ΑρχικήgamingAMD Radeon RX 7600 XT: Κυκλοφορεί τον Ιανουάριο, η τελευταία "RDNA 3"

AMD Radeon RX 7600 XT: Κυκλοφορεί τον Ιανουάριο, η τελευταία “RDNA 3”

Η κάρτα γραφικών AMD Radeon RX 7600 XT θα κυκλοφορήσει στα τέλη Ιανουαρίου και στοχεύει την “budget” κατηγορία, με τιμή περίπου στα 300 δολάρια ΗΠΑ.

Δείτε ακόμα: Η Intel λανσάρει κάρτα γραφικών Arc A580

Αναμένεται να είναι αυτή που θα σφραγίσει την σειρά “RDNA 3”.

Η RDNA (Radeon DNA) είναι μια μικροαρχιτεκτονική στις μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU) και η συνοδευτική αρχιτεκτονική συνόλου εντολών που αναπτύχθηκε από την AMD (Advanced Micro Devices).

Οι φήμες γύρω από την AMD Radeon RX 7600 XT δεν είναι καινούργιες, καθώς η κάρτα αναφέρθηκε προηγουμένως τον Σεπτέμβριο όπου και πρωτοεμφανίστηκε σε διαδικτυακές καταχωρήσεις.

Τώρα εμφανίζεται σε καταχωρήσεις από σχετικά νέες AIB (Add-In-Board) που περιορίζονται κυρίως στις περιοχές της Ασίας. Αυτοί οι κατασκευαστές συνήθως καταχωρούν κάρτες που είναι απλώς προσωρινές, σε περίπτωση που η AMD αποφασίσει να κυκλοφορήσει αυτές τις κάρτες γραφικών στο μέλλον.

Βάσει προηγούμενων αναφορών από την ίδια πηγή, η GPU AMD Radeon RX 7600 XT αναμένεται να διαθέτει 16 GB μνήμης GDDR6 VRAM, διπλάσια σε σχέση με την RX 7600 Non-XT. Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το ποια GPU θα αντικαταστήσει η RX 7600 XT, δεδομένου ότι η RX 7600 ήδη προσφέρει την πλήρη GPU Navi 33. Τα ενδεχόμενα είναι δύο: είτε να προσφέρει μια υψηλότερη clock συχνότητα και υψηλότερη διαμόρφωση VRAM της ίδιας GPU RX 7600 ως έκδοση “XT”, ή να μετακινηθεί σε μια πιο προηγμένη κατηγορία και να προσφέρει περισσότερους πυρήνες χρησιμοποιώντας έναν μειωμένο επεξεργαστή Navi 32.

Δείτε επίσης: Νέα επίθεση SLAM αποκτά ευαίσθητα δεδομένα από επεξεργαστές AMD

Γίνεται λόγος ότι η κάρτα γραφικών θα διαθέτει μόνο προσαρμοσμένες εκδόσεις κατά την κυκλοφορία της, καθώς επιβεβαιώνεται ότι η AMD Radeon RX 7600 XT δεν θα είναι κάρτα “MBA” (Made by AMD) για δοκιμές από τα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με αναφορά του Benchlife, η μοναδική κάρτα που προτίθεται η AMD να κυκλοφορήσει είναι η Radeon RX 7600 XT. Δεν προγραμματίζεται η κυκλοφορία κανενός άλλου μοντέλου, όπως οι RX 7800 και RX 7700. Η Radeon RX 7600 XT θα είναι η πρώτη νέα κυκλοφορία RDNA 3 GPU για το 2024 και πιθανότατα θα είναι η τελευταία πριν η AMD στραφεί στη σειρά RDNA 4. Η κάρτα γραφικών αναμένεται να κυκλοφορήσει μεταξύ 22 και 28 Ιανουαρίου, περίπου την ίδια περίοδο που θα κυκλοφορήσει η NVIDIA την κάρτα γραφικών RTX 4070 Ti SUPER.

Η AMD διατηρεί ακόμα σχέδια για 6 κάρτες γραφικών (εξαιρουμένου του GRE). Στο δεύτερο εξάμηνο του 2024, μπορεί να δούμε την κυκλοφορία της σειράς RDNA 4 που υποστηρίζει PCIe 5.0. Αν συμβεί κάτι απρόσμενο, η RDNA 4 μπορεί να αναβληθεί για το 2025.

Δείτε ακόμα: Τα Νέα Mini PC της ASRock “Φοράνε” Intel Meteor Lake-H

Η AMD Radeon RX 7600 κυκλοφόρησε με τιμή περίπου 269 δολάρια ΗΠΑ, αλλά πλέον μπορεί να βρεθεί κοντά στα 249 δολάρια ΗΠΑ. Με βάση αυτά, μπορούμε να περιμένουμε ότι το μοντέλο XT θα κυκλοφορήσει περίπου στα 299 δολάρια ΗΠΑ. Η διπλάσια ποσότητα VRAM σε μια κάρτα γραφικών σε προϋπολογισμό μπορεί να έχει κάποιες εφαρμογές, αλλά ενδέχεται να περιορίζει κυρίως το gaming στα 1080p, όπως έχουμε δει με την RTX 4060 Ti και την έκδοσή της με 16 GB που περιορίζεται σοβαρά από την 128-bit διασύνδεση του.

Το πώς θα εξελιχθεί η RX 7600 XT παραμένει κρυφό, αλλά είναι πράγματι μια ενδιαφέρουσα είσοδος, καθώς η NVIDIA θα παρουσιάσει επίσης μια νέα επιλογή σε προϋπολογισμό με το RTX 3050 6 GB τον ίδιο μήνα για μια τιμή κάτω από τα 200 δολάρια ΗΠΑ.

Πηγή: wccftech

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS