ΑρχικήReviewsΤα Νέα Mini PC της ASRock "Φοράνε" Intel Meteor Lake-H

Τα Νέα Mini PC της ASRock “Φοράνε” Intel Meteor Lake-H

Τα Mini PC ASRock NUC Ultra 100 Box και NUCS Ultra 100 Box συναντιούνται με επεξεργαστές Intel Meteor Lake-H.

Δείτε επίσης: Intel: Ανακοίνωσε νέα chips υπολογιστών για εργασίες τεχνητής νοημοσύνης

Οι επεξεργαστές Intel της σειράς Meteor Lake-H υπόσχονται μικρά κέρδη στην απόδοση της CPU σε σύγκριση με τους προηγούμενης γενιάς Raptor Lake, αλλά μεγάλες βελτιώσεις στην απόδοση της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών. Ενώ πολλοί από τους πρώτους υπολογιστές με Meteor Lake που ανακοινώθηκαν ήταν φορητοί υπολογιστές, αυτοί αρχίζουν επίσης να εμφανίζονται σε Mini PC.

Τα νέα mini PC της σειράς ASRock NUC Ultra 100 Box και NUCS Ultra 100 Box υποστηρίζουν έως και έναν επεξεργαστή Intel Core Ultra 7 155H, 96GB RAM και έξοδο βίντεο προς τέσσερις οθόνες 4K. Και τα δύο μοντέλα έχουν παρόμοιο σχεδιασμό με τη μορφή 4×4 NUC, με διαστάσεις 117,5 x 110mm. Η κύρια διαφορά είναι ότι το NUC Ultra 100 BOX είναι ύψους 49mm και διαθέτει χώρο για σκληρό δίσκο ή SSD 2,5 ιντσών, ενώ το NUCS Ultra 100 Box είναι χαμηλότερο στα 38mm και δεν υποστηρίζει την επέκταση. Υπάρχουν επίσης διαφορές στην επιλογή θυρών.

Δείτε επίσης: Little Mac: Η μικροσκοπική έκδοση του διάσημου PC της Apple

Η ASRock προσφέρει μοντέλα με επιλογή μεταξύ επεξεργαστών Core 5 Ultra 125H με 14 πυρήνες (cores) και 18 νήματα (threads) ή Core Ultra 7 155H με 16 πυρήνες (cores)  και 22 νήματα (threads). Και οι δύο επεξεργαστές διαθέτουν ενσωματωμένη GPU Intel Arc για μέχρι και 2 φορές την απόδοση των γραφικών σε σύγκριση με έναν προηγούμενης γενιάς επεξεργαστή Raptor Lake-P, καθιστώντας αυτά τα Mini PC της ASRock κατάλληλα για ελαφρύ gaming και entry level παιχνίδια, επεξεργασία βίντεο ή άλλες εργασίες. Ωστόσο, εάν θέλετε γραφικά επιπέδου αυτόνομης κάρτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μονή θύρα Thunderbolt 4 για σύνδεση με ένα graphics dock ή να ψάξετε για έναν άλλο υπολογιστή.

Δείτε επίσης: Intel: Ευπάθεια CPU επηρεάζει desktop και server systems

Οι επεξεργαστές Meteor Lake της Intel διαθέτουν επίσης neural μονάδα επεξεργασίας για ταχύτατες εργασίες και υπολογισμούς τεχνητής νοημοσύνης, επιτρέποντας στο Windows Studio Effects για κλήσεις βίντεο, επιταχυνόμενη ψηφιακή επεξεργασία φωτογραφιών/βίντεο και άλλες εφαρμογές τελευταίας λέξης τεχνολογίας AI.

Η ASRock δεν έχει ανακοινώσει πόσο θα κοστίζουν αυτά τα συστήματα ή πότε θα είναι διαθέσιμα για αγορά, αλλά η εταιρεία έχει δημοσιεύσει λεπτομερείς προδιαγραφές για όλα τα μοντέλα.

Η ASRock είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που αποκαλύπτει τα Mini PC με επεξεργαστές Meteor Lake, αλλά πιθανόν να δούμε και άλλες το επόμενο διάστημα. Η κινεζική εταιρεία υπολογιστών MECHREVO πρόσφατα παρουσίασε το iMini Pro, παρόμοιο στην εμφάνιση με το Mac Mini, με επεξεργαστή Core Ultra 5 125H για την αγορά της Κίνας.

Πηγή: liliputing.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS