ΑρχικήinetSony: Eγκρίνει η AP τον έλεγχο ταυτοποίησης της κάμερας της

Sony: Eγκρίνει η AP τον έλεγχο ταυτοποίησης της κάμερας της

Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών, η Sony και το Associated Press (AP) ελπίζουν να σταματήσουν την πλημμύρα ψεύτικων φωτογραφιών.

Τα εργαλεία αυθεντικότητας περιεχομένου γίνονται όλο και πιο απαραίτητα καθώς η τεχνολογία παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης (AI) συνεχίζει να αναπτύσσεται και να προοδεύει. Αν και η Sony έγινε μέλος του Συνασπισμού για Προέλευση και Αυθεντικότητα Περιεχομένου (C2PA) πέρυσι, χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να μπορέσουν οι χρήστες να ελέγχουν την ταυτότητα και να επαληθεύουν περιεχόμενο με πιο χρήσιμο τρόπο. Η πολύωρη αναμονή σύντομα θα τελειώσει.

Το Associated Press, το οποίο χρησιμοποιεί μόνο εξοπλισμό Sony για τους φωτογράφους του από το 2020, συνεργάστηκε με αυτήν, για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της αυθεντικότητας του περιεχομένου.Ύστερα απο εκτεταμένες δοκιμες,η Sony χαρακτηρίζει αυτή την πρόοδο αξιοσημείωτη.

Σε αντίθεση με το M11-P της Leica, η λύση εντός της κάμερας της Sony για το ζήτημα των «ψευδών ειδήσεων» δημιουργεί μια ψηφιακή υπογραφή τη στιγμή της λήψης και δεν απαιτεί τη συμπερίληψη εξειδικευμένου υλικού στις κάμερές της. Παράλληλα με την επερχόμενη Sony a9 III, η οποία αναμένεται να είναι μια ελκυστική νέα κάμερα για πολλούς φωτορεπόρτερ, οι υπάρχουσες κάμερες όπως οι Sony a1 και a7S III θα υποστηρίζουν την υπογραφή εντός της κάμερας και τον έλεγχο ταυτότητας C2PA.

Η μελλοντική τεχνολογία ελέγχου ταυτότητας διασφαλίζει ότι τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και το κοινό που εξυπηρετούν μπορούν να καθορίσουν εάν μια εικόνα που βλέπουν είναι αυθεντική ή έχει αλλοιωθεί δημιουργώντας μια άθραυστη ψηφιακή αλυσίδα κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας.

Σύμφωνα με τον Neal Manowitz, Πρόεδρο και COO της Sony Electronics, «η ταχεία εξέλιξη του generative AI έχει οδηγήσει σε αυξανόμενη ανησυχία για τον αντίκτυπο της αλλαγμένης ή χειραγωγημένης εικόνας στη δημοσιογραφία, φέρνοντας παράλληλα νέες δυνατότητες για δημιουργική έκφραση». Οι ψευδείς πληροφορίες και η διανομή εικόνων έχουν κοινωνικές επιπτώσεις στον πραγματικό κόσμο που βλάπτουν την κοινωνία στο σύνολό της, εκτός από τους συνεργάτες μας φωτορεπόρτερ και πρακτορεία ειδήσεων.

Δείτε ακόμα: Godeal24 Black Friday Deal: Windows 11 με 7.50 € και Lifetime Office 2021 με 14.85€

Διευθυντής Φωτογραφίας του AP, David Ake, επισημαίνει: “Οι πλαστές και παραπλανητικές εικόνες αποτελούν σημαντική ανησυχία για τους οργανισμούς ειδήσεων. Δεν συμβάλλουν μόνο στην παραπληροφόρηση, αλλά τελικά υπονομεύουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην ακριβή αναπαράσταση της πραγματικότητας. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη Sony Electronics για τη δημιουργία μιας λύσης επαλήθευσης που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.”

Η πιο πρόσφατη δοκιμή στον τομέα, που σύμφωνα με τη Sony αποτελεί τη δεύτερη φάση δοκιμών, ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο και περιλάμβανε έναν μήνα δοκιμών της ψηφιακής υπογραφής και της τεχνολογίας C2PA σε ένα πραγματικό περιβάλλον παραγωγής φωτογραφικού ρεπορτάζ. Για να διασφαλιστεί ότι η ψηφιακή υπογραφή παρέμεινε ανέπαφη και δεν διέκοψε τις επαγγελματικές ροές εργασίας, η Sony και το AP συνεργάστηκαν με τη Camera Bits, τον προγραμματιστή του δημοφιλούς λογισμικού εργασιακών ροών Photo Mechanic, για να δημιουργήσουν τεχνολογία στην εφαρμογή που διατηρεί την ψηφιακή υπογραφή μιας φωτογραφικής μηχανής κατά τη διαδικασία επεξεργασίας των μεταδεδομένων.

Δείτε επίσης: Νερό διαρρέει από την επιφάνεια της Γης στον πυρήνα του πλανήτη

Τώρα που η τεχνολογία αυθεντικότητας στις φωτογραφικές μηχανές της Sony έχει αποδείξει την αξία της σε πραγματικές δοκιμές από το AP, πηγή καθημερινών ειδήσεων για περισσότερο από το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού, η Sony είναι έτοιμη να φέρει την ψηφιακή υπογραφή και την τεχνολογία C2PA στην πλειονότητα των φωτογραφικών μηχανών της σειράς Alpha την επόμενη άνοιξη.

Η αναβάθμιση του λογισμικού είναι αναγκαία και θα έλθει εγκαίρως. Ψευδείς πληροφορίες που παριστάνονται ως αληθινές προκαλούν ζημιά σε όλους και υπονομεύουν την κοινωνική και πολιτιστική εμπιστοσύνη στη δημοσιογραφία. Με την συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης, οι απάτες γίνονται όλο και πιο πειστικές και επικίνδυνες με κάθε πέρασμα του χρόνου. Είναι κρίσιμο τα μέλη της C2PA και της CAI, όπως η Sony, να παρέχουν άμεσα πρακτικά και αξιόπιστα εργαλεία για την αντιμετώπιση αυτού του αυξανόμενου προβλήματος.

Πηγή πληροφοριών: https://petapixel.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS