ΑρχικήYoutubeΕγκεφαλικό εμφύτευμα βοηθά γυναίκα να ανακτήσει την γνωστική λειτουργία μετά από τραυματισμό

Εγκεφαλικό εμφύτευμα βοηθά γυναίκα να ανακτήσει την γνωστική λειτουργία μετά από τραυματισμό

Μετά την επαναφορά της ικανότητας να μιλούν σε ασθενείς που ζουν με ALS, η Ιατρική Σχολή του Stanford αντιμετωπίζει τις δυσκολίες που έχουν όσοι που έχουν υποστεί τραυματισμό του εγκεφάλου, χρησιμοποιώντας ένα εγκεφαλικό εμφύτευμα.

Δείτε επίσης: Παράλυτος άνδρας περπατά ξανά χάρη σε εμφύτευμα που συνδέει εγκέφαλο με νωτιαίο μυελό

εγκεφαλικό εμφύτευμα

Τα απλα πράγματα που θεωρούμε δεδομένα είναι πολύτιμα δώρα για την κάτοικο του Modesto, Gina Arata. Ικανότητες όπως το περπάτημα, το να βάζεις τα παπούτσια σου ή το να κουμπώνεις το παντελόνι σου, ήταν αδύνατα για την Arata.

Ένα αυτοκινητικό ατύχημα το 2001 άφησε την Arata με προβλήματα στα πνευμόνια και με διαστρέμματα και εγκαύματα στον εγκέφαλο – ήταν σε κώμα για 14 ημέρες. Όταν ξύπνησε, η φοιτήτρια που ήθελε να περάσει στη νομική σχολή δεν μπορούσε πλέον να κατανοήσει βιβλία ή ακόμα και να κάνει κανονικές συζητήσεις. Η Arata παραδέχτηκε ότι ακόμα κι αν κάποιος της έλεγε κάτι σχετικά με ένα θέμα, εκείνη το ξεχνούσε μετά από λίγο και ξαναρωτούσε το ίδιο πράγμα.

Το 2018, η Arata είχε την ευκαιρία να διορθώσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε μέσω της Ιατρικής Σχολής του Stanford. Μια πρωτοποριακή διαδικασία που θα επιτελείτο χειρουργικά, με την τοποθέτηση μίας συσκευής βαθιά στον εγκέφαλο της, για να διεγείρει και ενεργοποιεί τα νευρικά δίκτυα που είχαν καταστραφεί από το αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Δείτε ακόμα: Εμφύτευμα στη σπονδυλική στήλη δίνει ελπίδα σε παράλυτους ανθρώπους

γνωστική λειτουργία

Ο Δρ. Jaimie Henderson του Stanford ανέφερε ότι οι λειτουργίες του εγκεφάλου μπορεί να εξασθενήσουν μετά από τραυματισμό και αυτό το εγκεφαλικό εμφύτευμα επανέφερε τη ρύθμιση των λειτουργιών αυτών για την Arata.

Όταν ενεργοποιήσαμε τον ενισχυτή, τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά εντυπωσιακά“, δήλωσε ο Henderson. “Από το να μην μπορεί να διαβάσει ούτε ένα μυθιστόρημα ή βιβλίο, τώρα διαβάζει και θυμάται πραγματικά.”

Δεν μπορούσα να διατηρήσω μια σχέση, δεν μπορούσα να αποκτήσω παιδιά και να γίνω μητέρα,” είπε η Arata. “Και νομίζω ότι αυτή η συσκευή μου δίνει τη δυνατότητα να έχω πιθανότητες να τα αποκτήσω..

Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν με επιπτώσεις από σοβαρούς εγκεφαλικούς τραυματισμούς, και η Arata ελπίζει ότι η προθυμία της να είναι η πρώτη ασθενής που θα δοκιμάσει αυτήν τη νέα διαδικασία μπορεί να βοηθήσει κι άλλους στο μέλλον.

Δείτε επίσης: Εμφύτευμα εγκεφάλου αποκαθιστά εν μέρει την κίνηση τετραπληγικού άνδρα

Εύχομαι να μπορέσω να προσφέρω τη δυνατότητα σε άλλους ανθρώπους που υποφέρουν από τραυματισμούς, έτσι ώστε να μπορούν να έχουν οικογένειες, να απολαμβάνουν σχέσεις, να βρίσκουν εργασία και να οδηγούν τα αυτοκίνητά τους“, δήλωσε η Arata.

Πηγή: abc7news

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS