ΑρχικήsecurityΨεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Google Drive χρησιμοποιούνται για την κλοπή στοιχείων...

Ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Google Drive χρησιμοποιούνται για την κλοπή στοιχείων

Fake-Google-Drive-Emails-Used-to-Phish-Out-Login-Credentials

Ερευνητές ασφάλειας προειδοποιούν τους χρήστες του Google Drive ότι διαδικτυακοί εγκληματίες προσπαθούν να τους ξεγελάσουν ώστε να δώσουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης.

Σύμφωνα με τον ερευνητή ασφάλειας, Chris Boyd, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φέρουν τον τίτλο “Έγγραφο” και να αναφέρουν κάτι σαν αυτό:

«Προσπάθησα να σας αποστείλω αυτά τα έγγραφα νωρίτερα. Ελπίζω να τα λάβατε τώρα. Δείτε τα, τα μεταφόρτωσα μέσω του Google doc και συνδεθείτε με το email σας για να αποκτήσετε πρόσβαση. Δείτε αυτό το έγγραφο, είναι σημαντικό.. [Link]».

Ο σύνδεσμος φαίνεται να οδηγεί στο Google Drive, αλλά στην πραγματικότητα οδηγεί τους χρήστες σε μια ιστοσελίδα που έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να φιλοξενεί μια σελίδα phishing. Για να ξεγελάσουν τα θύματα να νομίζουν ότι είναι μια γνήσια ιστοσελίδα, οι εγκληματίες του διαδικτύου που βρίσκονται πίσω από αυτό χρησιμοποιούν το σύστημα δεδομένων URI για τη συγκάλυψη του κακόβουλου URL.

Αν συναντήσετε τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δώστε μεγάλη προσοχή. Αν πιστεύετε ότι έχετε πέσει θύμα, θα πρέπει να αλλάξετε άμεσα τους κωδικούς πρόσβασης σας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS