ΑρχικήinetΠρώην Μηχανικοί της SpaceX Ιδρύουν τη Sift

Πρώην Μηχανικοί της SpaceX Ιδρύουν τη Sift

Μετά την πρόσφατη χρηματοδότηση ύψους 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων, η Sift, μια startup με έδρα το El Segundo της Καλιφόρνια, ιδρύθηκε από πρώην μηχανικούς λογισμικού της SpaceX και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη.

Δείτε επίσης: Starship SpaceX: Η επόμενη εκτόξευση μπορεί να είναι μία δοκιμή ανεφοδιασμού

Η Sift ιδρύθηκε το 2022 για να αναπτύξει μια κλειστή στοιβάδα τηλεμετρίας που βελτιώνει τον τρόπο καταγραφής, οπτικοποίησης και ερμηνείας των machine data. Με κεφάλαια 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων από πρόσφατο γύρο επενδύσεων, η Sift, μια startup με έδρα το El Segundo της Καλιφόρνια, ιδρύθηκε από πρώην μηχανικούς λογισμικού της SpaceX, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, “στο να αυξήσουμε την ομάδα μας και να αυξήσουμε την πελατειακή μας βάση,” δήλωσε ο CEO της Sift, Karthik Gollapudi, στο SpaceNews.

Η Sift ιδρύθηκε το 2022 από τον Gollapudi, πρώην επικεφαλής λογισμικού πτήσης Dragon, και τον Austin Spiegel, πρώην επικεφαλής ομάδας Starlink Constellation Tools. Δυνητικοί πελάτες περιλαμβάνουν εταιρείες διαστήματος και άλλες επιχειρήσεις που κατασκευάζουν πολύπλοκες μηχανές.

Στο μέλλον, η Sift θέλει επίσης να βοηθήσει τους πελάτες να “αυτοματοποιήσουν πολλές εργασίες”, δήλωσε ο Gollapudi. Ειδικά για πελάτες με μεγάλα δορυφορικά σύνολα, “προσπαθούμε να δώσουμε στους ανθρώπους τα εργαλεία για να βοηθήσουν έναν τελεστή να διαχειρίζεται ολόκληρο έναν δορυφορικό σύνολο”, πρόσθεσε.

Επίσημη ιστοσελίδα της Sift: https://www.siftstack.com/

Δείτε ακόμα: SpaceX: Σχεδιάζει Πώληση Μετοχών Αξίας $175 Δισεκατομμυρίων

Επικύρωση Λογισμικού

Τα διαστημόπλοια έχουν την τάση να έχουν πολύπλοκο software που εκτελείται σε πολύπλοκο hardware.

“Μέρος της πρόκλησης είναι η επικύρωση ότι το λογισμικό λειτουργεί σωστά προτού το καταστήσετε ενεργό,” δήλωσε ο Spiegel, ανώτερος τεχνολόγος της Sift.

Στην SpaceX, οι αλλαγές στο λογισμικό εκτελούνται σε ένα προσομοιωμένο περιβάλλον πριν μεταφερθούν σε βάσεις δοκιμών με hardware.

“Σε κάθε στάδιο, είτε είναι προσομοιωμένο είτε είναι δοκιμή hardware είτε είναι δοκιμή οχήματος, συλλέγετε telemetry και ελέγχετε τα δεδομένα προκειμένου να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο,” δήλωσε ο Spiegel.

Η Πρωτογενής Ιδέα

Ο Gollapudi άρχισε να σκέφτεται την ανάγκη για βελτιωμένα εργαλεία λογισμικού μετά την αποτυχία του CST-100 Starliner της Boeing να δέσει με το Διεθνές Διαστημικό Σταθμό το 2019. Μια κοινή ανασκόπηση από τη NASA και τη Boeing πρότεινε βελτιώσεις στον τρόπο που η Boeing χειρίζεται τις δοκιμές και την προσομοίωση, τις ενημερώσεις λογισμικού και την καταγραφή γνώσεων.

Τα επόμενα χρόνια, οι Gollapudi και Spiegel παρατήρησαν επιπλέον παραδείγματα ατυχημάτων ή προβλημάτων που προκλήθηκαν από σφάλματα λογισμικού ή διαδικαστικά σφάλματα, όπως το λάθος λογισμικού που εμπόδισε ένα όχημα από το ispace της Ιαπωνίας να καταπλήξει στη Σελήνη τον Απρίλιο.

Για να εξετάσουν αν αυτά τα προβλήματα ήταν διαδεδομένα, μίλησαν με ανθρώπους σε 17 εταιρείες.

“Αυτό απλά αυξάνει την πεποίθησή μας ότι κάποιος έπρεπε να χτίσει αυτό,” δήλωσε ο Gollapudi.

Η Sift προσέλαβε τον πρώτο της υπάλληλο στις αρχές του τρέχοντος έτους. Η εταιρεία έχει αυτήν τη στιγμή προσωπικό 12 ατόμων.

Πηγή: spacenews.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS