ΑρχικήYoutubeΕξαφανισμένο ζώο μπορεί σύντομα να επιστρέψει στη ζωή

Εξαφανισμένο ζώο μπορεί σύντομα να επιστρέψει στη ζωή

Μια βιοτεχνολογική εταιρεία προβαίνει σε ενέργειες για να αναβιώσει έναν εξαφανισμένο ζώο και κορυφαίο κυνηγό.

Δείτε επίσης: Perucetus Colossus φάλαινα: Το μεγαλύτερο ζώο όλων των εποχών

Την Τετάρτη το πρωί, η εταιρεία Colossal Biosciences, που εδρεύει στο Ντάλας, ανακοίνωσε το σχηματισμό της Επιτροπής Συμβουλευτικής της Τασμανίας για τον Θυλακίνο. Η επιτροπή αποτελεί ένα ζωτικό βήμα για την επανεισαγωγή του Θυλακίνου, γνωστού και ως τίγρης της Τασμανίας, ένα ανώτερο αρπακτικό που είναι ενδημικό στην Τασμανία, την Αυστραλία και τη Νέα Γουινέα. Τα ανώτερα αρπακτικά δεν αποτελούν θήραμα άλλων ζώων.

εξαφανισμένο ζώο

Είναι ένα από τα τρία είδη που η εταιρεία προσπαθεί να αναστήσει και είναι το μοναδικό αρπακτικό. Τα άλλα είδη είναι το μαμούθ και το πουλί ντόντο.

Το θηλαστικό Θυλακίνος ήταν ένα από τα πιο εμβληματικά είδη της Αυστραλίας και το μοναδικό κορυφαίο αρπακτικό μαρσιποειδές της χώρας, όμως ο πληθυσμός του μειώθηκε δραματικά λόγω κυνηγιού από τους ανθρώπους και ανταγωνισμού με τα Ντίνγκο. Παρά την εξαφάνισή του από την ηπειρωτική Αυστραλία τουλάχιστον πριν από 2.000 χρόνια, το είδος υπήρχε ακόμα στο νησί της Τασμανίας.

Ωστόσο, με βάρος μόλις 25 κιλά, το μικρό αρπακτικό μαρσιποειδές αντιμετώπιζε απειλές από σκύλους και διωγμό από τους ευρωπαίους εποίκους. Ο Θυλακίνος κηρύχθηκε εξαφανισμένο είδος το 1986 και το τελευταίο πέθανε πριν από 87 χρόνια.

Δείτε ακόμα: Pampaphoneus biccai: Βρέθηκε απολιθωμένο κρανίο του τεράστιου προϊστορικού πλάσματος

Οποιοσδήποτε έχει δει τις ταινίες Jurassic Park μπορεί να διστάζει να υποστηρίξει ένα έργο που επαναφέρει έναν κορυφαίο κυνηγό στο περιβάλλον. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Colossal Biosciences, Ben Lamm, δήλωσε ότι η εργασία της εταιρείας του είναι δραστικά διαφορετική από αυτή της InGen, της γενετικής εταιρείας στις ταινίες.

Μέσω της αποκατάστασης του μοναδικού κορυφαίου κυνηγού στην Τασμανία, η Colossal Biosciences ελπίζει να φέρει το οικοσύστημα πίσω στη φυσική του ισορροπία. Η επιτροπή περιλαμβάνει μέλη της τοπικής κυβέρνησης, εκπροσώπους των αυτοχθόνων, ηγέτες της βιομηχανίας, ιδιοκτήτες ιδιωτικής γης, εκπροσώπους πανεπιστημίων και το ευρύ κοινό. Η επιτροπή θα συνεδριάζει τριμηνιαία “για να συζητήσει ενημερώσεις για το έργο και σχέδια για την τακτική κοινοποίηση πληροφοριών με την ευρύτερη κοινότητα“.

Η επαναφορά του Θυλακίνου, η οποία χαρακτηρίζεται από το λεπτό του σώμα και τις σκούρες ρίγες στην πλάτη, είναι ένα έργο πάθους για πολλά από τα μέλη της επιτροπής για πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς λόγους.

Η Colossal Biosciences ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επαναφέρει στη φύση τον Θυλακίνο το περασμένο έτος και έχει κάνει πολλά βήματα για να καταστήσει τη νέα του ζωή πραγματικότητα. Δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία για το πότε αναμένεται η γέννηση των μικρών Θυλακίνων, αν και η Colossal Biosciences έχει αναφέρει ότι τα μίκρα μαμούθ πρέπει να γεννηθούν το 2028 και οι μικροί Θυλακίνοι να ακολουθήσουν σύντομα.

Δείτε επίσης: Ελέφαντας με τριχωφυΐα μπορεί να αναστήσει τα Μαμούθ

Τους τελευταίους μήνες από την ανακοίνωση του έργου thylacine, η Colossal Biosciences έχει καταφέρει πολλά επαναστατικά βήματα, όπως τη συλλογή του DNA, τη δημιουργία μαρσιποειδών βλαστικών κυττάρων και την ανάπτυξη τεχνητών μητρών. Πλέον εργάζεται στη φάση της γενετικής επεξεργασίας.

Πηγή: newsweek

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS