ΑρχικήUpdatesΑσφαλής oδήγηση: Η General Motors εγκαταλείπει το CarPlay

Ασφαλής oδήγηση: Η General Motors εγκαταλείπει το CarPlay

Η General Motors (GM) ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εγκαταλείψει τα Apple CarPlay και Android Auto στα μελλοντικά της ηλεκτρικά οχήματα. Η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ένα σύστημα infotainment που αναπτύσσει μαζί με τη Google.

Η General Motors (GM) ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εγκαταλείψει τα Apple CarPlay και Android Auto στα μελλοντικά της ηλεκτρικά οχήματα.

Σύμφωνα με τον Tim Babbitt, επικεφαλής προϊόντων της GM για το infotainment, η GM έχει ως προτεραιότητα την ασφάλεια του οδηγού. Το CarPlay και το Android Auto μπορεί να έχουν προβλήματα όπως αργούς χρόνους απόκρισης, προβλήματα συμβατότητας και προβλήματα συνδεσιμότητας, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να αποσπώνται από το δρόμο κοιτάζοντας τα κινητά τους.

Ο Babbitt υποστηρίζει ότι οι οδηγοί θα είναι λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους με ένα ενσωματωμένο σύστημα που δεν εξαρτάται από υπηρεσίες όπως το CarPlay, καθιστώντας έτσι την οδήγηση πιο ασφαλή. Παρόλα αυτά, η GM δεν έχει δεδομένα που να αποδεικνύουν ότι το ενσωματωμένο σύστημα αποσπά λιγότερο τους χρήστες σε σχέση με το CarPlay.

Το σύστημα infotainment που σκοπεύει να υιοθετήσει η General Motors αντί για το CarPlay θα έχει ενσωματωμένες εφαρμογές Google, συμπεριλαμβανομένων των Χαρτών Google και του Βοηθού Google για φωνητικές εντολές. Όπως επισημαίνει η MotorTrend, η εξάλειψη του CarPlay θα προσφέρει στη GM περισσότερο έλεγχο στα δεδομένα των οδηγών και θα επιτρέψει στην GM να προσφέρει συνδρομητικές υπηρεσίες και εφαρμογές που επιτρέπουν την αγορά τροφίμων, φυσικού αερίου και άλλα διάφορα.

Δείτε επίσης: Tesla: Apple Podcasts θα έρθουν με την εορταστική ενημέρωση

Η εξάλειψη του ‌CarPlay‌ θα εφαρμοστεί στα ηλεκτρικά οχήματα των brands Buick, Cadillac, Chevrolet και GMC. Τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το ‌CarPlay‌ μέχρι να καταργηθούν πλήρως το 2035 (όπου θα γίνει ολική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση).

GM & Google: Η Επανάσταση στην Ηλεκτροκίνηση

Η General Motors (GM) προτίθεται να εφαρμόσει αυτή τη στρατηγική σε μια ευρύτερη κλίμακα. Αυτή η ανακοίνωση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την ενσωμάτωση προηγμένων ψυχαγωγικών λειτουργιών στα οχήματα.

Δείτε ακόμα: Siri: Νέες Λειτουργίες Υγείας στα Apple Watch

Μέσω της συνεργασίας με τη Google, η GM δείχνει προς ένα μέλλον όπου οι ηλεκτρικές τεχνολογίες και οι ψηφιακές υπηρεσίες συγκλίνουν για να προσφέρουν εξαιρετική εμπειρία οδήγησης και ψυχαγωγίας στους οδηγούς της GM. Η απόφαση αυτή αντικατοπτρίζει την ανάγκη για συνεχή προσαρμογή στις εξελίξεις της τεχνολογίας και τις αντιλήψεις των καταναλωτών.

Πηγή πληροφοριών: https://www.macrumors.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS