ΑρχικήbusinessΈληξε η συμφωνία της Adobe και της Figma!

Έληξε η συμφωνία της Adobe και της Figma!

Μετά την αυξανόμενη πίεση από τις ρυθμιστικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Adobe και η Figma ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι λήγει η συμφωνία τους.

adobe figma

Αυτή η συμφωνία, που θα οδηγούσε στην εξαγορά της πλατφόρμας σχεδιασμού προϊόντων Figma από την Adobe έναντι 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Διαβάστε επίσης: CISA: Hackers χρησιμοποιούν Adobe ColdFusion bug για πρόσβαση σε κυβερνητικούς servers

Ως αποτέλεσμα της λήξης, η Adobe θα κληθεί να καταβάλει στην Figma αντίτιμο για τη λήξη του συμβολαίου ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε μετρητά.

“Η Adobe και η Figma διαφωνούν σθεναρά με τα πρόσφατα ευρήματα των κανονιστικών ρυθμίσεων, αλλά πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον μας να προχωρήσουμε ανεξάρτητα”, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Adobe, Shantanu Narayen. “Αν και η Adobe και η Figma είχαν ένα κοινό όραμα για να μετασχηματίσουν το μέλλον της δημιουργικότητας και της παραγωγικότητας, βρισκόμαστε ακόμα σε μια εξαιρετική θέση για να εκμεταλλευτούμε την τεράστια ευκαιρία και να εκπληρώσουμε την αποστολή μας να αλλάξουμε τον κόσμο μέσω εξατομικευμένων ψηφιακών εμπειριών.”

Οι ρυθμιστικές αρχές ανέφεραν το σχεδόν μονοπώλιο της Adobe στην αγορά λογισμικού σχεδιασμού, καθώς απέρριψαν τη συμφωνία. Με την εξαγορά της Figma, μιας ταχέως αναπτυσσόμενης πλατφόρμας σχεδιασμού προϊόντων που έχει γίνει πιο δημοφιλής από την αντίπαλη εφαρμογή XD της Adobe, οι ρυθμιστικές αρχές ανησυχούσαν ότι η Adobe θα επηρέαζε την καινοτομία που θα μπορούσε να εμφανιστεί ανεξάρτητα από την Figma. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η συγχώνευση τον Σεπτέμβριο του 2022, οι σχεδιαστές έχουν εκφράσει παρόμοιες ανησυχίες, αλλά η Adobe απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς κατά τη διάρκεια των πολλαπλών συνεχιζόμενων ερευνών.

Σε μια επιστολή που εκδόθηκε στις 14 Δεκεμβρίου, η Adobe απέρριψε τα διορθωτικά μέτρα που είχε προτείνει η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) για την έγκριση της συγχώνευσης, μετά από λεπτομερή και αντιμονοπωλιακή έρευνα. Η CMA απαιτούσε από την Adobe να προχωρήσει σε σημαντικές παραχωρήσεις από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, πηγαίου κώδικα και μηχανικών, με σκοπό την “αποκατάσταση των συνθηκών ανταγωνισμού”. Αναμενόταν ότι όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα συζητήσουν την προσωρινή απόφαση της CMA να απορρίψει τη συμφωνία στις 21 Δεκεμβρίου, με την τελική απόφαση για την έγκριση ή απόρριψη της εξαγοράς να προγραμματίζεται για τις 25 Φεβρουαρίου.

Η συμφωνία υποβλήθηκε σε αναλυτικό έλεγχο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σύμφωνα με το Bloomberg τον Φεβρουάριο του 2023, το Υπουργείο Δικαιοσύνης προετοίμαζε παρόμοιες έρευνες. Μετά την ανακοίνωση της Adobe, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέκοψε επίσης την αντιμονοπωλιακή έρευνα για τη συγχώνευση.

Παρά την έντονη πίεση, η Adobe είχε περιορισμένο περιθώριο για να προωθήσει τη συμφωνία και να προχωρήσει στην απόκτηση όλων των περιουσιακών στοιχείων της Figma που ελπίζει να αποκτήσει. Ή, στην περίπτωση που οι δικές της εφαρμογές θυσιάστηκαν για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, να παραμείνει ανεπηρέαστη.

adobe figma

Δείτε περισσότερα: Adobe: Παρουσιάζει το Project Sound Lift τεχνητής νοημοσύνης

“Το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας”, δήλωσε ο Dylan Field, διευθύνων σύμβουλος της Figma. “Παρά τις χιλιάδες ώρες που αφιερώσαμε σε ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο, που λεπτομερώς περιγράφουν τις διαφορές μεταξύ των επιχειρήσεων μας, των προϊόντων μας και των αγορών που εξυπηρετούμε, δεν βλέπουμε πλέον ένδειξη έγκρισης της συμφωνίας.”

Πηγή: theverge.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS