ΑρχικήgamingΗ Ανάπτυξη και Οι Προκλήσεις πίσω από τον Mauga στο Overwatch 2

Η Ανάπτυξη και Οι Προκλήσεις πίσω από τον Mauga στο Overwatch 2

Δείτε επίσης: Ρεκόρ συμμετοχής στο Fortnite OG και δυσκολίες της Epic Games

Η Blizzard ανακοίνωσε τον πιο πρόσφατο ήρωα που προστίθεται στο αναπτυσσόμενο ρόστερ του παιχνιδιού της, Overwatch 2, κατά τη διάρκεια της Blizzcon 2023. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στη έκθεση αυτή, το δημοσιογραφικό Polygon πήρε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον Mauga, τι πρέπει να περιμένουν οι παίκτες από αυτόν και τη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου tank.

«Ο Mauga είναι ένας ήρωας της tank κατηγορίας που βασίζεται και στο damage (ζημιά), και ο τρόπος ο οποίος διατηρεί τα επίπεδα ζωής του και της ομάδας του είναι μέσω του damage που προκαλούν οι επιθέσεις του», δήλωσε ο κύριος σχεδιαστής ηρώων του Overwatch 2, Alec Dawson. Σχεδιάστηκε βάσει των όπλων του, με τα abilities του να επικεντρώνονται γύρω από το damage του. Οι σχεδιαστές ελπίζουν ότι αυτή η έμφαση θα τον καταστήσει πιο ελκυστικό για νέους παίκτες.

Η ομάδα ήθελε να διασφαλίσει ότι τα abilities που χρησιμοποιούν και τα δύο αλυσιδωτά του όπλα είχαν σωστή απόκριση κατά τη χρήση, αλλά ήθελε επίσης να διασφαλίσει ότι οι παίκτες δεν θα μπορούσαν «να εξολοθρεύσουν μετά μιας τους αντιπάλους». Για να αποφύγουν την υπερίσχυση του ήρωα, ο Mauga έχει μεγάλη διάχυση στα δύο όπλα του. Ταυτόχρονα όμως, αυτό τον καθιστά απειλητικό σε κοντινές αποστάσεις.

Mauga overwatch 2

Δείτε ακόμα: Νέα πολιτική του Xbox – Από αύριο αποχαιρετήστε τα μη εξουσιοδοτημένα αξεσουάρ

Αν και είναι tank, ο Mauga μπορεί να προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ορισμένους DPS (damage per second) ήρωες, όπως δήλωσε ο Dawson. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, αντίπαλες ομάδες μπορούν να επιτεθούν στον Mauga όταν κάνει τα reload του ή όταν έχει εξαντλήσει τα abilities του.

Η Ability «Overrun» του Mauga τον καθιστά ασταμάτητο, ακόμη και απέναντι σε “sleep darts”. «Το χρησιμοποιεί για να ξεπεράσει τα εμπόδια και φτάσει εκεί που θέλει», είπε ο Dawson. Για να το ολοκληρώσει, κάθε φορά που ο Mauga χτυπάει απευθείας έναν αντίπαλο κατά τη χρήση του Overrun, τον ρίχνει στο έδαφος, αδρανοποιώντας τον, ενώ παράλληλα κερδίζει χώρο εκτοξεύοντας και απομακρύνοντας τους όλους τους κοντινότερους αντίπαλους.

Η Ultimate Ability του Mauga, ονομάζεται «Cage Fight» και δημιουργεί μια ζώνη που παγιδεύει τους αντιπάλους και αποκλείει το healing από την έξω πλευρά της. Αυτό που καθιστά το ability του ακόμη πιο επικίνδυνo είναι ότι η «Cage Fight» παραμένει ενεργή ακόμη κι αν ο Mauga πεθάνει. Ο ήρωας «Lifeweaver» ένας ήρωας του ρόλου support του Overwatch 2 μπορεί να αποσπάσει τον Mauga από το ability, αλλά οι αντίπαλοι παίκτες θα παραμείνουν παγιδευμένοι μέσα μέχρι να εξαντληθεί η διάρκεια του.

Δείτε επίσης: Γιατί η Bungie προκάλεσε αντιδράσεις στους παίκτες;

Όσον αφορά τη δημιουργία του Mauga, η ομάδα ανάπτυξης του Overwatch 2 συνεργάστηκε στενά με μια ομάδα πολιτισμικών συμβούλων για να διασφαλίσει ότι η εκπροσώπησή του θα ήταν σεβαστική προς τη Σαμοανική κοινότητα. «Συνεργαστήκαμε με έναν παραδοσιακό τατουατζή της Σαμοανικής κουλτούρας για να μας καθοδηγήσει. Προσπαθήσαμε να είμαστε τόσο αυθεντικοί όσο είναι δυνατόν και να πλησιάσουμε στην πραγματικότητα όσο τα engine γραφικών μας μπορούσαν να χειριστούν και να μας επιτρέψουν. Και τελικά, πραγματικά δούλεψε», δήλωσε ο παραγωγός σχεδιασμού ηρώων Kenny Hudson.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα ανάπτυξης ήταν η δημιουργία ορατών ενδείξεων για τους παίκτες όταν ο Mauga χρησιμοποιεί το ability του «Cardiac Overdrive» που επιτρέπει σε αυτόν και στα μέλη της ομάδας του να ανακάμψουν όταν προκαλούν ζημιά σε έναν αντίπαλο. Έτσι, η ομάδα ανάπτυξης επανεξέτασε μια παλαιότερη ιδέα όπου το ability του Roadhog θα θεράπευε όλους γύρω του. Αυτό τους βοήθησε να βρουν τη «χρυσή τομή» χωρίς να επιβαρύνουν τον παίκτη με υπερβολικά πολλά γραφικά στην οθόνη.

Η ομάδα δούλεψε για αρκετό καιρό πάνω στον Mauga. Αρχικά, ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στην 2η σεζόν αντί του Ramattra, αλλά όπως δήλωσε ο Dawson, η ομάδα πραγματικά ήθελε να διαθέσει περισσότερο χρόνο για να φέρει το κιτ στο σωστό επίπεδο» δήλωσε ο Dawson. Η απόφαση να αναβάλουν την κυκλοφορία του Mauga έδωσε στην ομάδα ανάπτυξης την ευκαιρία να τον βελτιώσει και να διασφαλίσει ότι όλα τα abilities του λειτουργούν ομαλά μεταξύ τους.

Πηγή: polygon.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS