ΑρχικήUpdatesΤο Steam Link μπορεί πλέον να μεταδίδει ασύρματα παιχνίδια VR στα Meta...

Το Steam Link μπορεί πλέον να μεταδίδει ασύρματα παιχνίδια VR στα Meta Quest

Το Steam Link είναι ένα εργαλείο διαθέσιμο για τα Meta Quest 2, 3 και Pro που μεταδίδει ασύρματα παιχνίδια VR απευθείας από τη βιβλιοθήκη Steam στο headset, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να αποφεύγετε τα καλώδια.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά πώλησης των VR headset της Meta Quest είναι ότι μπορούν να παίξουν τίτλους PC VR, αλλά πρέπει να είστε φυσικά συνδεδεμένοι με ένα καλώδιο σύνδεσης στον υπολογιστή. Υπάρχουν ορισμένες εναλλακτικές λύσεις από τρίτους που επιτρέπουν ασύρματο streaming παιχνιδιών, όπως το Virtual Desktop, αλλά τώρα το Steam έχει ανακοινώσει μια επίσημη λύση.

Η δωρεάν εφαρμογή υπάρχει ήδη, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί για να μεταδώσει παιχνίδια Steam σε τηλέφωνα, tablet και τηλεοράσεις. Αυτή είναι η πρώτη φορά που είναι διαθέσιμη για τίτλους VR.

Δείτε επίσης: 9 παιχνίδια που πρέπει να παίξετε στο Steam Deck OLED

Meta Quest

Υπάρχει ένας μεγάλος περιορισμός. Όπως και με το Virtual Desktop, έτσι και τα Steam Link και Meta Quest, χρειάζεστε παράλληλα και ένα ικανό PC που μπορεί να τρέξει παιχνίδια VR υψηλής ποιότητας. Απλώς δεν θα χρειάζεστε το καλώδιο σύνδεσης. Είναι δυνατόν αυτή η υπηρεσία να λειτουργήσει μέσω πλατφορμών cloud, αλλά τα αποτελέσματα πιθανόν να είναι μέτρια. Η Steam δημοσίευσε τις προτεινόμενες προδιαγραφές του υπολογιστή, υποδεικνύοντας την ως GPU (κάρτα γραφικών) την NVIDIA GTX970 ή καλύτερη, 16GB μνήμης RAM και Windows 10 ή νεότερο.

Δείτε ακόμα: Samsung & Google συνεργάζονται για τo νέο VR Headset

Εκτός από τον υπολογιστή, χρειάζεστε επίσης ένας δρομολογητής WiFi 5GHz, με και το headset και τον υπολογιστή συνδεδεμένα στο ίδιο δίκτυο. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Steam Link απευθείας από το κατάστημα του Quest για να ξεκινήσετε. Αυτό μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στον κόσμο για όσους ήδη χρησιμοποιούν το Virtual Desktop, αλλά οτιδήποτε αυξάνει τον αριθμό των ανθρώπων που παίζουν το Half Life: Alyx είναι καλό πράγμα.

Πηγή: engadget.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS