ΑρχικήsecurityWolverine: Το Rhysida ransomware διαρρέει δεδομένα του παιχνιδιού

Wolverine: Το Rhysida ransomware διαρρέει δεδομένα του παιχνιδιού

Πλάνα από το επερχόμενο παιχνίδι Wolverine της Insomniac διέρρευσαν ευρέως στο X αφού χάκερς του Rhysida ransomware δημοσίευσαν εσωτερικά δεδομένα από τον προγραμματιστή του παιχνιδιού.

Rhysida ransomware

Το Rhysida ransomware κυκλοφόρησε πάνω από ένα terabyte εσωτερικών εταιρικών δεδομένων που περιλαμβάνουν πάνω από 1,3 εκατομμύρια αρχεία αφού αρχικά ζήτησε λύτρα 2 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια εισβολή στις 12 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα: Insomniac Games: Επλήγη από επίθεση του ransomware Rhysida

Εκείνη την εποχή, ο όμιλος ανακοίνωσε μια τιμή δημοπρασίας για τα δεδομένα που ξεκινούσε από 50 bitcoins, περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια και μια προθεσμία επτά ημερών για πληρωμή. Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι το Wolverine είναι το πρώτο μέρος μιας τριλογίας παιχνιδιών X-Men, με εκτιμώμενες ημερομηνίες κυκλοφορίας για τα επόμενα παιχνίδια της σειράς. Η Sony δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί σε αυτό το ζήτημα.

Η Sony Interactive Entertainment αντιμετωπίζει κυβερνοεπιθέσεις, συμπεριλαμβανομένου του MOVEit. Τόσο οι ομάδες Cl0p όσο και η Insomniac έχουν πρόσφατα πραγματοποιήσει επιθέσεις. Πριν από μια δεκαετία, το κινηματογραφικό τμήμα της Sony Pictures είχε δεχθεί επίθεση. Στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών, το Grand Theft Auto VI, το Cyberpunk 2077, η Bandai Namco και η Riot Games έχουν επίσης επηρεαστεί.

Rhysida ransomware

Σύμφωνα με αναφορές του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η ομάδα Rhysida χρησιμοποιεί VPN και παραβιασμένα διαπιστευτήρια.Όταν επικοινώνησε η Cyber ​​Daily, ένας εκπρόσωπος της Rhysida ανέφερε ότι η επίθεσή τους είχε ως κίνητρο το χρήμα. “Ήμασταν ενήμεροι ότι οι προγραμματιστές που δημιουργούν παιχνίδια τέτοιου είδους θα αποτελούσαν εύκολο στόχο”, δήλωσαν.

Οι χάκερ της Insomniac δημοσιεύουν κλεμμένα δεδομένα, διαρροές βίντεο Wolverine, μελλοντικά έργα και πολλά άλλα

Δείτε επίσης: Rhysida Ransomware: Επιτίθεται σε κυβερνήσεις και IT βιομηχανίες

Πηγή: theverge.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS