ΑρχικήSecurityΟ Οργανισμός Υδροδότησης του Δήμου Aliquippa δέχθηκε κυβερνοεπίθεση

Ο Οργανισμός Υδροδότησης του Δήμου Aliquippa δέχθηκε κυβερνοεπίθεση

Ο Οργανισμός Υδροδότησης της Aliquippa ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ένας από τους σταθμούς προώθησής του υπέστη κυβερνοεπίθεση από μία ομάδα hacking που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Δείτε επίσης: Simpson Manufacturing: Εκτός λειτουγίας μετά από κυβερνοεπίθεση

Aliquippa

Ο Matthew Mottes, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Υδροδότησης του Aliquippa, επιβεβαίωσε στο KDKA-TV ότι η ομάδα hacking, γνωστή ως Cyber Av3ngers, απέκτησε τον έλεγχο ενός από τoυς σταθμούς. Ένας συναγερμός ενεργοποιήθηκε αμέσως μετά την εισβολή.

Ο κ. Mottes πρόσθεσε ότι ο σταθμός, που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης, παρακολουθεί και ρυθμίζει την πίεση του νερού για τις κοινότητες Raccoon και Potter και τόνισε ότι δεν υπάρχει γνωστός κίνδυνος για το πόσιμο νερό ή την παροχή νερού.

Η μηχανή που δέχθηκε την κυβερνοεπίθεση από τους χάκερ, χρησιμοποιεί ένα σύστημα που ονομάζεται Unitronics, το οποίο σύμφωνα με τον Mottes είναι λογισμικό ή έχει στοιχεία λογισμικού που ανήκουν σε Ισραηλινή κατοχή.

Από τότε, το σύστημα έχει απενεργοποιηθεί. Μέλη της Αστυνομίας της Πολιτείας της Πενσυλβάνια κλήθηκαν στον σταθμό ενίσχυσης το Σάββατο για να ξεκινήσουν μια ποινική έρευνα. Με ανακοίνωσή του την Κυριακή, ο βουλευτής Chris Deluzio δήλωσε ότι παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση.

Δείτε ακόμα: Κυβερνοεπίθεση στο documentonews.gr και το koutipandoras.gr

Οι Cyber Av3ngers αναφέρουν ότι έχουν αναλάβει την ευθύνη για αρκετές επιθέσεις παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 10 σταθμών επεξεργασίας ύδατος στο Ισραήλ έως τις 30 Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με τη σελίδα τους στο “X”.

κυβερνοεπίθεση

Οι πιθανές συνέπειες της διαρροής για τον Οργανισμό Υδροδότησης του Aliquippa μπορούν να είναι σοβαρές. Ένα πιθανό αποτέλεσμα είναι η διαταραχή της παροχής νερού προς τους κατοίκους της περιοχής. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αναστάτωση, ανασφάλεια και ακόμα και ανθρώπινες απώλειες σε περίπτωση έλλειψης νερού για πολλές ημέρες.

Επιπλέον, οι επιθέσεις κυβερνοασφάλειας μπορούν να προκαλέσουν οικονομικές ζημίες. Η αποκάλυψη ευαίσθητων πληροφοριών, όπως προσωπικά δεδομένα ή εμπιστευτικές πληροφορίες για την υποδομή του νερού, μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες ή ακόμα και σε αποζημιώσεις προς τους πληγέντες.

Επιπλέον, η επίθεση μπορεί να προκαλέσει ζημιές στη φήμη της Αρχής Τοπικής Περιβαλλοντικής Αρχής του Aliquippa. Η διαρροή πληροφοριών και η αποτυχία να προστατευθεί η υποδομή του νερού μπορεί να μειώσει την εμπιστοσύνη του κοινού και των πελατών, και να οδηγήσει σε απώλεια της επιχειρηματικής φήμης της Αρχής.

Δείτε επίσης: Η πόλη Waynesboro δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

Τέλος, η επίθεση μπορεί να αποκαλύψει ευπάθειες στο σύστημα του Οργανισμού Υδροδότησης του Aliquippa. Αυτό μπορεί να καταστήσει την υποδομή τους ευάλωτη σε μελλοντικές επιθέσεις και να απαιτήσει σημαντικές επενδύσεις για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας.

Πηγή: cbsnews

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS