ΑρχικήinetSamsung και Hyundai θα φέρουν την πλατφόρμα SmartThings στα αυτοκίνητα

Samsung και Hyundai θα φέρουν την πλατφόρμα SmartThings στα αυτοκίνητα

Η Samsung συνεργάζεται με την αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai για να προσθέσει την smart home πλατφόρμα SmartThings της Samsung στις υπηρεσίες αυτοκινήτων Hyundai και Kia. Όπως λέει η Samsung, στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι δύο εταιρείες πρόκειται να εργαστούν σε υπηρεσίες «home-to-car» και «car-to-home».

Samsung SmartThings Hyundai

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν από το σπίτι να κάνουν διάφορα πράγματα, όπως να χρησιμοποιούν το SmartThings για να ελέγχουν τον κλιματισμό ή τα παράθυρα του αυτοκινήτου τους. Επίσης, όταν βρίσκονται στο αυτοκίνητό τους, θα μπορούν να ελέγχουν την τηλεόρασή τους ή τον κλιματισμό του σπιτιού τους.

Δείτε επίσης: Tesla: Παρέδωσε πάνω από 1.800.000 αυτοκίνητα το 2023

Η Samsung έδωσε το εξής παράδειγμα για να δείξει πώς θα λειτουργεί το όλο σύστημα:

Για παράδειγμα, όταν χτυπήσει το πρωινό ξυπνητήρι ενός smartphone Galaxy, οι κουρτίνες θα ανοίξουν αυτόματα και τα φώτα και η τηλεόραση θα ανάψουν. Όταν οι χρήστες είναι έτοιμοι να βγουν για δουλειά, το αυτοκίνητο του χρήστη θα προσαρμοστεί μόνο του σε μια ιδανική θερμοκρασία. Επίσης, οι οθόνες του smartphone και της τηλεόρασης θα εμφανίζουν πληροφορίες όπως η υπολειπόμενη μπαταρία του EV και η αυτονομία οδήγησης“.

Επίσης, η Hyundai είπε σχετικά με την συνεργασία της με τη Samsung:

Για παράδειγμα, σε μια ζεστή καλοκαιρινή βραδινή μετακίνηση, ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει τη «Home Mode» για να ενεργοποιήσει το καταχωρημένο κλιματιστικό και τον καθαριστή αέρα, να ξεκινήσει την ηλεκτρική σκούπα ρομπότ και να ανάψει τα φώτα για έναν άνετο και ευχάριστο χώρο διαβίωσης. Εναλλακτικά, πριν βγει έξω, ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει το «Away Mode» για να σβήσει τα περιττά φώτα και να ξεκινήσει τη σκούπα ρομπότ, για να δημιουργήσει έναν καλό χώρο για όταν επιστρέψει, καθώς και να ενεργοποιήσει εκ των προτέρων τον κλιματισμό του οχήματος σε μια άνετη θερμοκρασία“.

Δείτε επίσης: Η Xiaomi ανακοινώνει το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο SU7

Ωστόσο, η συνεργασία Samsung και Hyundai βρίσκεται σε πολύ πρώιμα στάδια, επομένως δεν θα δούμε αυτές τις χρήσιμες λειτουργίες πολύ σύντομα.

Οι δύο εταιρείες μόλις χθες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας.

Δεν είναι σαφές ποια αυτοκίνητα Hyundai / Kia θα υποστηρίζουν το SmartThings. Ωστόσο, η Hyundai λέει ότι τόσο η ίδια όσο και η Kia “θα αναπτύξουν σταθερά συστήματα infotainment” και θα προσθέσουν τις δυνατότητες μέσω ενημερώσεων OTA και ενημερώσεων που βασίζονται σε USB σε υπάρχοντα οχήματα.

Δείτε επίσης: Η Aston Martin και η Porsche παρουσίασαν την επόμενη γενιά Apple CarPlay που έρχεται στα αυτοκίνητά τους το 2024

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας SmartThings στα αυτοκίνητα της Hyundai και τη Kia αναμένεται να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην εμπειρία οδήγησης. Αυτή η τεχνολογία θα επιτρέψει στους οδηγούς να ελέγχουν διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου τους μέσω των smartphones τους γρήγορα και από απόσταση.

Επιπλέον, η τεχνολογία SmartThings θα μπορούσε να βελτιώσει την ασφάλεια των οδηγών. Με την εφαρμογή αυτή, οι οδηγοί θα μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις σε περίπτωση προβλημάτων με το αυτοκίνητο.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS