ΑρχικήinetNissan: Επιβεβαιώνει την κυκλοφορία 3 νέων ηλεκτρικών οχημάτων

Nissan: Επιβεβαιώνει την κυκλοφορία 3 νέων ηλεκτρικών οχημάτων

Η Nissan ανακοινώνει σήμερα μια σημαντική σειρά επενδύσεων και σχεδίων για την ηλεκτροκίνηση, πολλές από τα οποίες είχαν κυκλοφορήσει εδώ και καιρό ως φήμες, αλλά τώρα καθορίζονται με σαφήνεια. Συνοψίζοντας, σχεδίασε δύο νέα CUVs και μια ολοκαίνουργια έκδοση του Leaf, και τα τρία από τα οποία θα παραχθούν στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου. Εκτός αυτών των σχεδίων, η Nissan θα προσθέσει επίσης ένα ακόμη gigafactory στο Sunderland για να επιτρέψει την παραγωγή.

Δείτε επίσης: Nissan North America: Αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων πελατών

Nissan

Οι ειδήσεις της σημερινής ημέρας αρχικά αναφέρθηκαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα πριν από την επίσημη ανακοίνωση, αλλά η Nissan έκανε τα πράγματα επίσημα σήμερα. Ακολουθούν οι βασικές πληροφορίες.

  • Μια ηλεκτρική έκδοση του Qashqai (που διαφημίζεται ως Rogue Sport στις ΗΠΑ).
  • Μια ηλεκτρική έκδοση του Juke (το Juke διακόπηκε στις ΗΠΑ το 2018, αλλά παραμένει προς πώληση παγκοσμίως).
  • Ένας “αντικαταστάτης” για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Nissan Leaf.
  • Αυτά τα τρία ηλεκτρικά οχήματα θα βασίζονται αντίστοιχα στα concept των Hyper Urban, Hyper Punk και Chill Out.
  • Ένα τρίτο προγραμματισμένο gigafactory μονάδα στο Sunderland θα αποτελέσει μέρος του “EV36Zero” σχεδίου κατασκευής της Nissan, για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Δείτε ακόμα: Αποκαλύφθηκε το Nissan Z NISMO 2024

Φαίνεται ότι το νέο Leaf θα βασίζεται στο Nissan “Chill Out” concept. Δεύτερον, φαίνεται ότι η Nissan θα επενδύσει θετικά στην ηλεκτρική της γκάμα crossover. Όχι μόνο θα υπάρχει ένα ηλεκτρικό Qashqai και ένα ηλεκτρικό Juke (μαζί με ένα πιθανό αντικαταστάτη του Leaf με crossover χαρακτηριστικά), αλλά φαίνεται ότι το ίδιο το Leaf θα γίνει CUV.

Το Hyper Urban είναι το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας, γι’ αυτό είναι εκεί που θα δεις το Qashqai EV να αντλεί έμπνευση. Το Hyper Punk είναι ένα συμπαγές crossover, και αυτό φαίνεται να είναι το αντίστοιχο του Juke. Όσο για τον ακόμα μικρότερο Chill Out, έχουμε καθιερώσει ότι αυτός θα είναι ο αφετηριακός πόρος για τον νέο Leaf.

Δείτε επίσης: Nissan Leaf: Επείγουσα ειδοποίηση για ανάκληση 1700 οχημάτων

Φαίνεται ότι η Nissan είναι περισσότερο αφοσιωμένη στην ηλεκτροκίνηση και έχει επαναλάβει το σχέδιό της να έχει ένα 100% ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο προς πώληση στην Ευρώπη έως το 2030. Πιθανόν, σκοπεύει να συνεχίσει την παγκόσμια πώληση οχημάτων με εσωτερική καύση. Αυτή τη στιγμή, το μόνο ανταγωνιστικό ηλεκτρικό όχημα που προσφέρει η μάρκα είναι το εκπληκτικά δημοφιλές Ariya, ένα αυτοκίνητο που επιβεβαιώνει την παραμονή της Nissan στην κορυφή του σχεδιασμού – και δίνει ελπίδα ότι αυτά τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα θα έχουν ξεχωριστό στιλ.

Πηγή: electrek

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS