ΑρχικήSecuritySt Vincent Health: Πλήττεται από κυβερνοεπίθεση, με κλοπή δεδομένων

St Vincent Health: Πλήττεται από κυβερνοεπίθεση, με κλοπή δεδομένων

Στοιχεία έχουν κλαπεί από έναν από τους μεγαλύτερους μη κερδοσκοπικούς φορείς υγειονομικής περίθαλψης και φροντίδας ηλικιωμένων στην Αυστραλία, το St Vincent Health.

Δείτε επίσης: TransForm: Ransomware επίθεση σε νοσοκομεία επηρεάζει δεδομένα χιλιάδων ασθενών
St Vincent Health

Το St Vincent Health διαχειρίζεται νοσοκομεία και κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων σε Βικτώρια, Νέα Νότια Ουαλία και Κουίνσλαντ. Ανακάλυψε αποδείξεις που αποκαλύπτουν ότι “κάποια δεδομένα” αφαιρέθηκαν από το σύστημά του την περασμένη Πέμπτη. Ωστόσο, ο οργανισμός δήλωσε ότι αδυνατεί να αναφέρει ποιο είδος πληροφοριών είχε κλαπεί ή εάν περιλάμβανε προσωπικά ιδιωτικά δεδομένα.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Chris Blake, ανέφερε ότι το St Vincent ενημερώθηκε για παραβίαση κυβερνοασφάλειας την Τρίτη.

Η αντίδρασή μας ήταν άμεση μόλις εντοπίστηκαν οι κυβερνο-εγκληματίες στο δίκτυό μας”, δήλωσε ο κ. Blake.

Άρχισαμε αμέσως τις δραστηριότητες περιορισμού, έτσι ώστε οι εργασίες που έχουν γίνει μέρα και νύχτα τις τελευταίες μέρες να είναι κυρίως επικεντρωμένες στον περιορισμό, χωρίς να υπάρχει καμία επίδραση στις λειτουργικές μας εγκαταστάσεις.

Ο κ. Blake ανέφερε ότι κλήθηκαν εξωτερικοί ειδικοί ασφαλείας.

Φυσικά, προετοιμαζόμαστε τακτικά για αυτά τα περιστατικά, και ήδη είχαμε συνεργάτες που μπόρεσαν να αντιδράσουν πολύ γρήγορα.”

Το St Vincent Health δήλωσε ότι η κυβερνοεπίθεση δεν επηρέασε την ικανότητά του να παρέχει υπηρεσίες στα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία του, στα 20 κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων ή μέσω της εικονικής φροντίδας στο σπίτι.

Δείτε ακόμα: Alphv/BlackCat ransomware: Έκλεψε δεδομένα από το Morrison Community Hospital;

Το Εθνικό Γραφείο Κυβερνοασφάλειας και ο εκτελεστικός Εθνικός Συντονιστής Κυβερνοασφάλειας, Hamish Hansford, ανέφεραν ότι συνεργάζονται με το Νοσοκομείο St Vincent’s.

κυβερνοεπίθεση

Ο κ. Hansford ανέφερε ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση είχε ενεργό ρόλο από τη στιγμή που ενημερώθηκε για την παραβίαση από το St Vincent Health. Ανέφερε ότι φαίνεται πως η ποσότητα των δεδομένων που κλάπηκε ήταν μικρή, αντίθετα από προηγούμενες παραβιάσεις δεδομένων στην Medibank και την Optus.

Το Services Australia, το Υπουργείο Υγείας και Φροντίδας των Ηλικιωμένων και οι σχετικές κρατικές και επαρχιακές υπηρεσίες εργάζονταν επίσης για μια συντονισμένη αντίδραση στη διαρροή και για την αντιμετώπιση τυχόν επιπτώσεων.

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Βικτώρις αναφέρει ότι συνεργάζονται στενά με την St Vincent’s Health Australia. Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί ποιος κρύβεται πίσω από την παραβίαση.

Δείτε επίσης: Δύο νοσοκομεία της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά την επίθεση ransomware LockBit

Η κυβερνοασφάλεια στον τομέα της υγείας είναι ζωτικής σημασίας, καθώς τα νοσοκομεία και άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις αποθηκεύουν μεγάλο όγκο ευαίσθητων προσωπικών και ιατρικών δεδομένων. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να περιλαμβάνουν πληροφορίες για την υγεία, την οικονομική κατάσταση και την ταυτότητα των ασθενών, τα οποία είναι εξαιρετικά ελκυστικά για τους εγκληματίες.

Επιπλέον, η κυβερνοασφάλεια είναι κρίσιμη για τη διασφάλιση της συνεχούς λειτουργίας των ιατρικών εγκαταστάσεων. Μία κυβερνοεπίθεση μπορεί να προκαλέσει τη διακοπή των υπηρεσιών, την απώλεια πολύτιμου χρόνου και την αναστάτωση της παροχής ιατρικής φροντίδας, πράγμα που μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία των ασθενών.

Τέλος, η κυβερνοασφάλεια στον τομέα της υγείας είναι σημαντική για την προστασία της εμπιστοσύνης του κοινού. Οι ασθενείς πρέπει να έχουν την ασφάλεια ότι τα προσωπικά τους δεδομένα είναι ασφαλή και ότι τα νοσοκομεία και άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους από κυβερνοεπιθέσεις.

Πηγή: abc.net

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS