ΑρχικήinetΤα πιο χρησιμοποιημένα password του 2023, είναι οι δικοί σας στη λίστα;

Τα πιο χρησιμοποιημένα password του 2023, είναι οι δικοί σας στη λίστα;

Το password που αποκαλύφθηκε ως το πιο συνηθισμένο το 2023, σίγουρα θα σας εκπλήξει. Πράγματι, θα μπορείτε να το μαντέψετε εύκολα – τόσο εσείς όσο και οι χάκερ! Πρόκειται για τον κωδικό πρόσβασης “password“.

Δείτε επίσης: ExpressVPN: Ενσωματώνει password manager στην εφαρμογή
password

Και το 2023, περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τη λέξη “password” ως κωδικό πρόσβασης τους. Ωστόσο, αυτόείναι σοβαρό, καθώς η κυβερνοασφάλεια δεν είναι παιχνίδι.

Όσο για το δεύτερο πιο δημοφιλές password παγκοσμίως και πρώτος στα charts στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι το ‘123456‘, ενώ ακολουθείται πιστά στην τρίτη θέση από το ‘123456789‘.

Τα δεδομένα σας είναι πολύτιμα και εάν εγκληματίες αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς σας, οι συνέπειες μπορεί να είναι σοβαρές. Ισχυροί κωδικοί πρόσβασης είναι απαραίτητοι για να προστατεύσετε τον εαυτό σας online, και αυτοί που αναφέρονται παραπάνω απλά δεν είναι αρκετοί.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την υπηρεσία διαχείρισης κωδικών πρόσβασης της NordPass, της υπηρεσίας διαχείρισης κωδικών πρόσβασης της NordVPN, οι ειδικοί κυβερνοασφάλειας της οποίας μελέτησαν κωδικούς πρόσβασης που συλλέχθηκαν από δημόσια διαθέσιμες πηγές, συμπεριλαμβανομένου του Dark Web, του ίδιου μέρους όπου οι κυβερνοεγκληματίες τους εντοπίζουν.

Ενδιαφέρον έχει ότι οι αναλυτές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι συνήθως χρησιμοποιούν πιο ασφαλείς κωδικούς για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων επικοινωνίας από ό,τι για τις υπηρεσίες ροής βίντεο όπως το Netflix – με τον κωδικό “netflix” να είναι ο πέμπτος πιο κοινός.

Δείτε ακόμα: Νέα επίθεση iLeakage κλέβει email και password από τον Apple Safari

Κάθε χρόνο, το 86% των επιθέσεων στον ιστό χρησιμοποιούν κλεμμένα διαπιστευτήρια, επομένως είναι απαραίτητο να κατασκευάσετε ισχυρότερους κωδικούς πρόσβασης.

Οι 20 πιο συνηθισμένοι κωδικοί πρόσβασης στο Ηνωμένο Βασίλειο

  1. 123456
  2. password
  3. qwerty
  4. liverpool
  5. 123456789
  6. arsenal
  7. 12345678
  8. 12345
  9. abc123
  10. chelsea
  11. qwerty123
  12. football
  13. dragon
  14. password1
  15. cheese
  16. letmein
  17. 1q2w3e4r
  18. monkey
  19. killer
  20. rangers

Δείτε επίσης: Proton Pass: Τώρα μπορείτε να μοιραστείτε passwords με ασφάλεια

Οι βέλτιστες πρακτικές για τη δημιουργία ισχυρών κωδικών πρόσβασης είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών. Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης μπορεί να αποτρέψει την ανεπιθύμητη πρόσβαση στον λογαριασμό σας και να προστατεύσει τα δεδομένα σας από διαρροή. Ορισμένες από τις βέλτιστες πρακτικές για τη δημιουργία ισχυρών κωδικών περιλαμβάνουν τη χρήση μικτού αλφαριθμητικού, ειδικούς χαρακτήρες και την αποφυγή προφανών προσωπικών πληροφοριών όπως το όνομα ή την ημερομηνία γέννησης.

Ένας ισχυρός κωδικός πρέπει να αποτελείται από μια συνδυασμένη χρήση κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων, αριθμών και ειδικών χαρακτήρων. Για παράδειγμα, ένας ισχυρός κωδικός μπορεί να είναι κάτι σαν αυτό: 7Gh#p2@9. Αυτός ο κωδικός είναι ισχυρός επειδή συνδυάζει διάφορα είδη χαρακτήρων και είναι αρκετά μεγάλος.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να αποφεύγετε τη χρήση προφανών κωδικών που μπορεί να μαντευτούν εύκολα. Αποφύγετε τη χρήση κοινών λέξεων, αριθμητικών ακολουθιών ή απλών συνδυασμών όπως 123456 ή password. Επιλέξτε έναν κωδικό που είναι μοναδικός και δύσκολος να μαντευτεί.

Τέλος, ένας ισχυρός κωδικός πρέπει να αλλάζεται τακτικά. Ανανεώστε τον κωδικό σας τουλάχιστον κάθε 3-6 μήνες για να διατηρήσετε την ασφάλεια του λογαριασμού σας. Μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό για πολλούς λογαριασμούς, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο παραβίασης της ασφάλειας σας. Ακολουθώντας αυτές τις βέλτιστες πρακτικές, μπορείτε να δημιουργήσετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης που θα προστατεύσουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

Πηγή: Metro

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS