ΑρχικήReviewsSony PlayStation Portal review: Μάθετε τα πάντα για τη νέα κονσόλα

Sony PlayStation Portal review: Μάθετε τα πάντα για τη νέα κονσόλα

Φαίνεται ότι η Sony κάνει τα πάντα για να επεκτείνει την εμπειρία του PlayStation 5 πέρα ​​από την τηλεόρασή σας, φέρνοντας τώρα το PlayStation Portal. Πρόκειται για μια φορητή gaming συσκευή, που μοιάζει περισσότερο με χειριστήριο με οθόνη και σας επιτρέπει να παίζετε παιχνίδια PlayStation 5 από απόσταση, από μια ενεργοποιημένη κονσόλα. Κοστίζει 200 δολάρια.

Πώς λειτουργεί το PlayStation Portal;

Το PlayStation Portal απαιτεί να έχετε και το κλασικό PlayStation 5. Το Portal σάς επιτρέπει να έχετε απομακρυσμένη πρόσβαση στο PS5 σας, αλληλεπιδρώντας μαζί του μέσω της οθόνης. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να είστε σε οποιοδήποτε μέρος εντός της εμβέλειας του δικτύου Wi-Fi σας και είναι σαν να παίζατε απευθείας με την κονσόλα. Εάν το PS5 σας είναι απενεργοποιημένο, το Portal μπορεί ακόμη να το ενεργοποιήσει.

Το να παίζετε παιχνίδια PS5 ενώ κάποιος άλλος χρησιμοποιεί την τηλεόραση είναι μια ελκυστική ιδέα. Ωστόσο, μπορείτε ήδη να το κάνετε αυτό με σχεδόν οποιοδήποτε smartphone και ένα συμβατό χειριστήριο.

Δείτε επίσης: PlayStation 5 Slim: Δείτε το teardown

Σχεδιασμός: Ένα DualSense με οθόνη αφής

Για να δημιουργήσει το PlayStation Portal, η Sony φαίνεται να έκοψε ένα Dualsense gamepad στη μέση και να έβαλε μια οθόνη αφής οκτώ ιντσών ανάμεσα στις δύο λαβές. Οι λαβές και η γενική διάταξη είναι όμοιες με αυτές του χειριστηρίου του PS5. Έχει την ίδια εμφάνιση white-on-black, διαφανή face buttons και direction pad και μαύρα analog sticks. Τα κουμπιά Options και Share είναι στο ίδιο σημείο, όμως τα κουμπιά του PlayStation και της σίγασης του μικροφώνου βρίσκονται στις εσωτερικές άκρες του αριστερού και του δεξιού μισού, αντίστοιχα.

Τα χειριστήρια κίνησης, το haptic feedback και τα triggers με adaptive resistance είναι παρόντα στο PlayStation Portal. Δεν υπάρχει επιφάνεια αφής με δυνατότητα κλικ, αλλά η οθόνη αφής εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό.

Το επάνω μέρος του Portal διαθέτει δύο οπές ηχείων, μαζί με λεπτά, επίπεδα κουμπιά για τροφοδοσία, συγχρονισμό και αύξηση/μείωση έντασης. Στο κάτω άκρο της οθόνης υπάρχει μια τρύπα για το μικρόφωνο, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει υποδοχή ακουστικών και θύρα USB-C για φόρτιση.

Οθόνη

Η οθόνη του Portal είναι μια οθόνη LCD οκτώ ιντσών 1080p με ρυθμό ανανέωσης 60 Hz. Η ανάλυση 1080p φαίνεται πιο θολή από τις περισσότερες σύγχρονες φορητές συσκευές. Στην πραγματικότητα, αυτό οφείλεται στο ότι το Portal χρησιμοποιείται για πλοήγηση στο σύστημα μενού του PS5, το οποίο έχει σχεδιαστεί για υψηλότερη ανάλυση αλλά και για πολύ μεγαλύτερες οθόνες τηλεόρασης.

Ωστόσο, η ανάλυση δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ίδια η οθόνη LCD. Σήμερα, πολλά σύγχρονα gaming τηλέφωνα χρησιμοποιούν οθόνες OLED και υπάρχει λόγος γι’ αυτό, αφού συνήθως έχουν καλύτερη αντίθεση και πολύ μεγαλύτερο εύρος χρωμάτων.

Δείτε επίσης: PlayStation: Οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν τρία παιχνίδια δωρεάν!

PlayStation 5 PS5

Χαρακτηριστικά του PlayStation Portal

Το PlayStation Portal διαθέτει ένα απλό σύστημα μενού που καθοδηγεί τον χρήστη να συνδεθεί στο οικιακό του δίκτυο και στη συνέχεια στο λογαριασμό του στο PlayStation. Μετά γίνεται η σύζευξη με το PS5 σας. Μόλις γίνει αυτό, παρουσιάζεται μόνο μία επιλογή στο Portal: Stream from your PS5. Δεν έχει εφαρμογές. Δεν υπάρχει PSN client για game streaming. Η μόνη άλλη επιλογή είναι να ενεργοποιήσετε εξ αποστάσεως το PS5 σας.

Εκτός από το Remote Play, το μενού ρυθμίσεων είναι η μόνη άλλη προσβάσιμη περιοχή. Εκεί, μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις δικτύου ή να ενημερώσετε το firmware του Portal. Εκεί, υπάρχει και η δυνατότητα ενεργοποίησης του Airplane mode.

Απόδοση

Η σύνδεση του PlayStation Portal με το δίκτυο και το PlayStation 5 είναι εύκολη και το παιχνίδι είναι εξίσου καλό, χωρίς αξιοσημείωτο input lag. Το βίντεο και ο ήχος είναι συγχρονισμένα με τη δράση, αν και η εικόνα μπορεί να θολώσει λίγο κάποιες φορές δίνοντας προτεραιότητα στον περιορισμό του latency αντί για την αξιοπιστία των γραφικών.

Ακόμα και αν απομακρυνθείτε λίγο από το διαμέρισμά σας, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο PS5 μέσω Διαδικτύου, αλλά σίγουρα θα δείτε μια μικρή καθυστέρηση στο παιχνίδι. Βέβαια, η Sony δεν διαφημίζει το Portal ως μια φορητή gaming συσκευή για έξω από το σπίτι, ακόμα κι αν μπορεί να λειτουργήσει μέσω Διαδικτύου. Το μέγεθος και η έλλειψη θήκης μεταφοράς καθιστούν δύσκολη τη μεταφορά του από το ένα μέρος στο άλλο.

Δείτε επίσης: PlayStation Access: Προσφέρει κοινωνική υποστήριξη για gamers με αναπηρίες

Sony PlayStation Portal

Συνολικά, το PlayStation Portal έχει κάποιους περιορισμούς, ειδικά για τη σύγχρονη εποχή, όπου είναι δυνατή ακόμα και η χρήση smartphones για remote play από το PlayStation. Τώρα, μπορείτε να παίξετε παιχνίδια PS5 από απόσταση, χρησιμοποιώντας σχεδόν οποιοδήποτε τηλέφωνο και ένα χειριστήριο που κοστίζει πολύ λιγότερο από τη νέα gaming συσκευή. Ωστόσο, αν είστε φαν του PlayStation μπορεί να θέλετε να το δοκιμάσετε!

Λίγα λόγια για το PlayStation 5

Η κονσόλα PlayStation 5 της Sony κυκλοφόρησε το 2020 και αντιπροσωπεύει ένα ακόμη σημαντικό βήμα προόδου όσον αφορά στην τεχνολογία που χρησιμοποιεί η εταιρεία. Αυτή η κονσόλα είναι αναβαθμισμένη με ένα οκταπύρηνο επεξεργαστή AMD Zen 2 σε συνδυασμό με γραφικά RDNA2 και 16 GB μνήμης RAM.

Δείτε επίσης: Δείτε τα καλύτερα video games για το PlayStation 5!

Χάρη στα χαρακτηριστικά του, το PS5 επιτρέπει εξαιρετικά γρήγορους χρόνους φόρτωσης, ακόμη και σε open-world τίτλους. Η Sony έχει, επίσης, επικεντρωθεί στον ήχο, με τη λεγόμενη τεχνολογία Tempest Engine που επιτρέπει πιο συναρπαστικά ηχητικά εφέ, όταν χρησιμοποιείται η κονσόλα με ακουστικά. Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι το hardware-based ray tracing, που επιτρέπει πιο ρεαλιστικά εφέ φωτισμού και ανάκλασης, αλλά και το native 4K gameplay.

Η κονσόλα έρχεται με το DualSense controller. Η μεγαλύτερη αλλαγή εδώ είναι η προσθήκη shoulder triggers και το βελτιωμένο haptic feedback.

Σημαντικά παιχνίδια του PS5 είναι τα: Returnal, Ratchet και Clank: Rift Apart, Spider-Man: Miles Morales και το remake του Demon’s Souls. Ευτυχώς, το PS5 είναι συμβατό με την πλειονότητα των παιχνιδιών PS4. Αλλά δεν υπάρχει υποστήριξη PS3 games.

Πηγή: www.pcmag.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS