ΑρχικήGamingΑξιολογούμε το SteamWorld Build

Αξιολογούμε το SteamWorld Build

SteamWorld Build: Ένα γρήγορο, ανεπίσημο city builder παιχνίδι στην επιφάνεια, ένα ανθρακωρυχείο builder κάτω. Aναζητώντας τόσο ορυκτούς πόρους όσο και κομμάτια αρχαίας τεχνολογίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δραπετεύσεις από τον πλανήτη σου.

Τι είναι τα παιχνίδια city builder;

Ένα city builder ή αλλιώς παιχνίδι κατασκευής πόλης, ή παιχνίδι κατασκευής χωριού , είναι ένα είδος παιχνιδιού προσομοίωσης όπου οι παίκτες λειτουργούν ως γενικοί σχεδιαστές και ηγέτες μιας πόλης ή χωριού, κοιτώντας την από ψηλά και είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη και τη στρατηγική διαχείρισή της. Οι παίκτες επιλέγουν την τοποθέτηση κτιρίων και χαρακτηριστικά διαχείρισης της πόλης, όπως οι μισθοί και οι προτεραιότητες εργασίας, και η πόλη αναπτύσσεται αναλόγως.

Δείτε επίσης: Pokemon Go Party Play: Αντιδράσεις και Κριτική

Κόσμος και Θεματολογία με Πρωτότυπο Υπόβαθρο

SteamWorld Build

«Δεν είμαι σίγουρος αν έχω δει ένα πιο πρωτότυπο υπόβαθρο για ένα city builder από το καλλιέργησε έναν προορισμό εκστρατείας που κατοικείται αποκλειστικά από ρετρο-φουτουριστικά ατμοκίνητα ρομπότ εδώ και καιρό» αναφέρει για το SteamWorld Build ο Jon Bolding, συγγραφέας του IGN.

Όπως συμβαίνει εδώ και μια δεκαετία, τα παιχνίδια SteamWorld έχουν ένα πραγματικά καλά καθιερωμένη παλέτα σχεδίων χαρακτήρων, χρωμάτων και ακόμη και ήχων από τα οποία αντλούν.

Το αποτέλεσμα είναι ένας στιλιστικά playable κόσμος συγκρίσιμος με πολύ μεγαλύτερες, πιο καθιερωμένες σειρές – όπως το σύμπαν του Warcraft – που προσαρμόζεται πολύ καλά σε διάφορα είδη χωρίς να χάνει την ξεχωριστή οπτική του, την προσωπικότητα και το περιβάλλον.

Δείτε ακόμα: Η Νέα Έκδοση του Killer Instinct για Xbox και PC

Η Στρατηγική του παιχνιδιού

Οι κεντρικοί κανόνες του SteamWorld Build είναι παρόμοιοί με άλλων city builders. Παρέχεις υπηρεσίες στους πολίτες και παράγεις αγαθά, τα οποία τελικά σου επιτρέπουν να αναβαθμίσεις τους ίδιους τους πολίτες σε υψηλότερα επίπεδα – από άτομα εγκατάστασης σε μηχανικούς, από μηχανικούς σε aristobots, από aristobots σε επιστήμονες – και ξεκλειδώνεις νέα κτίρια που προσφέρουν ακόμη περισσότερα πράγματα για το επόμενο επίπεδο ρομπότ. Αν αναζητάς μια βαθιά προσομοίωση των αναγκών κάθε πολίτη, δεν θα βρεις κάτι τέτοιο εδώ, αλλά η απλότητα είναι μια δύναμη με τον δικό της τρόπο.

SteamWorld Build

Οι υπηρεσίες καθοδηγούνται στα μεταλλικά ρομπότ μέσω ενός βασικού συστήματος απόστασης: Όλα μετακινούνται πάνω σε δρόμους που θα τοποθετήσεις, και οποιοδήποτε σπίτι εντός εμβέλειας ενός κτιρίου υπηρεσίας έχει αμέσως πρόσβαση σε αυτό. Τα αγαθά παράγονται με συγκεκριμένο ρυθμό, και μπορείς να αποθηκεύσεις κάποια, αλλά κυρίως θα εξαρτηθείς από το να έχεις τόσα ίδια που μπαίνουν όσα και βγαίνουν, εμπορεύοντας τα περισσεύματα στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης σου.

Δείτε επίσης: Call of Duty 2024: Της σειράς Black Ops με πρωτόγνωρο σενάριο

Αλλά δεν είναι τόσο απλό, καθώς η πόλη σας εξαπλώνεται ταυτόχρονα κάτω από το έδαφος. Θα προσλάβετε ανθρακωρύχους και μηχανικούς για να ανασκάψετε, εξορύξετε και βελτιώσετε τα ορυχεία σας. Αρχικά, θα επικεντρωθείτε στον εντοπισμό εύκολα αφαιρούμενων κομματιών μετάλλου σε χώμα και πέτρα, αλλά αργότερα θα πρέπει να παρέχετε απορριπτόμενα εργαλεία όπως αξίνες και τρυπάνια για την αφαίρεση πιο σκληρών πετρωμάτων. Και ενώ οι πόροι που βρίσκετε πάνω υποστηρίζουν αρχικά τα ορυχεία, στη συνέχεια αυτό αντιστρέφεται καθώς η πόλη χρειάζεται το πετρέλαιο, το νερό και την παλιά τεχνολογία που υπάρχει από κάτω. Υπάρχει ένα απλό αλλά ικανοποιητικό playing cycle, καθώς οι μηχανικοί από την πόλη βοηθούν να προσλάβετε μηχανικούς που εργάζονται κάτω από αυτήν, οι οποίοι εγκαθιστούν και συντηρούν αυτόματες μηχανές εξόρυξης σε φλέβες πόρων που βρίσκετε, καθιστώντας τα τούνελ σας πιο εκτεταμένα ώστε να μπορείτε να επεκτείνεστε περαιτέρω και γρηγορότερα τόσο πάνω όσο και κάτω.

Εξερεύνηση και Απειλές

Θα χρειαστείτε τελικά ρομπότ ασφαλείας για να διατηρήσετε λειτουργικό και ασφαλές το κάτω μέρος από τυχόν τέρατα και αρχαίες απειλές που ενδεχομένως θα ανασκάψετε. Θα βοηθήσουν να προστατεύσουν τους ανθρακωρύχους σας ενεργητικά, αλλά μπορείτε επίσης να χτίσετε παγίδες και πυργίσκους για να αποθαρρύνετε τους εχθρούς και να προστατέψετε τη στατική σας βάση.

Το SteamWorld Build είναι μια light έκδοση του Dungeon Keeper, όπου οι απειλές δεν αποτελούν πρόβλημα μέχρι να τις ανασκάψετε, επιτρέποντάς σας να διαχειρίζεστε τις μάχες στον ρυθμό που επιθυμείτε. Οι ρυθμίσεις δυσκολίας ενισχύουν αυτήν την εμπειρία, προσαρμόζοντας τον χαρακτήρα των εχθρών. Συνολικά, αυτή η προσέγγιση εξασφαλίζει ενδιαφέρον χωρίς την ανησυχία συνεχών απειλών.

Καθώς χτίζετε, ο σιδηροδρομικός σταθμός φιλοξενεί πελάτες από μακρινά μέρη, παρέχοντας χρήματα και αναβαθμίσεις κτιρίων. Οι αναβαθμίσεις αυτές, αν και απλές, υποστηρίζουν την εμπειρία σας, επιτρέποντάς σας να επικεντρωθείτε σε αυτό που απολαμβάνετε περισσότερο χωρίς πολύπλοκες στρατηγικές.

Δείτε ακόμα: League of Legends: Ο νέος Champion, Hwei με τις 10 ικανότητες

Συνολικά, το SteamWorld Build είναι ένα γρήγορο και απλό city builder με πέντε χάρτες με διάφορα εδάφη για να δουλέψετε γύρω από αυτά. Έχει τη δυνατότητα να ευχαριστήσει αρχάριους με τη φιλική προσέγγιση του, αλλά περιορίζεται από την έλλειψη ποικιλίας και βάθους στην επαναληπτική δημιουργία.

Πηγή: ign.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS