ΑρχικήGamingIστορική νίκη: Η Epic Games και το Fortnite κερδίζουν τη Google

Iστορική νίκη: Η Epic Games και το Fortnite κερδίζουν τη Google

Με μια σημαντική δικαστική απόφαση, η Epic Games, ο δημιουργός του Fortnite, βγήκε νικήτρια στη μεγάλη δικαστική μάχη εναντίον της Google.

Σε μια σημαντική απόφαση, η Epic Games, ο δημιουργός του Fortnite, προέκυψε νικητής σε ένα μεγάλο δικαστικό αγώνα εναντίον της Google.

Η απόφαση του δικαστηρίου κατέληξε στο ότι η Google ασκεί “παράνομη εξουσία μονοπωλίου” μέσω του καταστήματος εφαρμογών της για Android συσκευές.

Η Epic Games ξεκίνησε νομική δράση κατά της Google και της Apple το 2020, κατηγορώντας τις γιγαντιαίες τεχνολογικές εταιρείες για κατάχρηση ελέγχου στα καταστήματα εφαρμογών. Οι ενέργειές τους οδήγησαν σε παράπονα από τους προγραμματιστές για τον υψηλό “φόρο” σε οικονομικές συναλλαγές (από 15% έως 30%).

Δείτε επίσης: CEO Epic Games: “Η Google είναι δικτάτορας στο Play Store της”

Το δικαστήριο αποφάνθηκε άμεσα κατά τη Google, εντοπίζοντας παράνομες στρατηγικές για τη διατήρηση μονοπωλίου στο κατάστημα εφαρμογών για τα κινητά Android. Ο διευθύνων σύμβουλος της Epic, Tim Sweeney, εμφανίστηκε ευχαριστημένος μετά την απόφαση.

Νικήσαμε την Google!“, ανακοίνωσε στο X (πρώην Twitter).

Μετά από τέσσερις εβδομάδες μαρτυριών στο δικαστήριο, το δικαστήριο τάχθηκε κατά του μονοπωλίου του Google Play σε όλες τις κατηγορίες“. Παρ’ όλα αυτά, η οριστική επίλυση της υπόθεσης εξαρτάται από τον δικαστή, ο οποίος θα καθορίσει τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ζημίας που εντοπίστηκε από το δικαστήριο.

Δείτε ακόμα: Google Drive iPhone: Πώς να χρησιμοποιήσετε τον σαρωτή εγγράφων;

Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το επιχειρηματικό μοντέλο του Android και θα παραμείνουμε αφοσιωμένοι στους χρήστες, τους συνεργάτες μας και τον ευρύτερο οικοσύστημα του Android“, δήλωσε ο Wilson White, αντιπρόεδρος της Google για θέματα κυβέρνησης και δημόσιας πολιτικής.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, παρουσιάστηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τις επιθετικές προσπάθειες της Google να θεμελιώσει το Google Play ως το αποκλειστικό μέσο πληρωμής για εφαρμογές τρίτων, συμπεριλαμβανομένου του Fortnite

Tα κινητά Android αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% του παγκόσμιου αγοραστικού μεριδίου στην αγορά των smartphones. Επομένως, η απόφαση αυτή κατά της Google και υπέρ της Epic Games έχει μεγάλη σημασία.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, παρουσιάστηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τις “επιθετικές” προσπάθειες της Google να θεμελιώσει το Google Play ως το αποκλειστικό μέσο πληρωμής για εφαρμογές τρίτων, συμπεριλαμβανομένου του Fortnite. Η άποψη του δικαστηρίου διαφέρει από την υπεράσπιση της Google που τεχνικά επιτρέπει τη λήψη εφαρμογών Android από διάφορα καταστήματα — κάτι που η Apple απαγορεύει στο iPhone.

Δείτε επίσης: Η ‘Season OG’ του Fortnite Chapter 4 επιστρέφει στα Tilted Towers

Μένει να δούμε ποια μέτρα θα πρέπει να λάβει η Google για να αναστρέψει την παράνομη συμπεριφορά της στο Play Store. Ο δικαστής ανακοίνωσε ότι θα διεξαγάγει ακροάσεις για το θέμα κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Η Apple και η Google υπερασπίζονται τις προμήθειες που λαμβάνουν από τα καταστήματα εφαρμογών τους, υποστηρίζοντας ότι αυτές αποτελούν “βιομηχανικό πρότυπο” και έχουν οφέλη όπως η ασφάλεια των συναλλαγών και η προστασία από κακόβουλο λογισμικό. Παρ’ όλα αυτά, οι διαρκείς νομικές προκλήσεις αποδεικνύουν ότι οι πρακτικές των τεχνολογικών γιγάντων υφίστανται ολοένα και αυξανόμενη εποπτεία. Συγχρόνως, η Google αντιμετωπίζει νομικά προβλήματα και στην Ουάσινγκτον, όπου το Υπουργείο Δικαιοσύνης την κατηγορεί για παράνομες ενέργειες με σκοπό τη διατήρηση της υπεροχής της στην αναζήτηση.

Πηγή πληροφοριών: https://www.news.com.au

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS