ΑρχικήinetPS5: Κρυφά αρχεία κλέβουν τον χώρο αποθήκευσης παιχνιδιών της κονσόλας σας

PS5: Κρυφά αρχεία κλέβουν τον χώρο αποθήκευσης παιχνιδιών της κονσόλας σας

Η κονσόλα PS5 σας, μπορεί να είναι φορτωμένη με περιεχόμενο που δεν χρειάζεστε – και δεν γνωρίζατε ότι υπήρχε. Μερικά δευτερόλεπτα για τη διαγραφή τους, μπορούν να απελευθερώσουν μια σημαντική ποσότητα αποθηκευτικού χώρου.

Δείτε επίσης: PS5 Slim review: Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο

Τα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να φτάνουν σε εκατοντάδες GB αποθηκευτικού χώρου. Και το PS5 σας με αποθηκευτικό χώρο 825GB έχει μόνο 667.2GB χρησιμοποιήσιμου αποθηκευτικού χώρου. Ακόμη και στο μοντέλο των 1TB, θα καταλήξετε με περίπου 842,2GB αποθηκευτικού χώρου – οπότε μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να διαγράψετε παιχνίδια για να εγκαταστήσετε νέα.

PS5

Ωστόσο, κρυμμένη στο PS5 σας υπάρχει μια προεπιλεγμένη ρύθμιση που αργά αλλά σταθερά καταναλώνει τον πολύτιμο χώρο αποθήκευσής σας. Είναι μέρος του συστήματος Trophy, το οποίο σας ανταμείβει με επιτεύγματα για την ολοκλήρωση συγκεκριμένων αποστολών σε παιχνίδια.

Κάποιοι gamers ενδέχεται να μην αντιλαμβάνονται ότι όταν κερδίζουν ένα Trophy, η κονσόλα PlayStation καταγράφει αυτόματα στιγμιότυπα. Θα τραβήξει ένα βίντεο διάρκειας 15 δευτερολέπτων σε υψηλή ανάλυση 4Κ και θα τραβήξει ακόμα ένα στιγμιότυπο οθόνης.

Αυτό δεν θα έχει πολύ σημασία σε περίπτωση που μόλις αποκτήσατε ένα PS5. Ακόμη και οι πιο casual gamers όμως θα έχουν συγκεντρώσει αξιοσημείωτο υλικό, αν διαθέτουν ένα PS5 εδώ και αρκετό καιρό.

Δείτε ακόμα: PlayStation VR2: Σύντομα θα κυκλοφορήσει σε καταστήματα

Ακόμα κι αν μόλις αγοράσατε την κονσόλα σας, είναι καλύτερο να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα άμεσα. Αποφασίστε εάν πραγματικά επιθυμείτε όλα αυτά τα βίντεο με τα τρόπαια – και εάν δεν τα θέλετε, αλλάξτε τις ρυθμίσεις σας.

  • Απλά πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Καταγραφές και Μεταδόσεις > Αυτόματες Καταγραφές > Τρόπαια.
  • Στη συνέχεια, απλά απενεργοποιήστε το πλαίσιο επιλογής Αποθήκευση βίντεο τροπαίων.
  • Τώρα θα πρέπει να μεταβείτε στα αρχεία των πολυμέσων σας και να διαγράψετε οποιαδήποτε από τα βίντεο με τα Τρόπαια που δεν θέλετε πλέον – πιθανόν, τα περισσότερα ή όλα από αυτά.

Μετά από αυτή την ενέργεια ενδέχεται να διαπιστώσετε ότι εξοικονομείτε τεράστιες ποσότητες αποθηκευτικού χώρου εκτελώντας αυτήν τη διαδικασία.

Δείτε επίσης: PlayStation Portal της Sony: Πότε θα κυκλοφορήσει;

Οι βασικές τεχνικές προδιαγραφές του PlayStation 5 είναι εντυπωσιακές και προοδευτικές. Το PlayStation 5 διαθέτει έναν εξαπύρηνο επεξεργαστή AMD Zen 2, ο οποίος προσφέρει υψηλή απόδοση και γρήγορη επεξεργασία δεδομένων. Αυτό επιτρέπει στο PlayStation 5 να ανταποκρίνεται με άνεση σε απαιτητικά γραφικά και παιχνίδια με υψηλή ανάλυση.

Επιπλέον, το PlayStation 5 διαθέτει μια προηγμένη κάρτα γραφικών AMD RDNA 2, η οποία προσφέρει ρεαλιστικά γραφικά και υποστηρίζει την ανάλυση 4K. Αυτό επιτρέπει στους παίκτες να απολαμβάνουν παιχνίδια με εκπληκτική λεπτομέρεια και ομαλή απόδοση.

Ο χώρος αποθήκευσης του PlayStation 5 είναι επίσης εντυπωσιακός, με μια SSD μονάδα χωρητικότητας 825GB. Αυτό επιτρέπει στους παίκτες να αποθηκεύουν μεγάλο αριθμό παιχνιδιών και να έχουν γρήγορη πρόσβαση σε αυτά. Επιπλέον, η SSD μονάδα επιτρέπει ταχύτερους χρόνους φόρτωσης και αποκρίσεων, προσφέροντας μια ομαλή και απρόσκοπτη εμπειρία παιχνιδιού.

Τέλος, το PlayStation 5 διαθέτει υποστήριξη για την τεχνολογία 3D Audio, η οποία προσφέρει εξαιρετική ποιότητα ήχου και εμπειρία εμβύθισης. Οι παίκτες μπορούν να αισθανθούν ότι βρίσκονται μέσα στο παιχνίδι, με ήχους που περιβάλλουν και αναπαράγονται με μεγάλη ακρίβεια.

Πηγή: The Sun

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS