ΑρχικήinetSamsung: Μειώνονται τα κέρδη και η αδυναμία των chip παραμένει

Samsung: Μειώνονται τα κέρδη και η αδυναμία των chip παραμένει

Η Samsung Electronics ήρθε αντιμέτωπη με μείωση των κερδών για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο παγκοσμίως, λόγω της χαμηλής ζήτησης για ηλεκτρονικά είδη.

samsung chip

Η μεγαλύτερη εταιρεία στη Νότια Κορέα ανακοίνωσε πτώση 35% στα έσοδά της, τα οποία ανήλθαν σε 2,8 τρισεκατομμύρια γουόν (~2,5 δισεκατομμύρια €). Αυτό αντικατέστησε τον μέσο όρο των 3,7 τρισεκατομμυρίων γουόν (~2,5 δισεκατομμύρια €) που είχαν προβλέψει οι αναλυτές. Ο συνολικός όγκος εσόδων ανήλθε σε 67 τρισεκατομμύρια γουόν (~61 δισεκατομμύρια €), ελαφρώς κάτω από τις προβλέψεις των 70,31 τρισεκατομμυρίων γουόν (~64 δισεκατομμύρια €).

Διαβάστε ακόμη: Samsung: Παρουσιάζει τη νέα τηλεόραση S95D QD-OLED

Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι η ζήτηση για smartphone και τα chip μνήμης που τροφοδοτούν τις σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές παραμένει χαμηλή λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας.

Τον Δεκέμβριο, η ανταγωνίστρια εταιρεία Micron Technology παρουσίασε μια αισιόδοξη πρόβλεψη για τα έσοδά της, υποδεικνύοντας ότι η αύξηση της αγοράς των κέντρων δεδομένων μπορεί να αντισταθμίσει την πτώση στις αγορές των υπολογιστών και των φορητών συσκευών.

Τον Οκτώβριο, η Samsung προέβλεψε ότι η αγορά μνήμης των 160 δισεκατομμυρίων δολαρίων Η.Π.Α., παρά τη μεγάλη ύφεση, θα ανακάμψει σταδιακά έως το 2024, λόγω της έκρηξης της ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Αναμένεται να υπάρξει άνοδος στις τιμές, καθώς ξεκινά η ανάκαμψη και η αύξηση της ζήτησης.

Η εταιρεία πρόκειται να δημοσιεύσει μια εκτενή έκθεση κερδών με αναλύσεις διαφόρων τμημάτων, μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Η εταιρεία επιδιώκει να ανταγωνιστεί την αντίπαλη εταιρεία SK Hynix στον αναπτυσσόμενο τομέα των chip μνήμης και στόχος της είναι να αυξήσει την χωρητικότητα κατά 2,5 φορές έως το 2024.

Το HBM αποτελεί ένα προηγμένο chip που επεξεργάζεται δεδομένα με μεγαλύτερη ταχύτητα. Συνεργάζεται με hardware , όπως η Nvidia Corp. προκειμένου να επιταχύνει την επεξεργασία δεδομένων για απαιτητικές εργασίες, όπως η εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης.

Η Samsung υπολογίζει επίσης σε μια νέα σειρά συσκευών και αναδιπλούμενων συσκευών για την ανάπτυξη το 2024.

samsung

Δείτε επίσης: Samsung και Hyundai θα φέρουν την πλατφόρμα SmartThings στα αυτοκίνητα

Η κορεάτικη εταιρεία προετοιμάζεται να αποκαλύψει τις νέες της καινοτόμες συσκευές στις ΗΠΑ αργότερα αυτό τον μήνα, ενώ οι επενδυτές εκφράζουν ανησυχία για το ενδεχόμενο να υπάρξει έλλειψη ενδιαφέροντος για το iPhone 15 της Apple μόλις μερικούς μήνες μετά την κυκλοφορία του.

Πηγή: businesstimes.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS