ΑρχικήSecurityΒραζιλία: Έχουν διαρρεύσει τα δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών;

Βραζιλία: Έχουν διαρρεύσει τα δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών;

Ευαίσθητα δεδομένα εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτών της Βραζιλίας φαίνεται πως διέρρευσαν στο κοινό, πράγμα που σημαίνει ότι κυβερνοεγκληματίες μπορεί να είχαν πρόσβαση σε αυτά.

Βραζιλία διαρροή δεδομένων

Σύμφωνα με έρευνα του Cybernews, υπήρχε ένα δημόσια προσβάσιμο Elasticsearch instance, που περιείχε μια τεράστια ποσότητα ιδιωτικών δεδομένων που ανήκαν σε πολίτες της Βραζιλίας.

Δείτε επίσης: loanDepot: Η πρόσφατη παραβίαση ήταν ransomware επίθεση 

Το Elasticsearch είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο εργαλείο για την αναζήτηση, ανάλυση και visualization μεγάλου όγκου δεδομένων. Ωστόσο, σύμφωνα με το Cybernews, τα δεδομένα που διέρρευσαν δεν συνδέονταν με συγκεκριμένη εταιρεία ή οργανισμό, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε προς το παρόν την πηγή της διαρροής.

Τα δεδομένα, που βρίσκονται σε έναν διακομιστή cloud, περιέχουν ευαίσθητα στοιχεία, όπως πλήρη ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, φύλο και αριθμούς Cadastro de Pessoas Físicas (CPF). Αυτός ο 11ψήφιος αριθμός προσδιορίζει φορολογούμενους πολίτες στη Βραζιλία.

Φέρεται να έχουν διαρρεύσει περισσότερα από 223 εκατομμύρια αρχεία, το οποίο σημαίνει ότι ολόκληρος ο πληθυσμός της Βραζιλίας ενδέχεται να έχει επηρεαστεί από αυτή τη διαρροή.

Δείτε επίσης: 23andMe: Κατηγορεί τους πελάτες-θύματα για την παραβίαση δεδομένων

Τα δεδομένα δεν είναι πλέον δημόσια διαθέσιμα, αλλά μπορεί να βρέθηκαν προηγουμένως στα χέρια εγκληματιών και να χρησιμοποιήθηκαν για κλοπή ταυτότητας, απάτη και στοχευμένα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο. Αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα οικονομικές απώλειες, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε προσωπικούς λογαριασμούς και άλλες σοβαρές συνέπειες για τα άτομα που επηρεάζονται.

Προηγουμένως, το Cybernews ανέφερε διαρροή δεδομένων που φέρεται να ανήκαν σε κυβερνητικές οντότητες και πωλούνταν στο διαδίκτυο.

Βραζιλία: Έχουν διαρρεύσει τα δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών;

Ποιες είναι οι συνέπειες των διαρροών δεδομένων για τους καταναλωτές;

Οι διαρροές δεδομένων μπορούν να έχουν σοβαρές συνέπειες για τους καταναλωτές. Πρώτον, οι πληροφορίες που διαρρέουν, περιλαμβάνουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως ονόματα, διευθύνσεις και άλλα.

Αυτά τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εγκληματίες για την εκτέλεση απάτης ταυτότητας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε οικονομικές απώλειες για τους καταναλωτές. Επιπλέον, οι καταναλωτές μπορεί να χρειαστεί να ξοδέψουν χρόνο και πόρους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της διαρροής δεδομένων.

Δείτε επίσης: HealthEC LLC: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 4,5 εκατ. ασθενείς

Επιπρόσθετα, οι διαρροές δεδομένων μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια εμπιστοσύνης από τους καταναλωτές προς τις επιχειρήσεις που διαχειρίζονται τα δεδομένα τους. Αυτό μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες για την επιτυχία της επιχείρησης.

Τέλος, οι διαρροές δεδομένων μπορούν να οδηγήσουν σε ανασφάλεια και άγχος. Οι καταναλωτές μπορεί να αισθάνονται ότι η ιδιωτικότητά τους έχει παραβιαστεί, κάτι που μπορεί να έχει ψυχολογικές συνέπειες.

Πηγή: cybernews.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS