ΑρχικήReviewsΟ Αγώνας των Chipsets: Snapdragon X Elite vs. Apple M3

Ο Αγώνας των Chipsets: Snapdragon X Elite vs. Apple M3

Στη συγκριτική σκηνή των επεξεργαστών, Snapdragon X Elite και Apple M3 συγκρούονται για την τεχνολογική κυριαρχία στους φορητούς υπολογιστές.

Στη συγκριτική σκηνή των επεξεργαστών, Snapdragon X Elite και Apple M3 συγκρούονται για την τεχνολογική κυριαρχία στους φορητούς υπολογιστές.


Το Snapdragon X Elite ανακοινώθηκε πρόσφατα, ενώ λίγο αργότερα, η Apple παρουσίασε τα πρώτα της chipsets στα 3 νανόμετρα για τη σειρά Mac, τα M3, M3 Pro και M3 Max. Και τα δύο κυκλοφόρησαν τον ίδιο μήνα. Η Qualcomm ισχυρίζεται ότι το νέο της SoC είναι μέχρι και 21% ταχύτερο από το M3 στην πολυπύρηνη απόδοση. Παρόλα αυτά, ένας εκπρόσωπος της Qualcomm επισημαίνει ότι η εμπειρία χρήσης θα είναι διαφορετική λόγω των διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων που υποστηρίζουν τα δύο chipsets.

Δείτε επίσης: Το Xiaomi 14 θα είναι το πρώτο τηλέφωνο με Snapdragon 8 Gen 3

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Geekbench 6 που αναρτήθηκαν από το Digital Trends, το Snapdragon X Elite επιτυγχάνει πολυπύρηνη βαθμολογία 15.300, ενώ το M3 υστερεί με βαθμολογία 12.154. Ωστόσο, η Qualcomm παρέλειψε επίδειξη του ορίου ισχύος του Snapdragon X Elite, το οποίο είναι σημαντικό για την κατανόηση της συνολικής απόδοσης. Κάθε CPU έχει το όριο ισχύος του, που επιτρέπει υψηλότερες ταχύτητες ρολογιού με αντίστοιχη αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας.

Ο Segan συμβουλεύει τους καταναλωτές να μην επενδύσουν αυτήν τη στιγμή σε έναν νέο φορητό υπολογιστή αλλά να περιμένουν για το πρώτο κύμα φορητών υπολογιστών που λειτουργούν με Snapdragon να κατακλύσει την αγορά. Παρόλο που έχουμε δει πόσο ικανός είναι ο Snapdragon X Elite, αυτό ισχύει μόνο στα benchmarks, όπου δοκιμάστηκαν αναφορικά φορητά υπολογιστές, οπότε πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πώς θα είναι η απόδοση των μηχανών καταναλωτών όταν κυκλοφορήσουν επίσημα, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

Δείτε ακόμα: Qualcomm: Ο επεξεργαστής Snapdragon X Elite θα κοντράρει τις Intel, AMD, Apple


Καθώς παρακολουθούμε τον ανταγωνισμό μεταξύ των chipsets Snapdragon X Elite και των προσφερόμενων από την Apple M3, είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε ότι ο ανταγωνισμός αυτός απέχει από απλά νούμερα σε benchmarks. Η Qualcomm έχει καταφέρει να δείξει ότι το Snapdragon X Elite προσφέρει εντυπωσιακή πολυπύρηνη απόδοση, υποστηρίζοντας πως είναι 21% ταχύτερο από τον ανταγωνιστικό M3.

Ωστόσο, η πλήρης εμπειρία χρήσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του λειτουργικού συστήματος. Καθώς αναμένουμε την επίσημη κυκλοφορία των φορητών υπολογιστών που χρησιμοποιούν αυτούς τους επεξεργαστές, οι καταναλωτές πρέπει να προσδοκούν μια προσφορά που υπερβαίνει τα απλά νούμερα των benchmarks, προκειμένου να κρίνουν πλήρως την απόδοση και την ευκολία χρήσης των νέων φορητών υπολογιστών.

Πηγή πληροφοριών: https://wccftech.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS