ΑρχικήsecurityΠροβλέψεις της Barclays για Κυβερνοασφάλεια & Cloud το 2024

Προβλέψεις της Barclays για Κυβερνοασφάλεια & Cloud το 2024

Η τεχνολογία αναμένεται να ξεπεράσει τις επιδόσεις της το 2024, με την κυβερνοασφάλεια και το cloud να ξεχωρίζουν, σύμφωνα με την Barclays.

κυβερνοασφάλεια cloud

Ένας σημαντικός παράγοντας: Η τεχνητή νοημοσύνη

Διαβάστε ακόμη: MongoDB: Παραβίαση δεδομένων πελατών μετά από κυβερνοεπίθεση

Οι επενδυτές θα πρέπει να κοιτάξουν πιο πέρα ​​από τους κατασκευαστές chip, όπως η Nvidia (NVDA) και αυτό γιατί: Το δεύτερο έτος της έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης αναμένεται να λειτουργήσει ως κρίσιμος έλεγχος της πραγματικότητας για τον τομέα, καθώς οι εταιρείες επικεντρώνονται στη διεύρυνση των περιπτώσεων χρήσης και στην αντιμετώπιση των κινδύνων.

“Θα επικεντρωθούμε στον τρόπο που η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους”, ανέφερε ο Tim Long, ανώτερος αναλυτής hardware και δικτύωσης της Barclays, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Barclays Global Technology την προηγούμενη εβδομάδα. “Πρέπει ακόμη να δούμε πραγματικά το υπόλοιπο build-out”.

Οι υψηλές επιτοκιακές αποδόσεις και οι φόβοι για τη μείωση των δαπανών επηρέασαν αρνητικά την ανάπτυξη του ομίλου φέτος. Καθώς πλησιάζουμε στις δύο τελευταίες εβδομάδες του έτους, ο κλάδος συγκριτικά με το ευρύτερο τεχνολογικό ράλι υστερεί έως τώρα, με τον δείκτη Nasdaq CTA Cybersecurity Index (^NQCYBR) να αυξάνεται κατά 39% σε σύγκριση με την άνοδο 53% του Nasdaq 100 (NDX).

Το χάσμα στην απόδοση ενδέχεται να μειωθεί σύντομα, καθώς οι εταιρείες αυξάνουν τις επενδύσεις τους για την προστασία από τις απειλές της τεχνητής νοημοσύνης. Σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας Gartner, προβλέπεται ότι οι εταιρικές δαπάνες για την κυβερνοασφάλεια θα αυξηθούν κατά 14% τον επόμενο χρόνο, φτάνοντας τα 215 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα: ownCloud: Χάκερς εκμεταλλεύονται μια κρίσιμη αδυναμία

“Η αίσθηση της σταθερότητας αυξάνεται”, είπε ο ανώτερος αναλυτής λογισμικού της Barclays, Saket Kalia, ο οποίος θεωρεί την ασφάλεια στο cloud και την ασφαλή πρόσβαση στην υπηρεσία Edge (SASE) ως κορυφαία θέματα επένδυσης για το 2024. Οι κορυφαίες επιλογές περιλαμβάνουν την CrowdStrike (CRWD) και την Gen Digital (GEN).

Η τιμή των μετοχών της CrowdStrike αυξήθηκε κατά 150% φέτος

Η Gen Digital, πρώην NortonLifeLock και Avast, αποτελεί μια ακόμη εξαιρετική επιλογή για την ομάδα της Barclays. Ο πάροχος ασφάλειας και προστασίας ταυτότητας ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων κατά 27% κατά το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο, λόγω της αύξησης των κρατήσεων από έτος σε έτος.

Η Gen Digital συγκαταλέγεται μεταξύ των χαμηλών επιδόσεων του ομίλου, με τις μετοχές να αυξάνονται μόνο κατά 7% μέχρι σήμερα.

Πέρα από τα απλά παιχνίδια ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, η Barclays’s Long κατατάσσει την Arista Networks (ANET) ως την κορυφαία επιλογή στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Arista Networks θεωρείται η κορυφαία εταιρεία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Ειδικεύονται στην κατασκευή διακομιστών και δρομολογητών – των κύριων συστατικών των κέντρων δεδομένων – και αποτελούν συνήθως περίπου το 10% των δαπανών σε κέντρα δεδομένων που ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη, όπως εξήγησε ο Tim Long.

κυβερνοασφάλεια cloud

Δείτε επίσης: Παρουσιάζοντας νέες μεθόδους κυβερνοασφάλειας για ισχυρή προστασία

Στην πρόσκληση κερδών του τρίτου τριμήνου, ο Διευθύνων Σύμβουλος Jayshree Ullal ανέφερε την αυξανόμενη ζήτηση για τη νέα τεχνολογία, τονίζοντας ότι οι πελάτες έχουν δώσει μεγάλη προτεραιότητα και έχουν διπλασιάσει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης φέτος.

Πηγή: finance.yahoo.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS