ΑρχικήsecurityΜία στις πέντε επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο πλήττονται από κυβερνοεπιθέσεις

Μία στις πέντε επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο πλήττονται από κυβερνοεπιθέσεις

Μία στις πέντε επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει πληγεί από κυβερνοεπίθεση τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με νέες έρευνες της Aviva.

Δείτε επίσης: Οι μικρές επιχειρήσεις θα λάβουν ενίσχυση στην κυβερνοασφάλεια

επιχειρήσεις

Η μελέτη της Aviva, που καλύπτει πάνω από 1.200 επιχειρήσεις διάφορων μεγεθών και κλάδων, εξετάζει τις τάσεις στην κυβερνοασφάλεια. Βρέθηκε ότι οι οργανισμοί έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να αντιμετωπίσουν μία κυβερνοεπίθεση παρά μια φυσική κλοπή και σχεδόν πέντε φορές πιο πιθανό να βιώσουν μια κυβερνοεπίθεση παρά μια πυρκαγιά.

Παρά τον αυξημένο κίνδυνο, παρατηρείται έλλειψη κάλυψης κυβερνο-ασφάλειας σε διάφορους κλάδους, με μόλις το 36% των επιχειρήσεων να αναφέρει ότι διαθέτει κάποιου είδους κάλυψη για κυβερνο-κινδύνους.

Η χαμηλή αποδοχή της κυβερνοασφάλειας, σε συνδυασμό με τη σχετικά υψηλή περίπτωση επίθεσης, αποδεικνύει τον σοβαρό χαρακτήρα του κινδύνου που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί“, δήλωσε ο επικεφαλής του κυβερνοτεχνολογικού τμήματος της Aviva, Stephen Ridley, σε ανακοίνωση που απεστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. “Υπάρχει μια πειστική ανάγκη για τους μεσίτες να βοηθήσουν στην ενημέρωση των πελατών τους για τον εξελισσόμενο κίνδυνο του κυβερνοχώρου και την ανάγκη των επιχειρήσεων να προστατευτούν.”

Δείτε ακόμα: Οι χάκερς στοχεύουν μικρές επιχειρήσεις, με καταστροφικές επιπτώσεις

Η μελέτη έριξε επίσης φως στην ανισότητα στην υιοθέτηση κυβερνοασφαλιστικής κάλυψης μεταξύ διαφορετικών επιχειρηματικών κλάδων. Οι οργανισμοί μεσαίου μεγέθους ήταν πρωτοπόροι με ποσοστό 51% κάλυψης, ακολουθούμενοι από μεγάλες εταιρείες με ποσοστό 45%.

Όσον αφορά τις μικρές επιχειρήσεις, λιγότερο από μία στους πέντε (17%) δήλωσε ότι έχει ασφάλιση κυβερνοασφάλειας, και ένας ισοδύναμος αριθμός δήλωσε ότι δεν γνώριζαν καν ότι υπάρχει τέτοια κάλυψη.

Η απώλεια δεδομένων (54%), οι επιθέσεις από κακόβουλο λογισμικό (46%) και οι διακοπές λειτουργίας (43%) κατατάσσονται στην κορυφή των ανησυχιών των επιχειρήσεων σχετικά με τις κυβερνοεπιθέσεις.

Μια κυβερνοεπίθεση σε μια επιχείρηση μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, επηρεάζοντας διάφορες πτυχές των λειτουργιών της. Μια πιθανή συνέπεια είναι η οικονομική απώλεια. Οι κυβερνοεπιθέσεις μπορεί να οδηγήσουν σε κλοπή ευαίσθητων οικονομικών πληροφοριών, όπως στοιχεία πιστωτικής κάρτας ή διαπιστευτήρια τραπεζικού λογαριασμού, με αποτέλεσμα άμεσες χρηματικές απώλειες για την επιχείρηση. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις ενδέχεται να υποστούν σημαντικό κόστος για τη διερεύνηση και την αποκατάσταση της επίθεσης, συμπεριλαμβανομένης της πρόσληψης εμπειρογνωμόνων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και της εφαρμογής νέων μέτρων ασφαλείας. Αυτές οι οικονομικές επιπτώσεις μπορεί να είναι επιζήμιες για τη συνολική οικονομική υγεία και σταθερότητα της επιχείρησης.

Δείτε επίσης: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στρέφονται στο AI

Μια άλλη συνέπεια μιας κυβερνοεπίθεσης είναι η βλάβη στη φήμη μιας επιχείρησης. Όταν τα προσωπικά στοιχεία των πελατών διακυβεύονται ή όταν διαταράσσονται τα συστήματα μιας επιχείρησης, μπορεί να διαβρώσει την εμπιστοσύνη στην εταιρεία. Η αρνητική δημοσιότητα και η προσοχή των μέσων ενημέρωσης γύρω από την κυβερνοεπίθεση μπορεί να αμαυρώσουν περαιτέρω την εικόνα της επιχείρησης. Αυτή η απώλεια φήμης μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της αφοσίωσης των πελατών, μειωμένες πωλήσεις και δυσκολία στην προσέλκυση νέων πελατών. Η ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης και η αποκατάσταση μιας πληγωμένης φήμης μπορεί να είναι μια προκλητική και χρονοβόρα διαδικασία για την επηρεαζόμενη επιχείρηση.

Οι διακοπές στη λειτουργία είναι επίσης πιθανή συνέπεια μιας κυβερνοεπίθεσης. Ανάλογα με τη φύση και τη σοβαρότητα της επίθεσης, τα συστήματα και τα δίκτυα μιας επιχείρησης μπορεί να καταστούν μη λειτουργικά ή να υποβαθμιστούν σημαντικά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διακοπές λειτουργίας, διαταραχές των επιχειρηματικών διαδικασιών και απώλεια παραγωγικότητας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η υποδομή ζωτικής σημασίας ή οι βασικές υπηρεσίες ενδέχεται να διαταραχθούν, προκαλώντας περαιτέρω λειτουργικές προκλήσεις. Η αδυναμία διεξαγωγής των εργασιών ως συνήθως μπορεί να οδηγήσει σε χαμένες ευκαιρίες, καθυστερημένα έργα και δυσαρεστημένους πελάτες. Η αποκατάσταση των κανονικών λειτουργιών μετά από μια κυβερνοεπίθεση μπορεί να απαιτεί σημαντικό χρόνο και πόρους.

Πηγή: insurancebusiness

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS