ΑρχικήUpdatesΗ εφαρμογή Gemini της Google κατηγορείται ότι είναι «fake»

Η εφαρμογή Gemini της Google κατηγορείται ότι είναι «fake»

Το demo του νέου μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης Gemini από τη Google κυκλοφόρησε στις 7 Δεκεμβρίου, λαμβάνοντας θετικά σχόλια.

Google Gemini

Ωστόσο, η εταιρεία αναγνωρίζει ότι ορισμένες λειτουργίες δυσκολεύουν το κοινό να τις κατανοήσει.
Ένα βίντεο που παρουσιάζει την αλληλεπίδραση με το Gemini, έχει λάβει κριτική για το γεγονός ότι θεωρείται “εντελώς fake”. Στο βίντεο, ένας χειριστής αλληλεπιδρά με την τεχνολογία, παρουσιάζοντας ανάλυση ενός σχεδίου πάπιας, χειρονομίες και τη δημιουργία ενός παιχνιδιού. Ωστόσο, ο Oriol Vinyals της Google DeepMind επεσήμανε ότι οι αλληλεπιδράσεις βασίστηκαν σε γραπτό κείμενο αντί για προφορικές απαντήσεις, ενώ ο χρόνος που απαιτήθηκε ήταν πολύ περισσότερος από αυτόν που φαίνεται στο βίντεο.

Διαβάστε επίσης: Η Google λανσάρει το Gemini, τη νέα AI πλατφόρμα

Η Google αναγνώρισε κατά τη δημοσίευση του βίντεο στο YouTube το Gemini, και παρείχε μια δήλωση ευθύνης που αναφέρει: “Σε αυτή την παρουσίαση, έχουν γίνει μειώσεις στον χρόνο καθυστέρησης και έχουν μειωθεί τα έξοδα του Gemini για να καταστεί πιο συνοπτική.”
Παρόλα αυτά, η Google δεν ήρθε αντιμέτωπη με κακές κριτικές στα social media.
Η Google έχει παραπλανήσει. Ένας προγραμματιστής λογισμικού με το όνομα Nelly R Q ανέφερε σε ένα προηγούμενο tweet στις 10 Δεκεμβρίου ότι η επίδειξη της τεχνητής νοημοσύνης που παρουσίαζε τις δυνατότητες του Gemini ήταν παραπλανητική.

Με μια επιδέξια κίνηση και έξυπνη σκέψη, αποκαλύφθηκε κάτι που το καθιστά πιο γρήγορο και πιο ικανό από ό,τι φαίνεται στην πραγματικότητα, δήλωσε ο Chief Nerd, ένας άλλος μηχανικός λογισμικού.
Ακόμη και οι υπάλληλοι της Google φέρεται να έχουν προβληματιστεί με το βίντεο.
Σύμφωνα με αναφορές του Bloomberg, ένας υπάλληλος της Google ανέφερε ότι το βίντεο του Gemini, ενός νέου εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας, προβάλλει μια ανακριβή εικόνα και υπερεκτιμά την πραγματική πρόοδο της τεχνολογίας. Επιπλέον, ένας άλλος υπάλληλος επεσήμανε ότι τέτοιου είδους κινήσεις απαιτούν μάρκετινγκ για την προώθηση των προϊόντων.

Δείτε περισσότερα: Η Google αναβάλλει το λανσάρισμα του Gemini AI για το 2024!

Παρά την έλλειψη αναφοράς από τον CEO Sundar Pichai σχετικά με βελτιώσεις στο βίντεο, ένας άλλος υπάλληλος αποκάλυψε ότι οι απαντήσεις του Gemini παραμένουν αναλλοίωτες, χρησιμοποιώντας λέξεις από το πραγματικό κείμενο του Gemini.

Το demo του Gemini έλαβε θετικές αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, ενώ η Google ισχυρίζεται ότι υπερέχει σε πολλούς τομείς της τεχνητής νοημοσύνης σε σύγκριση με άλλα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του GPT-4 της OpenAI.

Πηγή: cointelegraph.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS