ΑρχικήRapidalertFAKE NEWS: Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι έριξαν το site της COSMOTE

FAKE NEWS: Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι έριξαν το site της COSMOTE

Ο πάροχος πληροφοριών ασφαλείας FalconFeedsio αναφέρει ότι η ομάδα hacking Anonymous ισχυρίζεται ότι έριξε το site της Cosmote. Η ομάδα του SecNews πραγματοποίησε σχετική έρευνα και ο ισχυρισμός αποδεικνύεται ψευδής.

Anonymous

Από χθες κυκλοφορούν στο Twitter διάφορες αναρτήσεις οι οποίες υποστηρίζουν ότι το site του μεγαλύτερου internet provider στην Ελλάδα cosmote.gr έχει πέσει. Η ομάδα hacking Anonymous ισχυρίζεται ότι έριξε το site της COSMOTE.

Οι Anonymous είναι ένα κίνημα ακτιβιστών και hack-τιβιστών που είναι κυρίως γνωστό για τις διάφορες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο εναντίον πολλών κυβερνήσεων, κυβερνητικών ιδρυμάτων και κυβερνητικών υπηρεσιών και εταιρειών.

Το SecNews πραγματοποίησε σχετική έρευνα από χθες που κυκλοφορήσαν αυτές οι φήμες και δεν εντόπισε ευρήματα που να αποδεικνύουν ότι το site της Cosmote δέχτηκε επίθεση.

Κάποια tweets αυτή την στιγμή δεν είναι διαθέσιμα, πιθανώς να διαγράφηκαν! Στις σχετικές αναρτήσεις δεν διευκρινιζόταν ο τρόπος της επίθεσης, δηλαδή εάν πρόκειται για επίθεση DDoS η οποία είναι ένας συνηθισμένος τρόπος που χρησιμοποιούν οι χάκερ για να ρίξουν ένα site. Μια επίθεση distributed denial-of-service (DDoS) είναι μια κακόβουλη προσπάθεια να διακοπεί η κανονική κίνηση ενός στοχευμένου server, υπηρεσίας ή δικτύου συντρίβοντας τον στόχο ή την περιβάλλουσα υποδομή του με μια πλημμύρα κίνησης στο Διαδίκτυο.

Φυσικά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα hacking ισχύριζεται κάτι ψευδές. Οι χάκερ μπορεί να ισχυριστούν ψευδείς ειδήσεις για διάφορους λόγους. Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους είναι η διάδοση παραπληροφόρησης σε ένα μεγάλο κοινό.

Τα fake news πολλές φορές χρησιμοποιούνται από τους χάκερ για να πλήξουν το γόητρο των εταιρειών/προσώπων.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα!

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS