ΑρχικήGamingStarfield: Καταλήγει σε 'Κυρίως Αρνητικές' Κριτικές στο Steam

Starfield: Καταλήγει σε ‘Κυρίως Αρνητικές’ Κριτικές στο Steam

Παρά την ενθουσιώδη ανυπομονησία που προκάλεσε το 2018, το Starfield σημειώνει πτώση σε ‘Κυρίως Αρνητικές’ κριτικές στο Steam απο gamers.

Οι Χρήστες του Steam Χάρισαν στο Starfield Ένα Κομμάτι Άνθρακα για τα Χριστούγεννα

Ελπίζουμε να περάσατε όμορφα τις διακοπές σας, καθώς ένα συγκεκριμένο ανοιχτού κόσμου διαστημικό RPG (Role Playing Game) της Bethesda σίγουρα δεν πέρασε όμορφα. Κατά τη διάρκεια περίπου της 25ης Δεκεμβρίου 2023, το Starfield είχε λάβει αρκετά αρνητικά σχόλια στο Steam, ώστε η κατάσταση της βαθμολογίας των χρηστών να είναι ‘Κυρίως Αρνητική‘. Είναι μια απογοητευτική πτώση για έναν τίτλο που είχε δημιουργήσει τεράστια προσδοκία από έναν από τους πιο αναγνωρισμένους παραγωγούς της σύγχρονης εποχής.

Δείτε ακόμα: Το Steam Winter Sale είναι εδώ με μοναδικές προσφορές

Ανακοινώθηκε το 2018, το Starfield διατήρησε υψηλές προσδοκίες τα χρόνια που προηγήθηκαν της κυκλοφορίας του τον Σεπτέμβριο του 2023. Ως μια πρωτότυπη IP (“IP” στον χώρο των παιχνιδιών σημαίνει “intellectual property” (πνευματική ιδιοκτησία). Αυτό αναφέρεται στην προστασία πνευματικών δικαιωμάτων, εμπορικών σημάτων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στον κόσμο των παιχνιδιών. Σημαίνει ότι ένα βιντεοπαιχνίδι, συμπεριλαμβανομένων των χαρακτήρων, του σχεδιασμού των επιπέδων, των τεράτων, των όπλων κ.λπ., αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας που το παράγει. Όταν οι άνθρωποι αναφέρονται στην “IP”, συνήθως εννοούν δημοφιλή και γνωστά παιχνίδια.)από την διάσημη εταιρεία ανάπτυξης Bethesda εδώ και δεκαετίες, προσέλκυσε τους οπαδούς των εκτεταμένων open-world παιχνιδιών της εταιρείας, προσφέροντας ένα επικό διάστημα με πάνω από 1.000 εξερευνήσιμους πλανήτες. Ωστόσο, μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, το Starfield αντιμετώπισε πολλές κριτικές από τους οπαδούς και τα μέσα για την ρηχή δομή της αφήγησής του, την τομεακή παρουσίαση του γαλαξία με διαρκείς οθόνες φόρτωσης και το αίσθημα ότι δεν υπάρχουν πολλά να κάνεις πέρα από το να περιπλανιέσαι σε έρημους και (αν και όμορφους) πλανήτες. Αυτή η απογοήτευση έχει τώρα εξελιχθεί σε μια καταρρακτώδη υποδοχή στο Steam, το πιο δημοφιλή και σημαντικό ηλεκτρονικό κατάστημα για PC gaming.

Δείτε επίσης: Αυτό το Starfield Mod απενεργοποιεί πλήρως τις dialogue cameras του

Το Starfield είχε ήδη αντιμετωπίσει κάποια δυσκολία στο Steam τις προηγούμενες εβδομάδες, φτάνοντας στην προηγούμενη χαμηλή κατάσταση “Μεικτές” περίπου το Νοέμβριο. Παράλληλα, το παιχνίδι είχε δει πολλούς παίκτες να αποχωρούν από τις διαστημικές του προσφορές, ένα τέτοιο πρότυπο που μπορεί να είναι συνηθισμένο σε άλλα single-player open-world παιχνίδια, αλλά είναι σημαντικό στην περίπτωση του Starfield, καθώς η Bethesda και η Microsoft έχουν επιμείνει ότι δημιουργήθηκε για να παίζεται συνεχώς με τα χρόνια.

Οι χρήστες στο subreddit r/Starfield παρατήρησαν την πτώση της βαθμολογίας γύρω από τα Χριστούγεννα, όταν το παιχνίδι άγγιξε τις 245 αρνητικές κριτικές στο Steam. “Η αναβίωση του Cyberpunk σίγουρα δεν βοήθησε” αναγράφει ένα σχόλιο, ακολουθούμενο από μια αναφορά στο Baldur’s Gate 3, που απέσπασε το βραβείο Game of the Year στη φετινή τελετή απονομής των Game Awards (σημειώνοντας ότι το Starfield είχε μόνο μια υποψηφιότητα και δεν κέρδισε κανένα βραβείο).

Οι κριτικές του Starfield στο Steam: “Απλά αγοράστε το Cyberpunk”

Μία από τις κορυφαίες κριτικές του Steam για το παιχνίδι αναγράφει επί του παρόντος “Απλά αγοράστε το Cyberpunk“. Άλλοι οπαδοί έχουν κάνει άμεσες συγκρίσεις με άλλα παιχνίδια της Bethesda: “Μην το παίξετε μετά το Skyrim ή το Fallout 4, Θα απογοητευτείτε πολύ”. Μια άλλη κριτική περιγράφει το παιχνίδι ως ένα “πλεόνασμα του τίποτα. Ένα open-world RPG υπο δίαλυση με υπερφορτωμένο άνευ νοήματος περιεχόμενο”.

Δείτε επίσης: Marvel και Bethesda ανακοινώνουν νέο Blade Game!

Οι αρνητικές κριτικές στο Steam δεν είναι κάτι καινούργιο για το Starfield. Προηγουμένως, η Bethesda είχε αρχίσει να απαντά επίσημα σε μεμονωμένες κριτικές στην πλατφόρμα, αφού το παιχνίδι είχε μια συνολική αξιολόγηση “Μεικτές”.

Αναμένεται ότι το Starfield θα λάβει νέα χαρακτηριστικά και ενημερώσεις μέχρι το 2024, όπως “νέους τρόπους ταξιδιού”. Η Bethesda έχει δηλώσει ότι στοχεύει να παραδίδει τέτοιες ενημερώσεις με ρυθμό μία φορά κάθε έξι εβδομάδες, ξεκινώντας από τον Φεβρουάριο.

Θα είναι αρκετές αυτές οι ενημερώσεις για να αναστρέψουν την αντίδραση των οπαδών; Σε έναν κόσμο όπου το Cyberpunk 2077 κέρδισε κυριολεκτικά ένα βραβείο για το ότι έβαλε τα πράγματα σε τάξη, δεν είναι εντελώς απίθανο.

Πηγή: kotaku

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS