ΑρχικήSecurityΚομητεία Scotland: Κυβερνοεπίθεση παραμένει στο σκοτάδι

Κομητεία Scotland: Κυβερνοεπίθεση παραμένει στο σκοτάδι

Το Συμβούλιο Επιτρόπων της Κομητείας Scotland παραμένει σιωπηλό σχετικά με τις λεπτομέρειες της κυβερνοεπίθεσης που οι αξιωματούχοι κυβερνοασφάλειας προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο από τις 18 Δεκεμβρίου.

Δείτε επίσης: Δημόσια Βιβλιοθήκη του Τορόντο (TPL): Εκτός σύνδεσης διάφορες υπηρεσίες λόγω κυβερνοεπίθεσης

Κυβερνοεπίθεση

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Tim Ivey, ανέφερε τη Δευτέρα ότι καθώς η VC3, ο πάροχος υπηρεσιών πληροφορικής της κομητείας, και άλλοι αξιωματούχοι κυβερνοασφάλειας του κράτους προσπαθούν να διορθώσουν το περιστατικό, η κομητεία απορρίπτει πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση.

Λαμβάνουμε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τι συμβαίνει με τους υπολογιστές και δεν μπορούμε να τις απαντήσουμε. Δεν θέλω οι άνθρωποι να νομίζουν ότι κρύβουμε κάτι“, είπε ο Ivey.

Η διευθύντρια της επαρχίας, η April Snead, ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι οι επαρχιακές υπηρεσίες εργάζονται με μικρότερη ροή, τα συστήματα βελτιώνονται κάθε μέρα.

Προς το παρόν, προχωράμε με την επαναφορά των πραγμάτων στην κανονικότητα για τους πολίτες μας“, δήλωσε ο Snead, “οι τηλεφωνικές γραμμές είναι ανοιχτές και οποιαδήποτε υπηρεσία μπορούσαν να λάβουν πριν από αυτό, μπορούν να λάβουν και τώρα. Ζητάμε λίγη υπομονή. Μπορεί να είναι λίγο πιο αργό αλλά κάνουμε τον καλύτερό μας και προχωρούμε κάθε μέρα.

Δείτε ακόμα: Eagers Automotive: Οι συναλλαγές διακόπηκαν λόγω κυβερνοεπίθεσης

Η επιτροπή συμβούλευσε την διευθύντρια της κομητείας να διαπραγματευθεί μια προσφορά για το κτίριο και την ιδιοκτησία που παλιότερα στεγάζε το Δημαρχείο της East Laurinburg. Η κομητεία κατέθεσε αίτηση για το κτίριο με τιμή $89,000 και δύο οικόπεδα γης με τιμή $10,000. Η προσφορά ήταν στα $65,000, σύμφωνα με την Snead.

Θα πρότεινα να διαπραγματευτείτε το θέμα. Δεν θα έκλεινα την πόρτα“, δήλωσε ο Επίτροπος Bo Frizzell.

Σε άλλα επαγγελματικά θέματα, οι επίτροποι ψήφισαν να διορίσουν το Miki Butler για μια τετραετή θητεία ως διαχειρίστρια φορολογίας.

Η επιτροπή ενέκρινε τους διορισμούς των Jimmy Bennett, Daniel Dockery, Debbie Evans, Franklin Evans, John Ferguson, William Graves, Joy Hine και Don Norton ως μέλη και εναλλακτικά μέλη της Επιτροπής Ρύθμισης Ζώνης. Επίσης, διόρισαν την Sheila Swift ως αντιπρόσωπο στην Εκπροσώπηση των Ηλικιωμένων Tar Heel.

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 27 Σεπτεμβρίου 2024, 16:44 16:44

Δείτε επίσης: Akumin: Ο ιατρικός φορέας απορρίπτει ασθενείς μετά από κυβερνοεπίθεση

Οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις σε μια κοινότητα, ανατρέποντας την καθημερινότητα των ανθρώπων και τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών. Πρώτον, η πρόσβαση στις ψηφιακές υπηρεσίες μπορεί να διακοπεί. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την πρόσβαση σε διαδικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες, ιατρικά ηλεκτρονικά αρχεία, εκπαιδευτικές πλατφόρμες και άλλες κρίσιμες υπηρεσίες.

Δεύτερον, οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να προκαλέσουν οικονομική αναστάτωση. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην ανάγκη αποκατάστασης των ψηφιακών συστημάτων, την απώλεια εμπιστοσύνης των πελατών στις επιχειρήσεις και την απώλεια εισοδήματος λόγω διακοπής των υπηρεσιών.

Τρίτον, οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα ασφάλειας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την κλοπή προσωπικών δεδομένων, την παραβίαση της ιδιωτικότητας και την απειλή για τη φυσική ασφάλεια, εάν οι επιθέσεις επηρεάζουν κρίσιμες υποδομές όπως η ενέργεια, οι μεταφορές ή οι επικοινωνίες.

Τέλος, οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να έχουν ψυχολογικές επιπτώσεις στα άτομα και την κοινότητα συνολικά. Η αίσθηση αβεβαιότητας και η απώλεια εμπιστοσύνης στα ψηφιακά συστήματα μπορούν να αυξήσουν το άγχος και το στρες.

Πηγή: govtech

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS