ΑρχικήSecurityKaDeWe κυβερνοεπίθεση: Ρώσοι hackers στόχευσαν το πολυκατάστημα

KaDeWe κυβερνοεπίθεση: Ρώσοι hackers στόχευσαν το πολυκατάστημα

Το πολυτελές πολυκατάστημα KaDeWe στο Βερολίνο δέχτηκε μια κυβερνοεπίθεση από τους Ρώσους hackers, Play. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα, με τις συνεχιζόμενες έρευνες από τη Μονάδα Καταπολέμησης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της αστυνομίας του Βερολίνου να βοηθούν σημαντικά.

KaDeWe κυβερνοεπίθεση

Για να αποτρέψει την εξάπλωση της επίθεσης, το πολυκατάστημα έθεσε για λίγο τα συστήματα εκτός σύνδεσης. Ωστόσο, οι πληρωμές με κάρτα παρέμειναν λειτουργικές τόσο στο κατάστημα όσο και στο διαδίκτυο. Επίσης, επιβεβαιώθηκε ότι οι κωδικοί πρόσβασης των online account δεν επηρεάστηκαν από τους εισβολείς.

Δείτε επίσης: Marina Bay Sands: Παραβίαση δεδομένων επηρέασε 665.000 πελάτες

Η επίθεση στο KaDeWe δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Αντιθέτως δείχνει την αδιάκοπη προσπάθεια των hackers να διεισδύσουν στα συστήματα μεγάλων οργανισμών και επιχειρήσεων.  Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πίσω από την επίθεση βρίσκονται οι Ρώσοι hackers “Play”, που είναι γνωστοί για τις προηγμένες τεχνικές hacking και τη συμμετοχή τους σε πολλές επιθέσεις υψηλού προφίλ. Παρά την έγκαιρη αποτροπή της επίθεσης στο KaDeWe, υπήρξαν επιπτώσεις. Όπως είπαμε, το εμπορικό κέντρο έθεσε εκτός σύνδεσης κάποια συστήματα.

Στην περίπτωση του KaDeWe, τα κίνητρα πίσω από την επίθεση παραμένουν μυστικά. Ωστόσο, είναι πιθανό να υπήρχαν οικονομικά κίνητρα. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου στοχεύουν συχνά επιχειρήσεις και οργανισμούς με σκοπό να κλέψουν ευαίσθητες οικονομικές πληροφορίες ή να διακόψουν τις λειτουργίες για οικονομικό όφελος. Οι εισβολείς μπορεί να προσπάθησαν να αποκτήσουν κρυφή πρόσβαση σε πληροφορίες πληρωμής πελατών.

Δείτε επίσης: Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα ενώνονται για να αντιμετωπίσουν τους hackers της Βόρειας Κορέας

Ρώσοι hackers

Καταπολέμηση επιθέσεων

Η κυβερνοεπίθεση στο εμπορικό κέντρο KaDeWe υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και των οργανισμών του ιδιωτικού τομέα για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Σε αυτήν την περίπτωση, η Μονάδα Καταπολέμησης του Κυβερνοεγκλήματος της αστυνομίας του Βερολίνου συνεργάζεται με το KaDeWe για να αναλύσει την επίθεση και να συλλάβει τους ενόχους.

Δείτε επίσης: Ιρανοί hackers στοχεύουν το Ισραήλ με wiper malware

Επιπλέον, οι οργανισμοί πρέπει να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία τους πριν συμβούν επιθέσεις.

  • Εφαρμόστε ισχυρά firewalls και antivirus λογισμικά σε όλα τα συστήματα για προστασία από ιούς, κακόβουλο λογισμικό και άλλες απειλές.
  • Ενημερώστε και επιδιορθώστε τακτικά τα συστήματά σας για να διορθώσετε ευπάθειες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.
  • Χρησιμοποιήστε ασφαλείς, κρυπτογραφημένες συνδέσεις για όλες τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και επικοινωνίες για να προστατεύσετε ευαίσθητα δεδομένα από την υποκλοπή.
  • Εφαρμόστε ισχυρές πολιτικές κωδικών πρόσβασης και εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για επιπλέον ασφάλεια.
  • Εκπαιδεύστε όλους τους υπαλλήλους, τονίζοντας τη σημασία της επαγρύπνησης έναντι ύποπτων email και ιστοσελίδων.

Πηγή: bnn.network

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS