύστημα, προκαλώντας αλλαγές στην εμφάνιση και τη λειτουργία του υπολογιστή.

Πηγή: indiatoday

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS