ΑρχικήSecurityΗ Boeing επιβεβαιώνει ότι υπέστη κυβερνοεπίθεση

Η Boeing επιβεβαιώνει ότι υπέστη κυβερνοεπίθεση

H αεροδιαστημική εταιρεία Boeing διερευνά μια κυβερνοεπίθεση που επηρέασε κάποιες λειτουργίες της. Η συμμορία ransomware LockBit ισχυρίστηκε, προ ημερών, ότι παραβίασε το δίκτυο της εταιρείας και έκλεψε δεδομένα.

LockBit ransomware Boeing

Η Boeing λέει ότι το περιστατικό δεν επηρέασε την ασφάλεια των πτήσεων και ανέφερε ότι έχει ενημερώσει και συνεργάζεται με τις αρχές επιβολής του νόμου και τις ρυθμιστικές αρχές, ως μέρος μιας συνεχιζόμενης έρευνας.

Ο ιστότοπος υπηρεσιών της Boeing είναι προς το παρόν εκτός λειτουργίας με ένα μήνυμα να αναφέρει ότι η συνεχιζόμενη διακοπή προκαλείται από “τεχνικά προβλήματα“.

Εκπρόσωπος της εταιρείας είχε πει νωρίτερα στο BleepingComputer ότι η εταιρεία “αξιολογεί” τους ισχυρισμούς της ransomware συμμορίας LockBit σχετικά με την παραβίαση και την κλοπή δεδομένων.

Δείτε επίσης: Ace Hardware: 1.202 συσκευές επλήγησαν από την κυβερνοεπίθεση

Η συμμορία ransomware είπε την Παρασκευή ότι παραβίασε το δίκτυο της Boeing και έκλεψε σημαντικό όγκο ευαίσθητων πληροφοριών, ενώ προειδοποίησε ότι θα δημοσίευε αυτά τα δεδομένα, αν η Boeing δεν πλήρωνε λύτρα. Ενώ η Boeing δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τη διαρροή, η σελίδα διαρροής δεδομένων της LockBit έχει πλέον αφαιρέσει την εταιρεία.

Ένας τεράστιος όγκος ευαίσθητων δεδομένων αφαιρέθηκε από την εταιρεία και είναι έτοιμα να δημοσιευτούν, εάν η Boeing δεν επικοινωνήσει εντός της προθεσμίας“, έγραφε το μήνυμα της συμμορίας, πριν τελικά αφαιρεθεί.

Προς το παρόν δεν θα στείλουμε λίστες ή δείγματα για να προστατεύσουμε την εταιρεία ΑΛΛΑ δεν θα μείνουν έτσι τα πράγματα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας“.

Δείτε επίσης: Henry Schein: Δέχτηκε επίθεση από το BlackCat ransomware;

Οι εταιρείες συνήθως αφαιρούνται από ένα site διαρροής δεδομένων είτε όταν τα θύματα αρχίζουν να διαπραγματεύονται με τη συμμορία ransomware είτε όταν έχουν ήδη πληρώσει τα λύτρα για να σταματήσουν τη δημοσίευση κλεμμένων αρχείων στο διαδίκτυο.

Boeing κυβερνοεπίθεση

LockBit ransomware

Η επιχείρηση LockBit ransomware-as-a-service (RaaS) εμφανίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 και έκτοτε έχει πραγματοποιήσει πολλές επιτυχημένες επιθέσεις σε όλο τον κόσμο. Λέγεται ότι η συμμορία έχει αποκτήσει τουλάχιστον 91 εκατομμύρια δολάρια από οργανισμούς των ΗΠΑ, μετά από περίπου 1.700 επιθέσεις από το 2020.

Οι πιθανές επιπτώσεις μιας επίθεσης στη Boeing

Η Boeing είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες αεροδιαστημικής και άμυνας που απασχολεί πάνω από 140.000 άτομα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και σε 65 χώρες παγκοσμίως. Αναπτύσσει, κατασκευάζει και εξυπηρετεί εμπορικά αεροπλάνα, αμυντικά προϊόντα και διαστημικά συστήματα για πελάτες σε περισσότερες από 150 χώρες.

Μια κυβερνοεπίθεση (από το ransomware LockBit ή άλλη ομάδα) μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στις λειτουργίες και την ασφάλεια της Boeing. Οι επιπτώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν τη διακοπή της παραγωγής, την απώλεια δεδομένων, την αναταραχή των εργαζομένων και την υποβάθμιση της φήμης της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Mr. Cooper: Κυβερνοεπίθεση επηρέασε τη λειτουργία των συστημάτων της

Επιπλέον, η διαδικασία αποκατάστασης από μια επίθεση μπορεί να είναι χρονοβόρα και δαπανηρή, καθώς η εταιρεία θα πρέπει να ανακτήσει τα δεδομένα της και να επαναφέρει τα συστήματά της σε φυσιολογική λειτουργία.

Επιπλέον, η επίθεση με ransomware μπορεί να αποκαλύψει ευπαθή σημεία στην κυβερνοασφάλεια της Boeing και να αποδυναμώσει την εμπιστοσύνη των πελατών και των επενδυτών. Αυτό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εικόνα και την οικονομική απόδοση της εταιρείας.

Η εταιρεία συνεχίζει να αξιολογεί την κατάσταση. Η Boeing έχει επιβεβαιώσει την κυβερνοεπίθεση αλλά όχι τους ισχυρισμούς της συμμορίας LockBit. Όπως και να έχει, πρέπει να αντιμετωπίσει την επίθεση με σοβαρότητα και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συστημάτων και των δεδομένων της.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS