ΑρχικήinetCruise: Ανακαλεί 950 αυτόνομα οχήματα λόγω ατυχήματος με πεζή

Cruise: Ανακαλεί 950 αυτόνομα οχήματα λόγω ατυχήματος με πεζή

Η Cruise, η θυγατρική της General Motors με τα αυτόνομα οχήματα, λέει ότι ανακαλεί 950 από τα αυτοκίνητά της χωρίς οδηγό λόγω ενός περιστατικού που συνέβη τον Οκτώβριο. Ένα robotaxi της Cruise παρέσυρε μια πεζή γυναίκα.

Cruise αυτόνομα οχήματα

Η ανάκληση θα λάβει τη μορφή over-the-air software update στο υποσύστημα ανίχνευσης σύγκρουσης, ώστε το όχημα να παραμένει ακίνητο κατά τη διάρκεια ορισμένων περιστατικών σύγκρουσης, αντί να κατευθύνεται προς την άκρη του δρόμου.

Δείτε επίσης: Uber: Διαδρομές με πλήρως αυτόνομα οχήματα της Waymo

Στις 2 Οκτωβρίου, μια γυναίκα χτυπήθηκε από οδηγό στο Σαν Φρανσίσκο, και πετάχτηκε προς ένα κοντινό όχημα Cruise. Στη συνέχεια, το αυτόνομο αυτοκίνητο της Cruise επιχείρησε να πάει στην άκρη του δρόμου, παρασύροντας τη γυναίκα και τραυματίζοντάς την σοβαρά.

Στην ειδοποίηση ανάκλησης, η Cruise αναγνωρίζει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η προσπάθεια μετακίνησης του οχήματος στην άκρη “δεν είναι η επιθυμητή απόκριση μετά τη σύγκρουση”. Στην περίπτωση του ατυχήματος με τη γυναίκα, το αυτοματοποιημένο σύστημα οδήγησης της Cruise έδωσε εντολή στο όχημα να προσπαθήσει να απομακρυνθεί από την κυκλοφορία, τραβώντας το άτομο προς τα εμπρός, αντί να παραμείνει ακίνητο.

Με τη νέα ενημέρωση, το Cruise AV θα είχε παραμείνει ακίνητο κατά τη διάρκεια του περιστατικού της 2ας Οκτωβρίου“, προσθέτει η εταιρεία.

Δείτε επίσης: Toyota: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα με αυτονομία 800 χλμ από το 2026

Σε απάντηση στο ατύχημα, το Department of Motor Vehicles της Καλιφόρνια ανέστειλε την άδεια της Cruise για να λειτουργεί τα οχήματά της στην πολιτεία. Ο οργανισμός κατηγόρησε, επίσης, την εταιρεία ότι απέκρυψε τμήματα του βίντεο που έδειχναν το αυτόνομο όχημα να σέρνει την πεζή γυναίκα στο κράσπεδο. Η Cruise αρνείται τον ισχυρισμό, υποστηρίζοντας ότι έδειξε στο πρακτορείο ολόκληρο το βίντεο.

Cruise: Ανακαλεί 950 αυτόνομα οχήματα λόγω ατυχήματος με πεζή

Μετά από αυτό, η Cruise σταμάτησε την υπηρεσία robotaxi σε εθνικό επίπεδο, καθώς επανεξετάζει τα πρωτόκολλα ασφαλείας της. Η εταιρεία διέκοψε, επίσης, την παραγωγή των λεωφορείων Cruise Origin χωρίς οδηγό.

Πέρυσι, η Cruise εξέδωσε ξανά μια ανάκληση για το αυτοματοποιημένο σύστημα οδήγησης, μετά από μια σύγκρουση που οδήγησε σε μικρούς τραυματισμούς. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας προσέλαβε μια εξωτερική δικηγορική εταιρεία και συμβούλους τεχνολογίας για να επανεξετάσει την απάντησή της στο περιστατικό.

Δείτε επίσης: Volkswagen: Σε ποια χώρα θα πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2024;

Προφανώς, η εταιρεία αντιλαμβάνεται ότι η εμπιστοσύνη είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για την αποδοχή της τεχνολογίας των αυτόνομων οχημάτων. Με την αναστολή των υπηρεσιών των robotaxi και την τωρινή ανάκληση οχημάτων, η Cruise δείχνει ότι θέτει την ασφάλεια και την προστασία του κοινού πάνω από το κέρδος. Αυτό δημιουργεί μια εικόνα ότι η εταιρεία είναι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη ασφαλών και αξιόπιστων αυτόνομων οχημάτων.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS