ΑρχικήBusinessJD.com: Σχεδιάζει σημαντική αύξηση μισθών για το προσωπικό της

JD.com: Σχεδιάζει σημαντική αύξηση μισθών για το προσωπικό της


Η JD.com Inc. προγραμματίζει σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς του προσωπικού της, μια σημαντική κίνηση για μια εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα.

jd.com

Η JD, που ανταγωνίζεται τη ByteDance Ltd. και την PDD Holdings Inc., σχεδιάζει να διπλασιάσει τους μισθούς του εργατικού δυναμικού της σε πωλήσεις, προμήθειες και άλλες “πρώτης γραμμής” θέσεις από την 1η Ιανουαρίου. Οι εργαζόμενοι στις λιανικές θέσεις της JD αναμένεται να λάβουν μέσο όρο αύξησης μισθού 20% και περισσότερο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας μέσω του λογαριασμού της στο WeChat.

Η JD.com δαπάνησε περίπου 25,9 δισεκατομμύρια γιουάν (~3,2 δισεκατομμύρια €) για το κόστος του ανθρώπινου δυναμικού το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα αρχεία της εταιρείας. Προκειμένου να προσελκύσει τους καταναλωτές να δαπανήσουν κατά τη διάρκεια μιας ασταθούς οικονομικής ανάκαμψης μετά τον Covid-19, η εταιρεία υιοθέτησε εκπτώσεις και χαμηλότερες τιμές φέτος.

Δείτε επίσης: Εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου: Προσλαμβάνουν επαγγελματίες για την αντιμετώπιση αυξημένων απατών

Κάποτε, η JD, ο δεύτερος μεγαλύτερος διαδικτυακός λιανοπωλητής στην Κίνα, έχει χάσει έδαφος τα τελευταία χρόνια έναντι νεοεισερχόμενων όπως το Douyin της ByteDance, στη μεγαλύτερη αγορά του διαδικτύου στον κόσμο. Αυτό το μήνα, Ο ιδρυτής της JD.com, ο Richard Liu, ενθαρρύνει το προσωπικό να αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα εντός της εταιρείας και ζητά αλλαγές ως απάντηση σε μια εσωτερική πρόκληση από έναν υπάλληλο.

JD.com

Η εταιρεία σημείωσε ισχυρότερη αύξηση των εσόδων από ό,τι αναμενόταν, κατά 1,7%, το προηγούμενο τρίμηνο. Παρόλα αυτά, η ανάπτυξη παραμένει ασθενής καθώς οι αγοραστές περιορίζουν την κατανάλωσή τους. Αναμένεται όμως ότι ο χώρος του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσα στο επόμενο έτος θα ανακάμψει σταδιακά.

Πηγή: bloomberg.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS