ΑρχικήinetΗ κυβέρνηση ΗΠΑ χρησιμοποιεί δεδομένα από τα push notifications

Η κυβέρνηση ΗΠΑ χρησιμοποιεί δεδομένα από τα push notifications

Κυβερνητικοί ερευνητές στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακάλυψαν τη χρήση δεδομένων από τα push notifications για την παρακολούθηση ατόμων.

ΗΠΑ push notifications

Η τεχνική αυτή εκμεταλλεύεται τις ειδοποιήσεις που λαμβάνουν οι χρήστες από εφαρμογές για να συλλέξει πληροφορίες. Η Apple και η Google, περιορισμένες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να συζητήσουν τεχνικές λεπτομέρειες, δημιούργησαν δεδομένα που συνδέουν διακριτικά τις συσκευές με πληροφορίες των λογαριασμών. Αυτές οι διακριτικές πληροφορίες μπορούν να αποκαλύψουν λεπτομέρειες σχετικά με επαφές, μηνύματα και άλλες σημαντικές πληροφορίες, καθώς όπως αναφέρεται στην επιστολή του γερουσιαστή Ron Wyden, χρησιμοποιούνται για ερευνητικούς σκοπούς. Η Apple αντέδρασε απαγορεύοντας τη δημοσίευση πληροφοριών και ανακοίνωσε την επιθυμία της για μεγαλύτερη διαφάνεια στις μελλοντικές αναφορές.

Διαβάστε επίσης: Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιστρέφουν στο Φεγγάρι μετά από 50 χρόνια

Σε αυτή την αναφορά, ο κορυφαίος γερουσιαστής Ron Wyden αποκαλύπτει ότι η Apple επιτρέπει σε αστυνομικούς και ερευνητές του κράτους να αναζητούν πληροφορίες χρήστη μέσω του Apple ID με διακριτικά push notifications, κλήσεις ή νομικές διαδικασίες. Δεν δίνονται λεπτομέρειες για τον ακριβή αριθμό αιτημάτων, αν και η Google ανακοινώνει αναφορές διαφάνειας. Σημειώνεται ότι οι έρευνες συνδέονται με περιστατικά, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στο Καπιτώλιο, και ο Ron Wyden ενθαρρύνει την Apple και τη Google να είναι διακριτικές σχετικά με τις νομικές απαιτήσεις που λαμβάνουν.

Κυβερνητικοί ερευνητές υποβάλλουν τακτικά αιτήματα σε τεχνολογικές εταιρείες για την ανάκτηση πληροφοριών χρηστών, συμπεριλαμβανομένων εντολών φραγής που απαγορεύουν την ενημέρωση των χρηστών. Σύμφωνα με την Google, έχουν κατατεθεί 192,000 αιτήματα για δεδομένα, με 70,000 από αυτά να προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν τον νόμο για την παρακολούθηση ξένων πληροφοριών για έως και 500 αιτήματα πληροφοριών μη περιεχομένου, απαιτώντας δικαστική απόφαση για push notifications και άλλες πληροφορίες.

push notifications

Δείτε περισσότερα: Hacking ομάδα από τη Βόρεια Κορέα Υποκλέπτει Δεδομένα

Η Google αναφέρει ότι απαιτείται δικαστική απόφαση, υπόκειται σε εποπτεία και πρέπει να πείσει έναν δικαστή για τη σημασία των δεδομένων στην ποινική έρευνα.

Πηγή: washingtonpost.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS