ΑρχικήUpdatesΑnthropic Claude 2.1: Προκαλεί το GPT-4 Turbo

Αnthropic Claude 2.1: Προκαλεί το GPT-4 Turbo

Η Anthropic μόλις κυκλοφόρησε το Claude 2.1, ένα μεγάλο μοντέλο γλώσσας (LLM) που προσφέρει ένα παράθυρο περιεχομένου 200.000 λέξεων – μια δυνατότητα που ξεπερνά το πρόσφατα ανακοινωθέν παράθυρο 120.000 του GPT-4 Turbo από τον ανταγωνιστή OpenAI.

Δείτε επίσης: Η Amazon θα επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην Anthropic

Ενώ το δράμα στην OpenAI κεντρίζει το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής, ο ανταγωνιστής της OpenAI, η Anthropic, παρουσιάζει την πιο πρόσφατη έκδοση του ικανού της chatbot.

Αυτή η στρατηγική κυκλοφορία σχεδόν διπλασιάζει αυτή του πλησιέστερου ανταγωνιστή της και είναι αποτέλεσμα μιας εκτεταμένης συνεργασίας με τη Google που της επέτρεψε να χρησιμοποιήσει τις πιο προηγμένες Μονάδες Επεξεργασίας Tensor.

«Το νέο μας μοντέλο Claude 2.1 προσφέρει ένα πρωτοποριακό παράθυρο περιεχομένου 200.000 λέξεων, μια μείωση 2x στα ποσοστά ψευδαισθήσεων, στις προτροπές συστήματος, στη χρήση εργαλείων και ανανεωμένη τιμολόγηση», αναφέρει η Anthropic σε ένα tweet πρόσφατα. Η εισαγωγή του Claude 2.1 ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να επεξεργαστεί και αναλύει κείμενα μεγάλου μήκους με ακρίβεια.

Δείτε επίσης: ChatGPT: Φωνητική Λειτουργία Τώρα Δωρεάν

Αυτή η νέα αναβάθμιση σημαίνει ότι οι χρήστες του Claude μπορούν τώρα να αλληλεπιδρούν με έγγραφα τόσο εκτενή όσο ολόκληροι κώδικες ή κλασικά λογοτεχνικά έπη, ξεκλειδώνοντας το δυναμικό του σε διάφορες εφαρμογές από την νομική ανάλυση μέχρι τη λογοτεχνική κριτική.

Αυτή η επέκταση σε ένα παράθυρο 200.000 λέξεων δεν είναι απλά μια εκτεταμένη ενημέρωση: αν ο ρυθμός ανάκτησης μεταξύ του Claude 2.1 και του GPT-4 Turbo είναι ανάλογος, τότε ο Claude 2.1 θα μπορούσε να χειρίζεται τις προτροπές του GPT-4 Turbo με μεγαλύτερη ακρίβεια από το μοντέλο της OpenAI.

Η δέσμευση της Anthropic στη μείωση των σφαλμάτων της τεχνητής νοημοσύνης φαίνεται στην ενισχυμένη ακρίβεια του Claude 2.1, δηλώνοντας μια μείωση 50% στα ποσοστά φανταστικών ή υποθετικών απαντήσεων. Αυτή η αύξηση της ακρίβειας θα τοποθετούσε το LLM σε πιο στενό ανταγωνισμό έναντι του GPT-4.

Δείτε ακόμα: Grok: Το AI bot του Elon Musk που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT

Με την εισαγωγή μιας δυνατότητας χρήσης API, το Claude 2.1 της Anthropic ενσωματώνεται ευκολότερα στις ροές εργασίας των προχωρημένων χρηστών, επιδεικνύοντας τη δυνατότητά του να ενορχηστρώνει διάφορες λειτουργίες, να αναζητά στον ιστό και να αντλεί από ιδιωτικές βάσεις δεδομένων. Ενώ είναι ακόμα σε φάση beta, αυτή η δυνατότητα υπόσχεται να επεκτείνει τη χρησιμότητα του Claude σε ένα φάσμα λειτουργιών, από πολύπλοκη αριθμητική σκέψη έως τη διατύπωση συστάσεων προϊόντων.

Επιπλέον, το Claude 2.1 της Anthropic περιλαμβάνει «συστηματικές προτροπές», σχεδιασμένες για να ανυψώσουν την αλληλεπίδραση μεταξύ του χρήστη και της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτές οι προτροπές επιτρέπουν στους χρήστες να ορίσουν το πλαίσιο για τις εργασίες του Claude, καθορίζοντας ρόλους, στόχους ή στυλ, ενισχύοντας έτσι την ικανότητα του Claude να διατηρεί τον χαρακτήρα σε σενάρια ρόλων, να πληροί κανόνες και να προσαρμόζει τις απαντήσεις. Αυτό είναι συγκρίσιμο με τις προσαρμοσμένες οδηγίες της OpenAI, αλλά πιο εκτεταμένο όσον αφορά το περιβάλλον.

Δείτε επίσης: Character.AI: Επιτρέπει τη virtual συνομιλία με celebrities

Για παράδειγμα, ένας χρήστης θα μπορούσε να καθοδηγήσει το Claude να υιοθετήσει την τονικότητα ενός τεχνικού αναλυτή κατά τη σύνοψη μιας οικονομικής αναφοράς, εξασφαλίζοντας ότι το αποτέλεσμα είναι σύμφωνο με τα επαγγελματικά πρότυπα. Μια τέτοια προσαρμογή μέσω των συστηματικών προτροπών μπορεί να αυξήσει την ακρίβεια, να μειώσει τις υποθετικές απαντήσεις και να βελτιώσει συνολικά την ποιότητα μιας έκθεσης καθιστώντας τις αλληλεπιδράσεις πιο ακριβείς και περιεκτικές στο πλαίσιο.

Ωστόσο, ο πλήρης δυναμικός του Claude 2.1, με το παράθυρο περιεχομένου 200.000 λέξεων, είναι καταχωρημένος για τους χρήστες του Claude Pro, οπότε οι δωρεάν χρήστες θα πρέπει να περιοριστούν στο Claude 2 με 100.000 λέξεις και μια ακρίβεια που κατατάσσεται κάπου μεταξύ του GPT 3.5 και του GPT-4.

Οι επιδράσεις από την κυκλοφορία του Claude 2.1 αναμένεται να επηρεάσουν τη δυναμική εντός της βιομηχανίας της τεχνητής νοημοσύνης. Καθώς οι επιχειρήσεις και οι χρήστες αξιολογούν τις επιλογές τους στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, οι ενισχυμένες δυνατότητες του Claude 2.1 παρουσιάζουν νέες σκέψεις για όσους επιθυμούν να εκμεταλλευτούν την τεχνητή νοημοσύνη για την ακρίβεια και την προσαρμοστικότητά της.

Πηγή: decrypt.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS