ΑρχικήinetΝέα διαμάχη για την Apple στην Ευρωπαϊκή Ένωση Λόγω Spotify

Νέα διαμάχη για την Apple στην Ευρωπαϊκή Ένωση Λόγω Spotify

Η Apple αντιμετωπίζει άλλη μια διαμάχη για τον ανταγωνισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή τη φορά με το Spotify.

Δείτε επίσης: Ευρωπαϊκή Ένωση: Αντιτίθεται στο Cross-Platform για το iMessage της Apple

(Reuters) – Η Apple αναμένεται να πληγεί από απαγόρευση των κανόνων του App Store που ελέγχουν ορισμένες υπηρεσίες streaming μουσικής και από πιθανό υψηλό πρόστιμο από τους ρυθμιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε το Bloomberg News την Τετάρτη.

Οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώνουν τις τελικές λεπτομέρειες για μια απόφαση που θα απαγορεύσει την πρακτική της Apple να αποκλείει τις μουσικές υπηρεσίες από το να καθοδηγούν τους χρήστες τους προς εναλλακτικές επιλογές συνδρομής εκτός του App Store, αναφέρει το ρεπορτάζ, επικαλούμενο πηγές που είναι ενήμερες για την έρευνα.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να ληφθεί στις αρχές του επόμενου έτους και η Apple θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πρόστιμο έως και 10% των ετήσιων πωλήσεών της, αναφέρει το Bloomberg.

Η έρευνα εκκινήθηκε μετά από μια καταγγελία πριν σχεδόν τέσσερα χρόνια από το Σουηδικό Spotify Technology, το οποίο υποστήριξε ότι αναγκάστηκε να αυξήσει την τιμή των μηνιαίων συνδρομών του για να καλύψει τα έξοδα που σχετίζονται με τους κανόνες του App Store της Apple.

Δείτε ακόμα: Apple: Επέκταση του self-service repair προγράμματος & κυκλοφορία νέου remote diagnostic tool

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε κατηγορητήριο εναντίον της Apple νωρίτερα φέτος, λέγοντας ότι οι συνθήκες είναι περιττές και σημαίνουν ότι οι πελάτες ενδέχεται να καταλήξουν να πληρώνουν περισσότερα.

Η Apple δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα σχολίου από το Reuters. Ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρνήθηκε να κάνει σχόλιο.

Πηγή: news18.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS