ΑρχικήSecurityHacking Επίθεση ή Φάρσα Μαθητών σε σχολεία του Lee County;

Hacking Επίθεση ή Φάρσα Μαθητών σε σχολεία του Lee County;

Μαθητές σε γυμνάσια και λύκεια στο Lee County άνοιξαν τα Chromebook τους τη Δευτέρα και ανακάλυψαν ότι οι συσκευές τους είχαν υποστεί hacking επίθεση.

Lee County hacking

Η hacking επίθεση περιλάμβανε άνοιγμα καρτέλες περιήγησης στο Διαδίκτυο στους υπολογιστές των μαθητών σε όλα τα σχολεία του Lee County, μεταφέροντάς τους σε ένα βίντεο. Οι μαθητές που μοιράστηκαν το βίντεο με το ABC7 ισχυρίζονται, ότι ήταν γεμάτο με φωτογραφίες που φαινόταν ότι επρόκειτο για hacking, με τις λέξεις «Cyber ​​Monday» πάνω.

Διαβάστε ακόμα: Η Μαλαισία ξεχώρισε στο διαγωνισμό ACS Hacking

Τη Δευτέρα το απόγευμα, οι ηγέτες της Σχολικής Περιφέρειας του Lee County δήλωσαν στο ABC7 ,ότι το hack στην πραγματικότητα ήταν μια φάρσα που διοργανώθηκε από μαθητές μέσα στο σχολείο. Παρά τις προσπάθειες της περιφέρειας, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους μαθητές που οργάνωσαν τη φάρσα. Ωστόσο, η περιφέρεια αναφέρει ότι θα επιβληθούν κυρώσεις.

Πολλά σχολεία στην περιοχή SWFL επηρεάστηκαν από αυτές τις φάρσες, όπως το γυμνάσιο Fort Myers, το γυμνάσιο Ida Baker και το Mariner High School.

“Μόλις είχαμε ξεκινήσει τη μέρα μας και ετοιμαζόμασταν να ξεκινήσουμε τη δουλειά μας”, δήλωσε ο Alex Beck, μαθητής στο Mariner High School.

Ήταν λίγο μετά τις 7 π.μ. όταν ο Μπεκ και χιλιάδες μαθητές επέστρεψαν στην τάξη μετά τις διακοπές του Thanksgiving. Καθώς άνοιγαν τα Chromebook τους για να ξεκινήσουν την εργασία τους στην τάξη, εμφανίστηκε ένα βίντεο.

“Ξεκίνησε να ανοίγει αυτή η καρτέλα με αντίστροφη μέτρηση και ένα παράξενο βίντεο”, εξήγησε ο Beck. Το “Παράξενο” είναι η ιδανική λέξη για να περιγράψει τη συλλογή φωτογραφιών που έχουν υποστεί photoshop, με μια σχεδόν σειρά εικόνων που δημιουργήθηκε από hacker, με τις λέξεις “Cyber Monday. Creepy, αλλά ακίνδυνο.

Ωστόσο, κατά το τέλος του βίντεο προκλήθηκε φόβος στους μαθητές. Μια διαφάνεια με τον τίτλο “The Time is Near” ακολουθούμενη από ένα ρολόι αντίστροφης μέτρησης ολοκλήρωσε το βίντεο.

Ήμουν ανήσυχος και αναρωτιόμουν: “Γιατί γίνεται αντίστροφη μέτρηση εκεί; Θα εκραγεί βόμβα; Πυροβολισμός; Τι συμβαίνει;” είπε ο Μπεκ.

Τα σχολεία του Lee County καθησύχασαν τους γονείς με ένα email τη Δευτέρα το βράδυ, διευκρινίζοντας ότι δεν επρόκειτο τελικά για hacking, αλλά πιθανώς για μια φάρσα από μαθητές.

Lee County hacking

ΠΛΗΡΕΣ EMAIL ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ LEE COUNTY:

Καλησπέρα Γονείς SDLC,

Αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι για να μοιραστεί μαζί σας πληροφορίες σχετικά με μια φάρσα της Cyber ​​Monday σε μαθητικά Chromebook.

Η φάρσα της Cyber ​​Monday ανακατεύθυνε ορισμένα Chromebook μαθητών σε έναν ιστότοπο που υποδηλώνει ψευδώς ότι η Σχολική Περιφέρεια είχε παραβιαστεί από τη hacking Ομάδα “Anonymous”. Κανένα στοιχείο μαθητή δεν παραβιάστηκε ούτε εκλάπη.

Η Περιφέρεια έλαβε άμεσα μέτρα για να σταματήσει τη φάρσα και να ενισχύσει την ασφάλεια.

Δεν ανεχόμαστε αυτό το είδος συμπεριφοράς, οποιοσδήποτε και όλοι οι μαθητές που εμπλέκονται θα τιμωρηθούν σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας των Φοιτητών.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την κατανόησή σας.

Δείτε σχετικά: Gmail accounts hacked: Οι hackers αφήνουν ίχνη – Τι να ελέγξετε;

Η Σχολική Περιοχή του Lee County

Από τους 89.337 μαθητές που έχουν Chromebook, οι διευθυντές σχολείων λένε ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό δέχτηκε τη φάρσα, οι οποίοι είναι όλοι στο γυμνάσιο.

«Θα έλεγα ότι πιθανώς το μεγαλύτερο μέρος της τάξης», είπε ο δεύτερος φοιτητής στο γυμνάσιο Fort Myers, Camden Oezer. «Έλεγα, «Αυτό δεν είναι φυσιολογικό, προφανώς».

Τα καλά νέα: τα δεδομένα των μαθητών δεν διέρρευσαν.

Επίσης, η περιφέρεια εντόπισε ήδη τους υπεύθυνους για τη φάρσα.

“Δεν ήταν αστείο. Μας ανησύχησε», είπε ο Μπεκ.

Τα σχολεία του Lee County συνεχίζουν την έρευνά τους για τη φάρσα και είπαν ότι οποιοσδήποτε άλλος μαθητές βρεθεί ότι εμπλέκονται, θα τιμωρηθούν επίσης.

Η περιφέρεια είπε επίσης, ότι οι συσκευές που επηρεάστηκαν είναι ασφαλείς για χρήση, ακόμη και στο σπίτι.

Δείτε επίσης: Kronos Research: Προσφέρει 10% Bounty σε Hacker

Πηγή: abc-7.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS