ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΈρχεται υπολογιστής ισάξιος με ανθρώπινο εγκέφαλο!

Έρχεται υπολογιστής ισάξιος με ανθρώπινο εγκέφαλο!

Ο υπολογιστής DeepSouth αναπτύσσεται από το Western Sydney University με σκοπό να προσομοιώσει δίκτυα που λειτουργούν σε κλίμακα παρόμοια με αυτή του ανθρώπινου εγκεφάλου.

υπολογιστής άνθρωπος

Λειτουργώντας με μόλις 20 watt ισχύος, αναμένεται να πραγματοποιεί 228 τρισεκατομμύρια συναπτικές επεμβάσεις ανά δευτερόλεπτο, πλησιάζοντας τον εκτιμώμενο ρυθμό λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου. Ελπίζουμε ότι η κατανόηση αυτής της απίστευτης απόδοσης θα οδηγήσει στη μελλοντική δημιουργία ισχυρότερων εγκεφάλων cyborg και θα αναδιαμορφώσει την κατανόησή μας για τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Ο Ralph Etienne-Cummings στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins της Βαλτιμόρης, ο οποίος δεν συμμετέχει σε αυτή την εργασία, ανέφερε ότι το DeepSouth θα γίνει ο “game changer” για τη μελέτη της νευροεπιστήμης.

Δείτε περισσότερα: «Brainoware»: Ανθρώπινα εγκεφαλικά κύτταρα ενισχυμένα με AI

Σύμφωνα με τον Etienne-Cummings, υπάρχουν δύο βασικοί τύποι ερευνητών που ενδιαφέρονται για τη νέα τεχνολογία DeepSouth. Τη χαρακτηρίζει ως επαναστατική στους τομείς της νευροεπιστήμης και σε όσους ειδικεύονται σε αυτή καθώς επίσης και σε όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν πρωτότυπες, καινοτόμες λύσεις μηχανικής στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

υπολογιστής άνθρωπος

Το DeepSouth αποτελεί μόνο ένα από τα πολλά ερευνητικά έργα που αποσκοπούν στη δημιουργία μιας μηχανής που θα ανταγωνιστεί τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Άλλοι ερευνητές επίσης προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα δημιουργώντας “βιολογικούς υπολογιστές” που τροφοδοτούνται από πραγματικά εγκεφαλικά κύτταρα.

Πηγή: businessinsider.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS