ΑρχικήbusinessFacebook - Yπόθεση Furlow-Smiles: Κατάχρηση εταιρικής εξουσίας

Facebook – Yπόθεση Furlow-Smiles: Κατάχρηση εταιρικής εξουσίας

Η υπόθεση Furlow-Smiles αποκαλύπτει τη σύγκρουση εταιρικής εξουσίας με την ηθική σε ένα σκοτεινό επαγγελματικό περιβάλλον.

Η υπόθεση Furlow-Smiles αποκαλύπτει τη σύγκρουση εταιρικής εξουσίας με την ηθική σε ένα σκοτεινό επαγγελματικό περιβάλλον.


Μια γυναίκα από την Ατλάντα παραδέχτηκε την υπεξαίρεση πάνω από 4 εκατομμυρίων δολαρίων από το Facebook, κατά τη διάρκεια της θητείας της ως εκτελεστικό στέλεχος της εταιρείας.

Η Barbara Furlow-Smiles, που εργάστηκε ως υπεύθυνη strategist, global head of employee resource groups and diversity engagement στο Facebook, παραδέχτηκε τα αδικήματά της που εκτυλίχθηκαν από τον Ιανουάριο του 2017 ως τον Σεπτέμβριο του 2021.

Δείτε επίσης: Η Etsy απολύει 225 υπαλλήλους λόγω πτώσης πωλήσεων

Ο εισαγγελέας της Βόρειας Περιοχής της Georgia, Ryan K. Buchanan, τόνισε ότι η κατηγορούμενη καταχράστηκε τη θέση της, προδίδοντας την εμπιστοσύνη της εταιρείας και αγνοώντας τον καίριο ρόλο της στην επιχείρηση.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η Furlow-Smiles χρησιμοποίησε αδικαιολόγητα κεφάλαια του Facebook για προσωπικές ανέσεις, διατηρώντας πολυτελή τρόπο ζωής στην Καλιφόρνια και τη Georgia.

Η Furlow-Smiles χρησιμοποίησε μια “στρατηγική” σύνδεσης των εταιρικών της πιστωτικών καρτών με τις υπηρεσίες PayPal, Venmo και Cash App, πληρώνοντας άλλους για υπηρεσίες που δεν παρείχαν ποτέ. Στη συνέχεια, αυτοί που λάμβαναν τις πληρωμές επέστρεφαν χρήματα ως προμήθεια στη Furlow-Smiles. Ο Buchanan επισημαίνει ότι ενέπλεξε ακόμη και συγγενείς και φίλους στα εγκλήματά της, με σκοπό τη χρηματοδότηση της πολυτελούς της ζωής. Η ποινή της ορίστηκε για τις 19 Μαρτίου 2024.

Δείτε ακόμα: SpaceX: Σχεδιάζει Πώληση Μετοχών Αξίας $175 Δισεκατομμυρίων


Η περίπλοκη στρατηγική που χρησιμοποίησε η Furlow-Smiles για την κατάχρηση των πιστωτικών καρτών της αναδεικνύει τον βαθμό καταφανούς παραβίασης της εμπιστοσύνης που της είχε δείξει το Facebook, τώρα Meta. Η εμπλοκή φίλων, συγγενών και συνεργατών στο κακόβουλο σχέδιό της αντικατοπτρίζει όχι μόνο την ευφυΐα της στην απάτη, αλλά και την έλλειψη σεβασμού, απέναντι στην εταιρεία που εργαζόταν.

Πηγή πληροφοριών: https://edition.cnn.com/business

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS