ΑρχικήGamingΟι παίκτες του Fortnite παραπονιούνται για «πάρα πολλά» bots στα lobbies

Οι παίκτες του Fortnite παραπονιούνται για «πάρα πολλά» bots στα lobbies

Οι παίκτες και οι δημιουργοί περιεχομένου του Fortnite (youtubers, stramers κ.λ.π) άρχισαν να παραπονιούνται για τον αυξανόμενο αριθμό bot στα unranked lobbies. (Τα lobbies ή αλλιώς αίθουσες αναμονής είναι οθόνες μενού όπου οι παίκτες μπορούν να εξετάσουν το επερχόμενο παιχνίδι, να εξετάσουν τα αποτελέσματα του προηγούμενου, να αλλάξουν τις ρυθμίσεις τους και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Σε πολλά παιχνίδια, οι παίκτες επιστρέφουν στα lobbies στο τέλος κάθε αγώνα/παιχνιδιού/συνεδρίας).

Δείτε επίσης: Θα συνεργαστεί ο Eminem με το Videogame «Fortnite»;

Λίγα λόγια για τα video game bots

Στα βιντεοπαιχνίδια, τα bots είναι ένας τύπος εμπειρογνώμονα λογισμικού βασισμένα σε τεχνητή νοημοσύνη που παίζει το βιντεοπαιχνίδι αντί για έναν άνθρωπο. Τα bots που είναι προγραμματισμένα για παιχνίδια πρώτου προσώπου (first person games) προσπαθούν συνήθως να μιμηθούν τον τρόπο που θα έπαιζε ένας άνθρωπος. Τα bots που ελέγχονται από υπολογιστή μπορεί να παίξουν εναντίον άλλων bots και/ή ανθρώπινων παικτών είτε μέσω Διαδικτύου, σε ένα τοπικό δίκτυο ή τοπικά. Η χρήση bots είναι γενικά αντίθετη προς τους κανόνες των τρέχοντων παιχνιδιών ρόλων πολλαπλών παικτών online (MMORPGs).

Το Fortnite με το πρόσφατο update γύρισε τα ρολόγια στις αρχικές μέρες του παιχνιδιού, επαναφέροντας τον παλιό χάρτη και σημείωσε τεράστια επιτυχία. Εκατομμύρια παίκτες επέστρεψαν στο παιχνίδι και κατέγραψε ρεκόρ με πάνω από 44 εκατομμύρια online παίκτες, συγχρόνως.

Δείτε ακόμα: Ρεκόρ συμμετοχής στο Fortnite OG και δυσκολίες της Epic Games

Παρά την επιτυχία της, η Season OG σημειώνει τη συντομότερη διάρκεια σεζόν στην ιστορία του Fortnite. Το event ξεκίνησε στις 3 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Δεκεμβρίου, όταν ένας μετεωρίτης θα χτυπήσει τον χάρτη.

Η Season OG φέρνει πίσω και δημοφιλείς streamers στο παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένων γνωστών προσώπων όπως ο Dr Disrepect, ο TimTheTatman και ο Tfue. Ωστόσο, ήταν ο CourageJD που ξεκίνησε τη συζήτηση για τον αριθμό των bot.

Τα bot στο Fortnite έχουν καταλάβει τα lobbies

Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια πολλαπλών παικτών όπως το Call of Duty και το Warzone, το Fortnite δεν διαθέτει σύστημα ταξινόμησης βάσει δεξιοτήτων στις αναβαθμισμένες του αίθουσες. Αυτό οδηγεί σε περισσότερα bot στα lobbies, αλλά οι παίκτες αναρωτιούνται πόσοι μπαίνουν σε κάθε αίθουσα.

Δείτε επίσης: Call of Duty 2024: Της σειράς Black Ops με πρωτόγνωρο σενάριο

«Το κύριο συμπέρασμά μου μιλώντας με πολλούς παίκτες του παλιού Fortnite αυτόν τον τελευταίο μήνα είναι ότι πολλοί από αυτούς μίσησαν το πόσα bot είχαν τα lobbies», είπε ο Courage στο Twitter. «Με 5,5 εκατομμύρια παίκτες συγχρόνως, απλώς δεν είναι λογικό. Συμφωνεί κανείς άλλος;»

Άλλοι δημιουργοί περιεχομένου συμφώνησαν με τον Courage στα σχόλια της ανάρτησης. Ορισμένοι είπαν ότι πέρασαν ώρες χωρίς να χτυπηθούν, ενώ άλλοι επεσήμαναν ότι η ύπαρξη bot ενδέχεται να μην είναι τόσο κακή ιδέα.

«Θα προτιμούσα αίθουσες με AI για να συνεχίσω να παίζω με τους φίλους που συνήθιζα να παίζω, αντί για μια αίθουσα με 100 άτομα που ποτέ δεν σταμάτησαν να παίζουν», είπε ένας χρήστης. «Είναι ένα θέμα δεξιοτήτων, αλλά αυτό τους κάνει να επιστρέφουν.» «Καταλαβαίνω ότι είναι διαφορετικό όταν πρόκειται για τη δουλειά σου έναντι του αν παίζεις απλώς για διασκέδαση.»

Δείτε ακόμα: Fortnite: Γιατί ήταν μη προσβάσιμοι οι διακομιστές του;

«Με bot ή με SBMM, φαίνεται ότι οι παίκτες δεν έχουν βρει λύση για να καταστήσουν τα παιχνίδια πολλαπλών παικτών (MMO) ευχάριστα. Η Epic Games δεν έχει αντιμετωπίσει τον αριθμό των bot που υπάρχουν επί του παρόντος στο Fortnite, αλλά το θέμα μπορεί να ανανεωθεί στην επόμενη σεζόν.»

Πηγή: dexerto.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS