ΑρχικήYoutubeNASA: Επιστημονικά αερόστατα έτοιμα για πτήσεις πάνω από την Ανταρκτική

NASA: Επιστημονικά αερόστατα έτοιμα για πτήσεις πάνω από την Ανταρκτική

Η NASA ξεκινά την ετήσια εκστρατεία της Antarctic Long Duration Balloon Campaign στην Ανταρκτική γύρω στην 1η Δεκεμβρίου. Η εκστρατεία περιλαμβάνει τρεις επιστημονικές πτήσεις με αερόστατο που προγραμματίζονται να γίνουν από το LDB Camp κοντά στο Σταθμό McMurdo στην Ανταρκτική. Τα αερόστατα της NASA, μεγέθους γηπέδου, χωρίς πίεση, θα υποστηρίξουν πέντε αποστολές σε μακροχρόνιες πτήσεις, με μία αποστολή να έχει ως στόχο να καταρρίψει το ρεκόρ της NASA για πτήση μεγάλης διάρκειας με αερόστατο, το οποίο ανέρχεται σε 55 ημέρες, 1 ώρα και 34 λεπτά.

Δείτε επίσης: NASA: Χάνει την επικοινωνία με τα rovers στον Άρη για δύο εβδομάδες
NASA

Η ετήσια Antarctic Long Duration Balloon Campaign είναι το επιστημονικό πρόγραμμα που ξεχωρίζει για τις αποστολές μακράς διάρκειας“, δήλωσε ο Andrew Hamilton, αναπληρωτής επικεφαλής του Γραφείου Προγράμματος Αερόστατων της NASA (BPO). “Οι συνθήκες του περιβάλλοντος και οι στρατοσφαιρικές ατμοσφαιρικές συνθήκες παρέχουν μια μοναδική και πολύτιμη ευκαιρία για αποστολές πτήσης που μοιάζουν με το διάστημα, για ημέρες ή εβδομάδες. Η ομάδα BPO είναι ενθουσιασμένη να παρέχει υποστήριξη για όλες τις αποστολές μας αυτό το έτος.

Η κεντρική εκδήλωση της φετινής καμπάνιας είναι η αποστολή του Galactic/Extragalactic ULDB Spectroscopic Terahertz Observatory (GUSTO) . Αυτή η αστροφυσική αποστολή διαχειρίζεται από το Γραφείο Προγραμμάτων Εξερευνητών της NASA στο Κέντρο Πτήσεως Διαστήματος Goddard. Η αποστολή διεξάγεται υπό την επίβλεψη του αρχικού ερευνητή Christopher Walker από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Το GUSTO θα επιδιώξει να παραμείνει σε πτήση πάνω από τον νοτιότερο ημισφαίριο για περισσότερες από 55 ημέρες, χαρτογραφώντας ένα μεγάλο μέρος του γαλαξία Milky Way, συμπεριλαμβανομένου του γαλαξιακού κέντρου και του κοντινού Large Magellanic Cloud.

Δείτε ακόμα: NASA OSIRIS-REx: Δείγμα από τον αστεροειδή Bennu εκτίθεται σε μουσείο

Το τηλεσκόπιο GUSTO είναι εξοπλισμένο με πολύ ευαίσθητους ανιχνευτές για τις εκπομπές των γραμμών εκπομπής άνθρακα, οξυγόνου και αζώτου. Με τη μέτρηση αυτών των γραμμών εκπομπής, η ομάδα του GUSTO θα αποκτήσει βαθιά γνώση στον πλήρη κύκλο ζωής του διαστημικού μέσου, του κοσμικού υλικού που βρίσκεται ανάμεσα στα άστρα. Οι επιστημονικές παρατηρήσεις του GUSTO θα πραγματοποιηθούν από την Ανταρκτική, προσφέροντας επαρκή χρόνο παρατήρησης στον αέρα, πρόσβαση σε αστρονομικά αντικείμενα και ηλιακή ενέργεια που παρέχεται από το ανταρκτικό καλοκαίρι.

Δείτε επίσης: NASA: Οργανικές ενώσεις στον τεράστιο δορυφόρο του Δία, Γανυμήδη

Τα αερόστατα μηδενικής πίεσης διαθέτουν ανοιχτούς αγωγούς που επιτρέπουν τη διαφυγή του αερίου και αποτρέπουν την αύξηση της πίεσης από το εσωτερικό του μπαλονιού. Η διάσταση του αερίου συμβαίνει καθώς θερμαίνεται κατά την ανόδου του μπαλονιού πάνω από την επιφάνεια της Γης ή από την αύξηση της θερμοκρασίας από τον ανατέλλοντα ήλιο. Τα αερόστατα αυτά, τα οποία συνήθως έχουν μικρότερη διάρκεια πτήσης λόγω απώλειας αερίου από τον κύκλο ημέρας και νύχτας, μπορούν να πραγματοποιήσουν μακροχρόνιες αποστολές μόνο κατά τη διάρκεια της αδιάκοπης φωτεινότητας του καλοκαιριού στις πολικές περιοχές, όπου το αερόστατο παραμένει σε συνεχή ηλιοφάνεια.

Πηγή: nasa.gov

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS