ΑρχικήYoutubeΕλέφαντας με τριχωφυΐα μπορεί να αναστήσει τα Μαμούθ

Ελέφαντας με τριχωφυΐα μπορεί να αναστήσει τα Μαμούθ

Καθώς η επιστήμη της γενετικής μηχανικής έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο προς την αναδημιουργία του εξαφανισμένου μαμούθ. Παρόλο που οι ερευνητές δεν έχουν ακόμα επιτύχει απόλυτα αυτόν τον στόχο, μια πρόσφατη και συναρπαστική ανακάλυψη που ανακοινώθηκε χθες μας φέρνει πιο κοντά από ποτέ στην ημέρα που τα μαμούθ θα περιπλανώνται ξανά στη Γη: Οι γενετιστές που εργάζονται για την επαναφορά των μαμούθ δήλωσαν μόλις ότι έχουν αναπτύξει έναν ελέφαντα με φρύδια και τρίχες στα γεννητικά όργανα.

Δείτε επίσης: Βιοεπιστήμονες φιλοδοξούν να αναδημιουργήσουν τα μαμούθ

ελέφαντα

Αυτό είναι εκπληκτικό! Ίσως δεν είναι η αντιγραφή ενός μαμούθ που ο κόσμος περιμένει, αλλά ορισμένα πράγματα φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει να συμβαίνουν!

Χθες, μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ δημοσίευσε εκπληκτικά νέα ευρήματα στο επιστημονικό περιοδικό Nature. Η εργασία τους, με τίτλο “We Did It: We Made a Beautiful Elephant With Frida Kahlo Eyebrows and a Bush Like a Bavarian Forest That Isn’t A Mammoth But Is More Mammoth-Like Than Most Normal Elephants“, παρουσιάζει το αξιοσημείωτο επίτευγμά τους. Ο θαυματουργός ελέφαντας παρέλασε στους δρόμους του Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, όπου οι θεατές μπορούσαν να θαυμάσουν τις ανεξέλεγκτες ηβικές τρίχες και τα πυκνά, εντυπωσιακά φρύδια του. Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο συμφωνούν ότι τα αποτελέσματα είναι ένα επίτευγμα ορόσημο στην προσπάθεια παραγωγής του πρώτου ζωντανού μαμούθ που έχει δει ο κόσμος εδώ και 4.000 χρόνια.

Δείτε ακόμα: Αρχαία σύμβολα να είναι η πρώτη γραπτή γλώσσα του κόσμου

 “Μέσω τεχνικών επεξεργασίας γονιδίων αιχμής, καταφέραμε να στοχεύσουμε γονίδια ελέφαντα που καθορίζουν το μήκος και το πάχος των φρυδιών ενός συγκεκριμένου παχύδερμου, καθώς και τα γονίδια που καθορίζουν πόσο θορυβώδης και σοκαριστικά τεράστιος είναι ο θάμνος ενός ελέφαντα“, δήλωσε η καθηγήτρια Amanda Gehry επικεφαλής ερευνήτρια για το έργο, σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα σήμερα. «Η ικανότητά μας να χειριζόμαστε συγκεκριμένα αυτά τα γονίδια μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε ένα πλάσμα που είναι κατά κάποιο τρόπο εξίσου τρελά τριχωτό με τα μαμούθ. Δεν είναι ένα πλήρες μαμούθ, αλλά είναι κάτι διαφορετικό».

Δείτε επίσης: Επιστήμονες δημιούργησαν «χιμαιρικά έμβρυα» από άνθρωπο και μαϊμού!

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα! Εκεί που νομίζουμε ότι η επιστήμη δεν μπορεί να γίνει ακόμα πιο εκπληκτική, μια μελέτη σαν αυτή έρχεται για να μας εκπλήξει ξανά. Το να βλέπεις έναν ελέφαντα με τέτοια τριχωφυία μας δίνει ελπίδα ότι ένα πραγματικό μαμούθ δεν είναι πολύ μακριά ακόμα!

Πηγή: clickhole

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS